Kyslé Šči s kapustou
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 22.1.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Vyskúšajte recept starých mám a pripravte si s Lady vynikajúce kyslé Šči s kapustou ...
Potrebujeme: 300g bravčového mäsa, 400g kyslej kapusty, 40g cibule, 30g masla, 20g múky, 200g zemiakov, 1dl smotany, mleté čierne korenie, bobkový list, vývar z mäsa, soľ
Postup: V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom orestujeme cibuľku a kyslú kapustu, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list, zaprášime múkou, zalejeme vodou, vývarom z mäsa alebo vývarom zo zemiakov, posolíme a uvaríme. (Ak varíme v polievke aj mäso, vkladáme ho variť spolu s kapustu. Vtedy použijeme vodu.) Keď je kapusta už skoro mäkká, pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky a dovaríme. Smotanu pridávame až na tanieri. Mäso môžeme podávať v polievke alebo osobitne ako hlavné jedlo. V niektorých receptúrach sa pridajú pred podávaním do jedla ešte halušky.
Dobrú chuť... Chutia spolu výborne
Diskusia k článku:
Ja ščím slane :) Neregistrovaný - eszterhaszi, 24.1.2001 14:15 Ja ščím slane :) Neregistrovaný - eszterhaszi, 24.1.2001 14:15
|