PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Streda, 18. December,
,
Dnes oslavuje Sláva/Slávka |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Vitajte vo svete kulinárskej inšpirácie
|
|
Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 20.11.2014 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Máte chuť nahliadnuť priamo do kuchyne skúseného šéfkuchára a naučiť sa pripravovať chutné a trendy špeciality z vyberaných sezónnych surovín?
Nová kniha Kulinárska inšpirácia, ktorú pripravil šéfkuchár spoločnosti METRO/Makro Petr Stádník v spolupráci so svojím slovenským kolegom Vojtom Artzom, pozýva všetkých priaznivcov gastronómie na lahodnú prechádzku ročnými obdobiami a krajinami všetkých kontinentov.
Na svoje si prídu profesionáli aj začiatočníci a popri milovníkoch mäsa kniha nezabúda ani na vegetariánov či stravníkov s bezlepkovou diétou, ktorí si môžu vychutnať viac ako 60 receptov. Okrem zaujímavých pokrmov rozdelených podľa sezónnej dostupnosti čerstvých surovín tu nájdete celý rad exkluzívnych inšpirácií na prípravu dresingov, vývarov, demi-glace, steakov, rýb a morských plodov, návody na prípravu knedlí, rôznych príloh, zmrzlín a ďalších špecialít. Vstúpte aj vy do sveta profesionálnych gastronómov!
Knihu exkluzívne vydal veľkoobchod METRO pri príležitosti svojho 50. výročia
-... a ešte niečo na inšpiráciu
Tekvicová polievka
Suroviny
Šalotka 115g
Tekvica Hokkaido 500g
Čili paprička čerstvá
Olej olivový extra panenský 1,75 dcl
Cesnak jeden strúčik
Pór 60g
Zemiaky 125g
Tymian čerstvý 10g
Bobkový list 1g
Vývar zeleninový 4dcl
Cukor trstinový 25g
Maslo 100g
Soľ kamenná
Doplnky:
Tekvicové semienka 25g
Olej tekvicový 15g
Výrobný postup:
Príprava základu na polievku: Ošúpanú tekvicu, čili papričku, zemiaky, cesnak a pór nakrájame na plátky a premiešame s korením a olivovým olejom. Potom mierne podlejeme vývarom a prikryté alobalom pečieme v rúre pri teplote 180oC úplne domäkka.
Príprava polievky: Zeleninovú zmes preložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Potom ju vložíme do kastrolíka a vmiešaním teplého zeleninového vývaru upravíme konzistenciu, ochutíme soľou a krátko povaríme.
Príprava tekvicových semienok: Tekvicové semienka rozložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre pri teplote 170 oC asi 7 minút. Semienka sa krásne upražia a rozvoňajú.
Diskusia k článku:
|
|
|