Recept na dnes: Morka Espaňa
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 11.6.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1,5kg morčacieho mäsa, 1L jablkového muštu, 150g tuku, 60g cibule, 60g mrkvy, 1 strúčik cesnaku, 0,1L calvadosu, zelerová vňať, mleté čierne korenie, soľ Jablková kaša: 600g jabĺk, 50g cukru, citrónová šťava, voda
Rozkrájané morčacie mäso opražíme na panvici s roztopeným tukom do hneda. Dno ohňovzdornej nádoby vystelieme posekanou zeleninou, pridáme opečené morčacie mäso, ktoré zalejeme jablkovým muštom a prikryté varíme na miernom ohni asi 2,5 hodiny. Uvarené mäso polejeme calvadosom a zapálime. Mäkké mäso vyberieme a šťavu precedíme. Podávame s jablkovou kašou a hriankami. Jablková kaša: Umyté, pokrájané jablká bez jadrovníka dáme do ohňovzdornej misy, podlejeme vodou a dusíme. Mäkké jablká pretrieme cez sito, osladíme, ochutíme citrónovou šťavou a dobre premiešame.
Diskusia k článku:
Priatela kuchári a kuchárky!<BR>Niečo tu mám.<BR>Kožka z hydiny je jedna z najväčších pochúťok pre mňa.<BR>A tu je recept, ako ju využiť:<BR>Zo 30dkg kuracieho mäska, 15 dkg pečienok z toho isteéhoo živočíšneho (alebo podobného) druhu, 2 vajcia - dopručujem slepačie, olej (maslo), med, korenie a karí korenie.<BR>Bože a pravdaže nešťastá a ohrdnutá kožka z kučaťa.<BR>Mäso a pečienky nakrájame na drobno a dáme na panvicu s rozohriatym olejom. Opražíme, okoreníme. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Posolíme.<BR>Kožku rozdelíme na 4 časti tak, aby každá bola použiteľná na zabalenie zmesi pečienky a mäsa. Balíčky uzavrieme ako vieme - zašijeme niťou, zošpendlíme ihlicou na rolády a podobme. <BR>Balíčky uložíme do vymasteného pekáča, potrieme olejom (maslom) a dáme do rúry zapiecť. Počas pečenia potierame výpekom.<BR>Dobrú chuť!<BR>Jan<BR>PS<BR>Recept nie je môj ale p. Zuzany Ďuričekovej z Rožňavy. A bol uverejnený v Živote. V mene nás všetkých si dovolím poďakovať jej zaň. Neregistrovaný - jan, 11.6.2001 09:44, pelech(`na`)dmd.sk, Priatela kuchári a kuchárky!<BR>Niečo tu mám.<BR>Kožka z hydiny je jedna z najväčších pochúťok pre mňa.<BR>A tu je recept, ako ju využiť:<BR>Zo 30dkg kuracieho mäska, 15 dkg pečienok z toho isteéhoo živočíšneho (alebo podobného) druhu, 2 vajcia - dopručujem slepačie, olej (maslo), med, korenie a karí korenie.<BR>Bože a pravdaže nešťastá a ohrdnutá kožka z kučaťa.<BR>Mäso a pečienky nakrájame na drobno a dáme na panvicu s rozohriatym olejom. Opražíme, okoreníme. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Posolíme.<BR>Kožku rozdelíme na 4 časti tak, aby každá bola použiteľná na zabalenie zmesi pečienky a mäsa. Balíčky uzavrieme ako vieme - zašijeme niťou, zošpendlíme ihlicou na rolády a podobme. <BR>Balíčky uložíme do vymasteného pekáča, potrieme olejom (maslom) a dáme do rúry zapiecť. Počas pečenia potierame výpekom.<BR>Dobrú chuť!<BR>Jan<BR>PS<BR>Recept nie je môj ale p. Zuzany Ďuričekovej z Rožňavy. A bol uverejnený v Živote. V mene nás všetkých si dovolím poďakovať jej zaň. Neregistrovaný - jan, 11.6.2001 09:44, pelech(`na`)dmd.sk, V recepte zo Života nebolo uvedené, ako sa má naložiť s dvomi najlepšie slepačími vajíčkami. <BR>Nuž, použijú sa podľa mňa do plnky. Ako neviem. Treba vyskúšať.<BR>K receptu na Morku Espaňa:<BR>Všetko by bolo OK, až na to, že tenn kalvados sa hriešne bohapuste zapáli. Aspoň polovicu by som venoval kuchárovi za námahu...:-)))))))<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 11.6.2001 09:49, pelech(`na`)dmd.sk, V recepte zo Života nebolo uvedené, ako sa má naložiť s dvomi najlepšie slepačími vajíčkami. <BR>Nuž, použijú sa podľa mňa do plnky. Ako neviem. Treba vyskúšať.<BR>K receptu na Morku Espaňa:<BR>Všetko by bolo OK, až na to, že tenn kalvados sa hriešne bohapuste zapáli. Aspoň polovicu by som venoval kuchárovi za námahu...:-)))))))<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 11.6.2001 09:49, pelech(`na`)dmd.sk, A čo s medom? logicky mi vyplýva, že by sa mal použiť do výpeku a potierať ním tie kapsičky. Mám pravdu? Skúšal si tento recept? Teoreticky by to malo byť chutné a kožtička chrumkavá. Až mi tečú slinky, keď si to predstavím. Neregistrovaný - zdenka, 11.6.2001 12:10 A čo s medom? logicky mi vyplýva, že by sa mal použiť do výpeku a potierať ním tie kapsičky. Mám pravdu? Skúšal si tento recept? Teoreticky by to malo byť chutné a kožtička chrumkavá. Až mi tečú slinky, keď si to predstavím. Neregistrovaný - zdenka, 11.6.2001 12:10 Niekedy až od údivu žasnem, ako muži sledujú kuchárčenie. V duchu slepo závidím žene, ktorá má doma muža s prehľadom o varení. Neregistrovaný - Zuzana, 11.6.2001 14:34 Niekedy až od údivu žasnem, ako muži sledujú kuchárčenie. V duchu slepo závidím žene, ktorá má doma muža s prehľadom o varení. Neregistrovaný - Zuzana, 11.6.2001 14:34 mňam, mňam, svetovéééééééééé ! aj s medom potrieť :-) Neregistrovaný - nena, 12.6.2001 02:00, nena(`na`)post.sk, mňam, mňam, svetovéééééééééé ! aj s medom potrieť :-) Neregistrovaný - nena, 12.6.2001 02:00, nena(`na`)post.sk, Aaaáno, medom sa to MôŽE potrieť. recept som neskúšal, nerobil. Momnetálne mám v rodine zákaz prístupu do kuchyne. Za trest, lebo neposlúcham.... Aj manželka chce mať súkromie. Takže pani Zuzke odkazujem, že nieje všetko zlato... <BR>:-))))))<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 12.6.2001 09:48, pelech(`na`)dmd.sk, Aaaáno, medom sa to MôŽE potrieť. recept som neskúšal, nerobil. Momnetálne mám v rodine zákaz prístupu do kuchyne. Za trest, lebo neposlúcham.... Aj manželka chce mať súkromie. Takže pani Zuzke odkazujem, že nieje všetko zlato... <BR>:-))))))<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 12.6.2001 09:48, pelech(`na`)dmd.sk,
|