| 
 
					
						| PORADŇA |  
						| 
 Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií.
 |  
						|  |  | 
	
		| Piatok, 31. Október,
			,
			Dnes oslavuje Aurélia |  
		|  |  
		| KATALÓG | Informácie    Pridať firmu |  
		| Móda, módne odevy, bielizeň | Obuv, kabelky | Módne doplnky, klenotníctva | Kozmetika, parfuméria | Skrášľovacie salóny, služby, pobyty | Zdravie, výživa |  
		| Pochúťka z jablkového pyré 
			| 
 |  
				|  | Spracoval(a) : Monika Dátum : 22.9.2014
 |  Späť
 |  |  Poslať
 |  |  | 
 |  
Čas na prípravu: asi 20 minút   Prísady:    Na cesto: 
 150 g hladkej múky1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker4 vajcia100 g rozpusteného masla alebo margarínu200 g mletých lieskových orieškov75 g hrozienok150 g práškového cukru   Na náplň: 
750 g rozvarených jabĺk2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker500 ml smotany na šľahanie1 polievková lyžica práškového cukru3 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetkeršťava a kôra z ½ citróna200  kyslej smotany   Ešte potrebujeme: 
plech na pečenie (30 x 40 cm)   Príprava:   
Na prípravu cesta dáme všetky suroviny na cesto do misy a dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm), uhladíme stierkou a vložíme do rúry piecť.   Elektrická rúra:                      180°C              (predhriata) Teplovzdušná rúra:                160°C              (predhriata) Plynová rúra:                          stupeň 2-3        (predhriata)   Čas pečenia: asi 25 minút    
Plech vyberieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.¾ rozvarených jabĺk zmiešame so škoricovým cukrom a natrieme na zákusok. Odložíme do chladu. Smotanu vyšľaháme s cukrom a smeta-fixom do tuha, vmiešame citrónovú šťavu, kôru a kyslú smotanu.Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na jablkovú plnku a uhladíme. Krém ozdobíme zvyšnými kúskami jabĺk a dáme na asi 30 minút do chladu. Nakrájame na rezy a servírujeme. 
 Diskusia k článku:  |  |  |