Ingrediencie:
Na tortu:
50 g rastlinnej tukovej nátierky Hera
120 g polohrubej múky
80 g kryštálového cukru
2 vajcia
1/2 lyžičky prášku do pečiva
Na náplň:
700 g tvarohu alebo mascaropone
20 g želatíny
1/2 šálky mlieka
3 vajcia
160 g kryštálového cukru
125 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť
ovocné želé cukríky
farebná želatína na polevu
Postup:
V teplej vode rozpustite želé cukríky. Každú farbu pripravte zvlášť, dávajte však pozor, aby bola hmota hustá. Nechajte vychladnúť a nakoniec vložte do chladničky, aby hmota úplne stuhla.
Pripravte tortu. Rozšľahajte vajcia s cukrom, pridajte múku, prášok do pečiva a zmäknutý tuk Hera. Všetko poriadne zmiešajte a vypracujte hladké cesto. Masu vlejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm. Pečte asi 20 minút pri 180° C.
Pripravte tvaroh. Namočte želatínu v polovici šálky studeného mlieka a nechajte napučať. Rozšľahajte vajcia s práškovým cukrom. Pridajte tvaroh a zmäknutý tuk Hera maslová príchuť. Všetko poriadne zapracujte.
Vyberte z chladničky stuhnutú želatínu a nakrájajte na kocky.
Nalejte želatínu s mliekom do asi tretiny šálky vriacej vody a zahrievajte do rozpustenia. Zložte zo sporáka a pridajte niekoľko lyžíc tvarohu. Pripravenú zmes premiešajte so zvyškom tvarohu.
Na korpus dajte polovicu náplne, posypte kockami želé a zakryte zvyškom náplne. Nechajte 20 minút vychladnúť v chladničke. Nakoniec polejte farebnou želatínou a nechajte cez noc stuhnúť v chlade.