Ako stvorené pre Veľkú noc
Náročnost: 2 bábovky
Doba prípravy: asi 50 minút
Doba pečenia: asi 20 minút
Vystačí na: asi 25 porcií
Na cesto:
1 balenie Venčekov Dr.Oetker
250 ml vody
125 g margarínu
3 vajcia
Na náplň:
višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g)
zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov Dr.Oetker)
650 ml mlieka
150 g zmäknutého masla
60 g práškového cukru
1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker
250 ml šťavy z kompótu
Na ozdobenie:
2 balíčky Polevy tmavej Dr.Oetker
Kvetiny oblátkové Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
1. Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame venčeky
(Ø 5 – 6 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!)
2. Venčeky necháme vychladnúť. Višňový kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
3. Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém.
4. Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Do želé ihneď vmiešame odkvapkané višne a necháme vychladnúť.
5. Venčeky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka 1/2 krému. Na krém nanesieme želé s višňami a zvyšok krému.
6. Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevy. Vrchnú časť venčekov zľahka namočíme do rozpustenej polevy, položíme na krém. Dozdobíme kvetinami. Uchovávame v chladničke.
TIP:
Polevu tmavú Dr.Oetker môžeme nahradiť Polevou v prášku s punčovou príchuťou Dr.Oetker