Recept na dnes: Kurča a la bažant
|
|
Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 16.3.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 kurča, mäsový vývar alebo voda, 50g údenej slaniny, 40g masti, 80g cibule, strúhanka, čučoriedky, celé čierne korenie, celé nové korenie, soľ
Na masti opečieme údenú slaninu pokrájanú na kocky a nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme osolené a naporciované kurča, niekoľko zrniek čierneho korenia a čučoriedok, prikryjeme a pomaly dusíme. Počas dusenia podlievame vývarom alebo horúcou vodou, alebo červeným vínom. Šťavu zhustíme strúhankou. Podávame so šalátom.
Diskusia k článku:
Naskôr ale musíte vybrať najmenšie a najchudšie kruča z kŕdľa a zastreliť ho. Vtedy sa bude kura trochu podobať na bažanta. Potom postupovať ako je uvedené v recepte. Ale inak je recept nápaditý a je príjemnou zmenou v v kuchyni a na stole. :-))))<BR>Dobrú chť nám všetkým! Neregistrovaný - jan, 16.3.2001 11:32, pelech(`na`)dmd.sk, Naskôr ale musíte vybrať najmenšie a najchudšie kruča z kŕdľa a zastreliť ho. Vtedy sa bude kura trochu podobať na bažanta. Potom postupovať ako je uvedené v recepte. Ale inak je recept nápaditý a je príjemnou zmenou v v kuchyni a na stole. :-))))<BR>Dobrú chť nám všetkým! Neregistrovaný - jan, 16.3.2001 11:32, pelech(`na`)dmd.sk, asi mi uniklo, na co je ta struhanka Neregistrovaný - miska, 16.3.2001 13:04 asi mi uniklo, na co je ta struhanka Neregistrovaný - miska, 16.3.2001 13:04 .......Šťavu zhustíme strúhankou..... Predposledná veta v receprte :-)<BR>Prajem dobrú chuť!<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 19.3.2001 10:46, pelech(`na`)dmd.sk, .......Šťavu zhustíme strúhankou..... Predposledná veta v receprte :-)<BR>Prajem dobrú chuť!<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 19.3.2001 10:46, pelech(`na`)dmd.sk, Na co som sem klikol? :| Neznasam recepty, zase som hladny jak sfina :) Neregistrovaný - SCooBy, 19.3.2001 13:02, scooby(`na`)scooby.sk, Na co som sem klikol? :| Neznasam recepty, zase som hladny jak sfina :) Neregistrovaný - SCooBy, 19.3.2001 13:02, scooby(`na`)scooby.sk, Jan, Jan :-))) Jesť, či nejesť, dýchať, či nedýchať ? :-)))<BR>Recept je podľa mňa jasný : ako upraviť kuracicinku, aby chutila ako bažant. Údená slaninka, čučoriedky, červené víno a nové korenie dodajú chuť a la bažant. Len tú šťavu na konci by som zahustila s maizenou, nie so strúhankou.<BR>Dobrú chuť ! :-))) Neregistrovaný - nena, 9.4.2001 15:58, nena(`na`)post.sk, Jan, Jan :-))) Jesť, či nejesť, dýchať, či nedýchať ? :-)))<BR>Recept je podľa mňa jasný : ako upraviť kuracicinku, aby chutila ako bažant. Údená slaninka, čučoriedky, červené víno a nové korenie dodajú chuť a la bažant. Len tú šťavu na konci by som zahustila s maizenou, nie so strúhankou.<BR>Dobrú chuť ! :-))) Neregistrovaný - nena, 9.4.2001 15:58, nena(`na`)post.sk, V prvom rade - ahoj Nena!<BR>Mal som už možnosť či česť vo svojom živote šklbať, pitvať (ale aj pripravovať a jesť)bažanta. Strieľať nie, to syn on je poľovník...<BR>Preto som vravel, že treba kurča najchudšie a najmenšie a strelené...<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 11.4.2001 13:32, pelech(`na`)dmd.sk, V prvom rade - ahoj Nena!<BR>Mal som už možnosť či česť vo svojom živote šklbať, pitvať (ale aj pripravovať a jesť)bažanta. Strieľať nie, to syn on je poľovník...<BR>Preto som vravel, že treba kurča najchudšie a najmenšie a strelené...<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 11.4.2001 13:32, pelech(`na`)dmd.sk, Ahoj Jan, :-)<BR> aj ja som šklbala bažanta. Nesmel sa obariť horúcou vodou ako sliepka domáca, aby sa nepotrhala kožka. Ale dostala som sa k nemu takto: bývam vedľa cintorína, a tam prileteli odniekaľ bažanty. Chechtali sa mi spoza plota, až raz jeden nevydržal a prišiel si ma obzrieť do záhrady. Nelenila som a hodila na neho bedničku ... nuž priznám skončil na mojom pekáči ... :-))) Takže strelená Nena, upiekla nestreleného bažanta. :-)) na slaninke a koliečkach jabĺk s novým korením, bobkovým listom, zeleným a čiernym celým korením a s koreňovou zeleninou. Pokvapkala koňakom. Podávala s ryžou a s čučoriedkovým kompótom. Neregistrovaný - nena, 18.4.2001 14:25, nena(`na`)post.sk, Ahoj Jan, :-)<BR> aj ja som šklbala bažanta. Nesmel sa obariť horúcou vodou ako sliepka domáca, aby sa nepotrhala kožka. Ale dostala som sa k nemu takto: bývam vedľa cintorína, a tam prileteli odniekaľ bažanty. Chechtali sa mi spoza plota, až raz jeden nevydržal a prišiel si ma obzrieť do záhrady. Nelenila som a hodila na neho bedničku ... nuž priznám skončil na mojom pekáči ... :-))) Takže strelená Nena, upiekla nestreleného bažanta. :-)) na slaninke a koliečkach jabĺk s novým korením, bobkovým listom, zeleným a čiernym celým korením a s koreňovou zeleninou. Pokvapkala koňakom. Podávala s ryžou a s čučoriedkovým kompótom. Neregistrovaný - nena, 18.4.2001 14:25, nena(`na`)post.sk, Uhu, ešteže nie som na obede....:-)))<BR>Pernatá zverina sa nesmie obárať! <BR>Inak si toho bažanta sparocvala vinikajúco. Gratulujem! Ja som Ho ich- bolo ich viac robil - piekol tiež so slaninkou a bola k nim šípková omáčka s knedlou. <BR>Jan Neregistrovaný - jan, 18.4.2001 14:58, pelech(`na`)dmd.sk, Uhu, ešteže nie som na obede....:-)))<BR>Pernatá zverina sa nesmie obárať! <BR>Inak si toho bažanta sparocvala vinikajúco. Gratulujem! Ja som Ho ich- bolo ich viac robil - piekol tiež so slaninkou a bola k nim šípková omáčka s knedlou. <BR>Jan Neregistrovaný - jan, 18.4.2001 14:58, pelech(`na`)dmd.sk, Ja som už aj zajaca obárala. Mala som asi 13 rokov. Neregistrovaný - , 23.1.2006 19:32
|