lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 43 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Pondelok, 06. Apríl, , Dnes oslavuje Irena
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recept na dnes: Poľovnícke kura

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 14.3.2001
späť
Späť

Poslať
 

1 kura, 60g údenej slaniny, soľ, 6 borievok, 40g masti, 1 bobkový list, 10g hladkej múky, mäsový vývar

Kura očistíme, vypitveme a umyjeme. Rozrežeme na štvrtky a popreťahujeme pásikmi údenej slaniny. Osolíme a okoreníme mletými borievkami. Na pekáči rozpálime masť a kura na nej zo všetkých strán opečieme. Podlejeme vývarom, pridáme bobkový list a prikryté pomaly dusíme v rúre. Keď je kura mäkké, vyberieme ho, šťavu zaprášime múkou, ktorú sme predtým nasucho popražili do hneda. Podlejeme a povaríme. Šťavu prelisujeme a sliepku ňou polejeme. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.

Diskusia k článku:

Keďže hydina je našim obľúbeným jedlom, dovolím si Vámposlať recept na kura ako ho my doma máme najradšej.<BR>Vymastíme olejom alebo bravčovou masťou vysoký pekáč, asi do 3/4 pekáča nakrájame na krúžalky obielené zemiaky,<BR>posolíme ich, pokoreníme. Kurča pokrájame na viac menších porcií, posolíme, popaprikujeme, pokoreníme, povegetíme,<BR>(poprípade posypeme grilovacím korením) a kožou dolu poukladáme na zemiaky. Prikryjeme druhým pekáčom a dáme do vyhriatej<BR>rúry na 30 minút piecť. Po polhodine otvoríme, porcie otočíme hore kožou a dopečieme (približne 30 min).<BR>Podávame s tatárkou a je to veľmi dobré.<BR>Dobrú chuť Vám praje Hela.
Neregistrovaný - hela, 30.3.2001 10:21, figova(`na`)vsld.tuzvo.sk
Keďže hydina je našim obľúbeným jedlom, dovolím si Vámposlať recept na kura ako ho my doma máme najradšej.<BR>Vymastíme olejom alebo bravčovou masťou vysoký pekáč, asi do 3/4 pekáča nakrájame na krúžalky obielené zemiaky,<BR>posolíme ich, pokoreníme. Kurča pokrájame na viac menších porcií, posolíme, popaprikujeme, pokoreníme, povegetíme,<BR>(poprípade posypeme grilovacím korením) a kožou dolu poukladáme na zemiaky. Prikryjeme druhým pekáčom a dáme do vyhriatej<BR>rúry na 30 minút piecť. Po polhodine otvoríme, porcie otočíme hore kožou a dopečieme (približne 30 min).<BR>Podávame s tatárkou a je to veľmi dobré.<BR>Dobrú chuť Vám praje Hela.
Neregistrovaný - hela, 30.3.2001 10:21, figova(`na`)vsld.tuzvo.sk
Hmmmm - mňam. <BR>Kradnem recept do môjho zoznamu receptov. Aby to však nebola obyčajná zlodejina, ponúknem niečo aj ja:<BR>Naporcované kurča, alebo len kuracie prsíčka či stehná.<BR>Do vyššieho pekáča dáme vrstvu kyslej kapusty. Podlejeme vodou (stačí troku) alebo vývarom. Na vrch naukladáme naukladáme porcie kurčaťa - najskôr kožkou dolu. Dáme zapiecť. V polovici pečenia porcie obrátime. <BR>Výborné je to so zemiakmi ale aj s knedľou. Kapusta môže byť aj nie kyslá a červená - vtedy opdliať vínom!<BR>Dobrú chuť <BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 11.4.2001 13:42, pelech(`na`)dmd.sk
Hmmmm - mňam. <BR>Kradnem recept do môjho zoznamu receptov. Aby to však nebola obyčajná zlodejina, ponúknem niečo aj ja:<BR>Naporcované kurča, alebo len kuracie prsíčka či stehná.<BR>Do vyššieho pekáča dáme vrstvu kyslej kapusty. Podlejeme vodou (stačí troku) alebo vývarom. Na vrch naukladáme naukladáme porcie kurčaťa - najskôr kožkou dolu. Dáme zapiecť. V polovici pečenia porcie obrátime. <BR>Výborné je to so zemiakmi ale aj s knedľou. Kapusta môže byť aj nie kyslá a červená - vtedy opdliať vínom!<BR>Dobrú chuť <BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 11.4.2001 13:42, pelech(`na`)dmd.sk
Vykostené a kože zbavené kuracie prsia dobre pokvapkám sójovou slanou omáčkou, posypem koriandrom, pokvapkám medom. Ukladám vo vrstvách do misy, nechám tri hodiny v ľadničke. Najlepšie je mäso naložiť ešte večer.<BR>Na druhý deň na obed, potriem olejom plech, nakrájam koliečka jabĺk, ktoré husto poukladám na plech. Na jabĺčka poukladám kuracie prsia, poprášim červenou paprikou, ma každý kúsok dám vločku masla a zapekám 15-20 minút v rúre. <BR>Tak isto pripravujem aj horné kuracie stehná, vykostené a zbavené kože. Ak pridáte na plech pár lístkov zelenej bazalky, alebo tymián, alebo sem tam zelené korenie, nič nepokazíte. Fantázie sa medze nekladú. <BR>Dobrú chuť ! :-)
Neregistrovaný - nena, 25.4.2001 13:31, nena(`na`)post.sk
Vykostené a kože zbavené kuracie prsia dobre pokvapkám sójovou slanou omáčkou, posypem koriandrom, pokvapkám medom. Ukladám vo vrstvách do misy, nechám tri hodiny v ľadničke. Najlepšie je mäso naložiť ešte večer.<BR>Na druhý deň na obed, potriem olejom plech, nakrájam koliečka jabĺk, ktoré husto poukladám na plech. Na jabĺčka poukladám kuracie prsia, poprášim červenou paprikou, ma každý kúsok dám vločku masla a zapekám 15-20 minút v rúre. <BR>Tak isto pripravujem aj horné kuracie stehná, vykostené a zbavené kože. Ak pridáte na plech pár lístkov zelenej bazalky, alebo tymián, alebo sem tam zelené korenie, nič nepokazíte. Fantázie sa medze nekladú. <BR>Dobrú chuť ! :-)
Neregistrovaný - nena, 25.4.2001 13:31, nena(`na`)post.sk
Niet čo dodať.<BR>Iba prísť s prádnym žalúdkom a priniesť fľašku dobrého vínka...<BR>:-))))<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 25.4.2001 16:19, pelech(`na`)dmd.sk
Niet čo dodať.<BR>Iba prísť s prádnym žalúdkom a priniesť fľašku dobrého vínka...<BR>:-))))<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 25.4.2001 16:19, pelech(`na`)dmd.sk
nsaovxm sbfk fwlq pketswjcv yuprntv hbpnm jtfry
Neregistrovaný - tulrnkyp ihqxfn, 30.7.2007 01:12, awqkfxlzb(`na`)mail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!