Recept na dnes: Morka Dávid
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 7.6.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 mladá morka(cca. 3kg), 200g morčacej pečene, 150g údenej slaniny, 100g masla, 60g oleja, 3 hlávky šalátu, citrónová šťava, mleté čierne korenie, soľ
Očistenú morku umyjeme. Prsia a stehná prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, zvnútra i zvonka ju nasolíme, okoreníme a pečieme na ražni alebo v rúre. Počas pečenia morku často polievame maslom alebo vlastnou šťavou. Odblanenú a umytú pečeň zomelieme a opražíme na masle. Opraženú a vychladnutú pečeň zmiešame s očistenými a umytými listami šalátu, pokvapkanými citrónovou šťavou a olejom, uložíme na misu a obložíme kúskami pečenej morky. Podávame s lokšami.
Diskusia k článku:
Priatela kuchári a kuchárky!<BR>Niečo tu mám pre Vás všetkých.<BR>Pozrite recept Kurča Hungária!<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 7.6.2001 17:29, pelech(`na`)dmd.sk, Priatela kuchári a kuchárky!<BR>Niečo tu mám pre Vás všetkých.<BR>Pozrite recept Kurča Hungária!<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 7.6.2001 17:29, pelech(`na`)dmd.sk,
|