Cestoviny s kuracinou a pomarančovou omáčkou
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 27.9.2000 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Potrebujeme: kuracie prsia, 1 cibuľa, 10 dkg šampiónov, 2 pomaranče, ½ dcl kyslej smotany, čierne mleté korenie, olivový olej, soľ, vlašské orechy, 200 g širokých rezancov
Postup: Prsia umyjeme nakrájame na rezance, okoreníme čiernym korením a osolíme. Na predhriatej panvici ich prudko opečieme. Cibuľu ošúpeme a pokrájame. Podusíme ju do sklovita na troške oleja, pridáme na plátky nakrájane šampiňóny, čierne korenie, soľ a zľahka podusíme. Pomaranče očistíme, jeden pokrájame na malé kocky, druhý vytlačíme. Pridáme ich k hríbom krátko povaríme, pridáme opečené kuracie prsia, primiešame kyslú smotanu a odstavíme. V osolenej vode uvaríme rezance, uvarené ich scedíme a necháme odkvapkať. Takto pripravené rezance servírujeme na tanier, polejeme omáčkou a posypeme orechami.
Dobrú chuť …
Diskusia k článku:
|