Recept na dnes: Kurča tandoori
|
|
Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 27.4.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 veľké kurča, 5dl jogurtu, 2 veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 ½ lyžičky mletého zázvoru, šťava z jedného citróna, 2 lyžičky garam masaly, 1 lyžička chilli, 1 lyžička papriky, ½ lyžičky šafranu, soľ
Kurča rozdelíme na štvrtky, odstránime kožu. Každú štvrtku 2 –3 krát narežeme a potrieme soľou. Cibuľu, cesnak a zázvor nadrobno posekáme, pridáme ostatné koreniny, zmixujeme s jogurtom a citrónovou šťavou. Kurča vložíme do kameninovej nádoby, zalejeme marinádou a necháme v chladničke ležať 24 hodín. Štvrtky kurčaťa preložíme do ohňovzdornej nádoby a vložíme do rozohriatej rúry na 1,5 hodiny. Kurča a omáčku podávame osobitne. Zdobíme opraženou cibuľkou.
Diskusia k článku:
Neviem prečo sa odstraňuje koža - veď tá je najlepšia. Ále, budiž. A skúsim tú marinádu na králika....<BR>Chááá<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 27.4.2001 13:36, pelech(`na`)dmd.sk, Neviem prečo sa odstraňuje koža - veď tá je najlepšia. Ále, budiž. A skúsim tú marinádu na králika....<BR>Chááá<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 27.4.2001 13:36, pelech(`na`)dmd.sk, Vie niekto, čo je garam masala, príp. ako sa dá nahradiť, príp. z čoho pripraviť? Neregistrovaný - zdenka, 30.4.2001 12:11 Vie niekto, čo je garam masala, príp. ako sa dá nahradiť, príp. z čoho pripraviť? Neregistrovaný - zdenka, 30.4.2001 12:11 Garam masala je zmes exotických korenín, ktorou nás ohuruje pisateľka už dobrú chvíľu. V jednom zo svojich receptov popisuje čo to je, a čím ju nahradiť. Musel by som chvíľu pátrať v mojich zápiskoch, lebo ma to tiež zaujímalo. Ale v niektorom recepte od p. Petrášovej nájdeš vysvetlenie.<BR>Zdraví <BR>Jan Neregistrovaný - jan, 2.5.2001 13:20, pelech(`na`)dmd.sk, Garam masala je zmes exotických korenín, ktorou nás ohuruje pisateľka už dobrú chvíľu. V jednom zo svojich receptov popisuje čo to je, a čím ju nahradiť. Musel by som chvíľu pátrať v mojich zápiskoch, lebo ma to tiež zaujímalo. Ale v niektorom recepte od p. Petrášovej nájdeš vysvetlenie.<BR>Zdraví <BR>Jan Neregistrovaný - jan, 2.5.2001 13:20, pelech(`na`)dmd.sk, Jan, vďaka za radu. Keď raz budem mať viac času, prebágrujem všetky recepty od autorky receptu. Myslím, že by bolo však jednoduchšie, keby v recepte (napr. v zátvorke, alebo za receptom uviedla tú zmes). Ak sa k tomu náhodou dostaneš, budem Ti vďačná, ak mi to pošleš. Neregistrovaný - zdenka, 2.5.2001 13:31 Jan, vďaka za radu. Keď raz budem mať viac času, prebágrujem všetky recepty od autorky receptu. Myslím, že by bolo však jednoduchšie, keby v recepte (napr. v zátvorke, alebo za receptom uviedla tú zmes). Ak sa k tomu náhodou dostaneš, budem Ti vďačná, ak mi to pošleš. Neregistrovaný - zdenka, 2.5.2001 13:31 palička škorice o veľkosti 4x2,5 cm, 3 hrebíčky, 2 čierne kardamóny, 2 čajové lyžičky čierneho kmínu, zomleť na veľmi jemný prášok Neregistrovaný - nena, 5.6.2001 16:15, nena(`na`)post.sk, palička škorice o veľkosti 4x2,5 cm, 3 hrebíčky, 2 čierne kardamóny, 2 čajové lyžičky čierneho kmínu, zomleť na veľmi jemný prášok Neregistrovaný - nena, 5.6.2001 16:15, nena(`na`)post.sk, Nena, srdečná vďaka, dostala som sa tam, a teraz neviem, čím nahradiť čierny kardamón. Zatiaľ som sa všade stretla len s tým hnedým - teda hnedožltým. Ale asi to nebude veľký rozdiel. Neregistrovaný - zdenka, 5.6.2001 19:06 Nena, srdečná vďaka, dostala som sa tam, a teraz neviem, čím nahradiť čierny kardamón. Zatiaľ som sa všade stretla len s tým hnedým - teda hnedožltým. Ale asi to nebude veľký rozdiel. Neregistrovaný - zdenka, 5.6.2001 19:06 Ahoj dievčatá - Nena a Zdenka!<BR>Zaskočili ste ma svojou múdrosťou a skúsenosťami. Hlboko sa pred nimi skláňam. <BR>Nuž, aby mi celkom neušiel vlak, nazrel som do knižky skoro tak múderj ako biblia a prečítal si, že ako krenina sa používa Kardamon malarábsky. (Elettaria cardamonum M. (kupodivu nie L. Zrejme ho Linné ešte nepoznal) A síce jeho semienka rozdrvené na prášok. Ak táram, opravte ma. Na obrázku sú semienka hnedo - čierne. Takže si myslím Zdenka, že je jedno či kardamon hnedý alebo čierny. Hlavne aby nám chutilo jesť.<BR>:-))))<BR>Zdraví Jan. Neregistrovaný - jan, 8.6.2001 09:31, pelech(`na`)dmd.sk, Ahoj dievčatá - Nena a Zdenka!<BR>Zaskočili ste ma svojou múdrosťou a skúsenosťami. Hlboko sa pred nimi skláňam. <BR>Nuž, aby mi celkom neušiel vlak, nazrel som do knižky skoro tak múderj ako biblia a prečítal si, že ako krenina sa používa Kardamon malarábsky. (Elettaria cardamonum M. (kupodivu nie L. Zrejme ho Linné ešte nepoznal) A síce jeho semienka rozdrvené na prášok. Ak táram, opravte ma. Na obrázku sú semienka hnedo - čierne. Takže si myslím Zdenka, že je jedno či kardamon hnedý alebo čierny. Hlavne aby nám chutilo jesť.<BR>:-))))<BR>Zdraví Jan. Neregistrovaný - jan, 8.6.2001 09:31, pelech(`na`)dmd.sk, nám tie naše zmesi korenín (samozrejme pri úprave jedál) chutia, lenže nie vždy sú tým nadšení zvyšní členovia rodín. Ale hlavne je nenechať sa odradiť a popustiť uzdu fantázii, však si oni (ony) raz zvyknú. Neregistrovaný - zdenka, 8.6.2001 10:41 nám tie naše zmesi korenín (samozrejme pri úprave jedál) chutia, lenže nie vždy sú tým nadšení zvyšní členovia rodín. Ale hlavne je nenechať sa odradiť a popustiť uzdu fantázii, však si oni (ony) raz zvyknú. Neregistrovaný - zdenka, 8.6.2001 10:41 Prosím Vás poradili by ste mi, kde sa dá zohnať čistý samotný kardamón? ďakujem Neregistrovaný - Baby213, 23.1.2007 14:50, Baby213(`na`)azet.skl,
|