lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 31 reakcií.
Včera pribudlo:
2 tém, a 21 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 20. September, , Dnes oslavuje Luboslav/Luboslava
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recept na dnes: Kuracie stehná Hungária

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 7.5.2001
späť
Späť

Poslať
 

8 kuracích stehien, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžica paradajkového pretlaku, po 1 lyžici tymiánu, oregana, papriky a soli, 2 červené a žlté papriky, 1 cuketa, 4 rajčiny, 100ml slepačieho vývaru (z kocky), 200g celozrného chleba

Z kuracích stehien stiahneme kožu. Cesnak olúpeme a posekáme. Zmiešame s citrónovou šťavou, paradajkovým pretlakom, tymiánom, oreganom, mletou paprikou a ½ lyžičkou soli. Kuracie mäso v zmesi marinujeme najmenej 1 hodinu. Zoberieme si hlinený hrniec a namočíme ho asi na 10 minút do studenej vody. Medzitým očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky papriky, cuketu a rajčiny. Zeleninu vložíme do hrnca a zalejeme slepačím vývarom. Podľa chuti môžeme pridať aj rozmarín. Stehná s marinádou položíme na zeleninu. Hrniec zakryjeme pokrievkou a vložíme do trúby. Pečieme pri teplote 225 stupňov Celzia asi 50 minút. Podľa potreby dosolíme a okoreníme.

Diskusia k článku:

Prečo dočerta každý derie tie úbohé kurence!!!<BR>(Drať kura=odstraňovať z neho kožu.) Veď to nie je králik ani jahňa. Nieje to zbytočná rozmlsanosť? Veď taká hydinová kožka, pečená či dusená je výborná. Nevravím, keby to bolo nejedlé alebo tvrdé....<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 9.5.2001 17:54, pelech(`na`)dmd.sk
Prečo dočerta každý derie tie úbohé kurence!!!<BR>(Drať kura=odstraňovať z neho kožu.) Veď to nie je králik ani jahňa. Nieje to zbytočná rozmlsanosť? Veď taká hydinová kožka, pečená či dusená je výborná. Nevravím, keby to bolo nejedlé alebo tvrdé....<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 9.5.2001 17:54, pelech(`na`)dmd.sk
Kde ho treba pridať v tomto recepte?
Neregistrovaný - nena, 11.5.2001 14:44, nena(`na`)post.sk
Kde ho treba pridať v tomto recepte?
Neregistrovaný - nena, 11.5.2001 14:44, nena(`na`)post.sk
Asi sa s ním má jesť hotové jedlo.... :-). <BR>Ja som to tak poňal...<BR>Ja ho mám najradšej s kyslým mliekom, alebo cmarom.... Pravda, ak nie sú "po ruke" v šupke pečené zemiaky.<BR>:-)))<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 14.5.2001 10:38, pelech(`na`)dmd.sk
Asi sa s ním má jesť hotové jedlo.... :-). <BR>Ja som to tak poňal...<BR>Ja ho mám najradšej s kyslým mliekom, alebo cmarom.... Pravda, ak nie sú "po ruke" v šupke pečené zemiaky.<BR>:-)))<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 14.5.2001 10:38, pelech(`na`)dmd.sk
:-))))))<BR>8 kuracích stehien mám zajedať s 200 g celozrnného chleba ? <BR>ahaa.... 2 stehná s jedným 50 g chlebom <BR><BR>hm... a nie je lepšie : podávame s celozrnným chlebom ?<BR>
Neregistrovaný - nena, 14.5.2001 14:04, nena(`na`)post.sk
:-))))))<BR>8 kuracích stehien mám zajedať s 200 g celozrnného chleba ? <BR>ahaa.... 2 stehná s jedným 50 g chlebom <BR><BR>hm... a nie je lepšie : podávame s celozrnným chlebom ?<BR>
Neregistrovaný - nena, 14.5.2001 14:04, nena(`na`)post.sk
Hm... ano znie to lepšie ako vravíš. <BR>Jan<BR>:-)
Neregistrovaný - jan, 15.5.2001 12:01, pelech(`na`)dmd.sk
Hm... ano znie to lepšie ako vravíš. <BR>Jan<BR>:-)
Neregistrovaný - jan, 15.5.2001 12:01, pelech(`na`)dmd.sk
Priatela kuchári a kuchárky!<BR>Niečo tu mám.<BR>Kožka z hydiny je jedna z najväčších pochúťok pre mňa.<BR>A tu je recept, ako ju využiť:<BR>Zo 30dkg kuracieho mäska, 15 dkg pečienok z toho isteéhoo živočíšneho (alebo podobného) druhu, 2 vajcia - dopručujem slepačie, olej (maslo), med, korenie a karí korenie.<BR>Bože a pravdaže nešťastá a ohrdnutá kožka z kučaťa.<BR>Mäso a pečienky nakrájame na drobno a dáme na panvicu s rozohriatym olejom. Opražíme, okoreníme. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Posolíme.<BR>Kožku rozdelíme na 4 časti tak, aby každá bola použiteľná na zabalenie zmesi pečienky a mäsa. Balíčky uzavrieme ako vieme - zašijeme niťou, zošpendlíme ihlicou na rolády a podobme. <BR>Balíčky uložíme do vymasteného pekáča, potrieme olejom (maslom) a dáme do rúry zapiecť. Počas pečenia potierame výpekom.<BR>Dobrú chuť!<BR>Jan<BR>PS<BR>Recept nie je môj ale p. Zuzany Ďuričekovej z Rožňavy. A bol uverejnený v Živote. V mene nás všetkých si dovolím poďakovať jej zaň.
Neregistrovaný - jan, 7.6.2001 17:19, pelech(`na`)dmd.sk
Priatela kuchári a kuchárky!<BR>Niečo tu mám.<BR>Kožka z hydiny je jedna z najväčších pochúťok pre mňa.<BR>A tu je recept, ako ju využiť:<BR>Zo 30dkg kuracieho mäska, 15 dkg pečienok z toho isteéhoo živočíšneho (alebo podobného) druhu, 2 vajcia - dopručujem slepačie, olej (maslo), med, korenie a karí korenie.<BR>Bože a pravdaže nešťastá a ohrdnutá kožka z kučaťa.<BR>Mäso a pečienky nakrájame na drobno a dáme na panvicu s rozohriatym olejom. Opražíme, okoreníme. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Posolíme.<BR>Kožku rozdelíme na 4 časti tak, aby každá bola použiteľná na zabalenie zmesi pečienky a mäsa. Balíčky uzavrieme ako vieme - zašijeme niťou, zošpendlíme ihlicou na rolády a podobme. <BR>Balíčky uložíme do vymasteného pekáča, potrieme olejom (maslom) a dáme do rúry zapiecť. Počas pečenia potierame výpekom.<BR>Dobrú chuť!<BR>Jan<BR>PS<BR>Recept nie je môj ale p. Zuzany Ďuričekovej z Rožňavy. A bol uverejnený v Živote. V mene nás všetkých si dovolím poďakovať jej zaň.
Neregistrovaný - jan, 7.6.2001 17:19, pelech(`na`)dmd.sk
mzeqinxul npetqsv rgtlmokex vpoahiu srvh kxubiqwj pulk
Neregistrovaný - ugdxhs tevrzhod, 26.7.2007 08:43, oywebxdpl(`na`)mail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!