lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 3 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Nedeľa, 22. December, , Dnes oslavuje Adela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Jablkový Tarte Tatin

  Spracoval(a) : Eva
Dátum : 17.5.2014
späť
Späť

Poslať
 

Obrátený koláč je francúzskou špecialitou, ktorá vznikla len tak náhodou nepozornosťou jednej z majiteliek malého rodinného hotelu Tatinovcov.

 

Ingrediencie:

Na cesto:

220 g polohrubej múky

štipka soli

150 g vychladnutej a nakrájanej rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

1 žĺtok

 

Na náplň:

1,2 kg šťavnatých zelených jabĺk

70 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť

185 g krupicového cukru

 

Postup:

Preosejte múku a soľ do veľkej misy a pridajte tuk Hera maslová príchuť. Hneťte masu prstami, kým nepripomína jemnú mrveničku.

 

Pridajte žĺtok a asi 2 až 3 lyžice studenej vody a miešajte hranou špachtle, kým sa hmota nezačne spájať. Domieste ju rukami a vyformujte do gule. Zabaľte cesto do fólie a a dajte odpočinúť do chladničky aspoň na polhodinu.

 

Ošúpte jablká, odstráňte jadrovníky a pokrájajte jablká na štvrtiny.

 

Vložte tuk Hera maslová príchuť a cukor do hlbokej ohňovzdornej panvice. Musíte vybrať panvicu, ktorú môžete vložiť aj do rúry.

 

Zohrievajte, kým sa tuk Hera maslová príchuť nerozpustí a nespojí s cukrom.

 

Jablká poukladajte na panvicu tesne vedľa seba, aby medzi nimi nevznikli medzery. Pamätajte si, že jablká musia vyzerať úhľadne na spodku panvice, keď otočíte tartu naopak.

 

Varte na miernom ohni 35 až 40 minút, kým nie sú jablká mäkké, karamel jemne hnedý a všetka prebytočná kvapalina odparená. Podlievajte pravidelne jablká pomocou štetca sirupom z panvice, aby skaramelizovali aj navrchu.

 

Vyvaľkajte cesto na ľahko pomúčenej doske do kruhu, trochu väčšieho, ako je panvica. Položte cesto na jablká a pritlačte okraje, aby boli kompletne obalené cestom.

 

Pečte 25 až 30 minút, kým nie je cesto prepečené a zlatisté. Nechajte koláč v panvici ešte dve minúty a potom ho veľmi opatrne otočte na tanier.

 

Tartu servírujte teplú so šľahačkou.

 


Diskusia k článku:

To by ma zaujimalo ako sa podlievaju jablka na panvici stetcom zvrchu. Nemali by sa tym stetcom skor potierat???
Neregistrovaný - aja, 17.5.2014 04:31, aja(`na`)aja.sk
preboha ,ze tartu!!!!!!!!!!!! slovo tarte je v preklade kolac a okrem toho sa to takto nerobi
Neregistrovaný - asdfdfad, 17.5.2014 19:21, asfdasdf(`na`)bbb.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!