lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pečená bravčová kotleta s tekvicovo-zemiakovým pyré a slivovicovou omáčkou

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 22.11.2014
späť
Späť

Poslať
 

SUROVINY

Mäso:

Bravčové karé s kosťou 1200 g

Olej rastlinný

Soľ kamenná

Soľ morská

Olivový olej extra panenský

Tekvicovo-zemiakové pyré:

Batáty (sladké zemiaky) 500 g

Tekvica Hokkaido 500 g

Zemiaky 250 g

Soľ kamenná

Čierne mleté korenie

Maslo 60 g

Batáty a grilovaná tekvica:

Batáty 100 g

Tekvica Hokkaido 100 g

Soľ kamenná

Olej olivový extra panenský 1,5 dcl

Šalotka:

Šalotka 50 g

Víno biele suché 35cl

Cukor krupica 10 g

Slivky:

Slivky čerstvé 250 g

Cukor krupica 10 g

Šťava:

Šalotka 100 g

Demi-glace teľacie 50 g

Olej olivový extra panenský 1,5 dcl

Rozmarín čerstvý

Slivovica 3 cl

Maslo 60 g

Citróny (na šťavu) 4 cl

Soľ kamenná

 

Výrobný postup:

Karé s kosťou poriadne očistíme, osolíme, zdrezírujeme špagátikom, Pred tepelnou úpravou necháme mäso odpočinúť, aby nebolo studené (asi 1 hodinu). Na pripravenom nahriatom grile ho zo všetkých strán opečieme dozlatista. Potom ho preložíme na plech s mriežkou, zľahka potrieme zmäknutým maslom. Mäso môžeme dopekať na grile (na miernom teple) či v rúre pri teplote 150 oC cca 20 min. Dĺžka opekania závisí od výšky mäsa. Pred krájaním necháme mäso odpočinúť minimálne 15 minút.

Príprava tekvicovo-zemiakového pyré:

Ošúpanú tekvicu a batáty pokrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. To isté spravíme s oškrabanými zemiakmi. Po zliatí vody zemiaky, batáty a tekvicu spolu zmiešame a rozpučíme. Pridáme mäkké maslo a dochutíme soľou a korením.

Príprava grilovaných batátov a tekvice:

Ošúpané batáty a tekvicu nakrájame na plátky hrubé cca 3 mm a za sucha ich grilujeme do zmäknutia. Potom ich osolíme a potrieme olivovým olejom.

Príprava sliviek:

Čerstvé slivky rozpolíme, vykôstkujeme a grilujeme rozkrojenou stranou dolu. Otočíme ich a zľahka posypeme cukrom.

Príprava šalotky:

Ošúpanú šalotku nakrájame na štvrtiny. Na olivovom oleji ju krátko speníme, pridáme cukor, ten roztavíme na jemný karamel, zalejeme vínom a úplne zredukujeme. Ochutíme soľou.

Príprava šťavy:

Najemno nakrájanú šalotku orestujeme na olivovom oleji dosklovita. Pridáme demi-glace, pokrájaný rozmarín, zalejeme slivovicou a zdredukujeme (odparíme). Pred servírovaním zmiešame kocky studeného masla. Šťavu tým zjemníme a zľahka zahustíme.  


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!