Výrobný postup:
Príprava omáčky: Kyslú smotanu ochutíme trstinovým cukrom a semienkami z vanilkového struku, všetko dôkladne rozmiešame.
Príprava sliviek : Mrazené slivky necháme pozvoľna rozmraziť. Do panvice dáme cukor a na miernej teplote pripravíme svetlý karamel. Potom ho zalejeme trochou vody, pridáme badián a rozvaríme. Do teplého karamelu dáme rozmrazené slivky, ochutíme slivovicou a necháme marinovať. Medzitým si pripravíme smažené „nočky“.
Príprava „nočkov“ : V miske zmiešame tvaroh, múku, vajce, mlieko, prášok do pečiva, tuzemák, prepláchnuté hrozienka a všetko spolu vymiešame na hladké cesto. Do panvice nalejeme olej a zahrejeme ho na teplotu asi 160 °C. Čajovou lyžičkou naberáme kôpky cesta a vkladáme ich do oleja. Či má správnu teplotu otestujeme na prvom kúsku. „Nočky“ sa musia smažiť pomaly, aby sa prepiekli aj zvnútra. Ich povrch má svetlo hnedú farbu. Usmažené „nočky“ necháme stiecť od oleja na papierovej utierke a potom ich obalíme v škoricovom cukre.
Tvarohové „nočky“ :
Tvaroh mäkký, kocky 500 g
Múka hladká 500 g
Kypriaci prášok do pečiva 30 g
Vajcia 4 ks
Mlieko 1,5% 1,5 dcl
Tuzemák 3cl
Hrozienka 50 g
Cukor práškový 100 g
Škorica mletá
Olej (na smaženie) 5 dcl
Marinované slivky:
Slivky mrazené 500 g
Cukor trstinový 300 g
Slivovica 5 cl
Select badián
Studená omáška:
Kyslá smotana 500 ml
Vanilkový struk
Cukor trstinový 100 g