PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Streda, 25. December,
,
Dnes oslavuje |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Recept na dnes: Poľovnícke kura
|
|
Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 14.3.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 kura, 60g údenej slaniny, soľ, 6 borievok, 40g masti, 1 bobkový list, 10g hladkej múky, mäsový vývar
Kura očistíme, vypitveme a umyjeme. Rozrežeme na štvrtky a popreťahujeme pásikmi údenej slaniny. Osolíme a okoreníme mletými borievkami. Na pekáči rozpálime masť a kura na nej zo všetkých strán opečieme. Podlejeme vývarom, pridáme bobkový list a prikryté pomaly dusíme v rúre. Keď je kura mäkké, vyberieme ho, šťavu zaprášime múkou, ktorú sme predtým nasucho popražili do hneda. Podlejeme a povaríme. Šťavu prelisujeme a sliepku ňou polejeme. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.
Diskusia k článku:
Keďže hydina je našim obľúbeným jedlom, dovolím si Vámposlať recept na kura ako ho my doma máme najradšej.<BR>Vymastíme olejom alebo bravčovou masťou vysoký pekáč, asi do 3/4 pekáča nakrájame na krúžalky obielené zemiaky,<BR>posolíme ich, pokoreníme. Kurča pokrájame na viac menších porcií, posolíme, popaprikujeme, pokoreníme, povegetíme,<BR>(poprípade posypeme grilovacím korením) a kožou dolu poukladáme na zemiaky. Prikryjeme druhým pekáčom a dáme do vyhriatej<BR>rúry na 30 minút piecť. Po polhodine otvoríme, porcie otočíme hore kožou a dopečieme (približne 30 min).<BR>Podávame s tatárkou a je to veľmi dobré.<BR>Dobrú chuť Vám praje Hela. Neregistrovaný - hela, 30.3.2001 10:21, figova(`na`)vsld.tuzvo.sk, Keďže hydina je našim obľúbeným jedlom, dovolím si Vámposlať recept na kura ako ho my doma máme najradšej.<BR>Vymastíme olejom alebo bravčovou masťou vysoký pekáč, asi do 3/4 pekáča nakrájame na krúžalky obielené zemiaky,<BR>posolíme ich, pokoreníme. Kurča pokrájame na viac menších porcií, posolíme, popaprikujeme, pokoreníme, povegetíme,<BR>(poprípade posypeme grilovacím korením) a kožou dolu poukladáme na zemiaky. Prikryjeme druhým pekáčom a dáme do vyhriatej<BR>rúry na 30 minút piecť. Po polhodine otvoríme, porcie otočíme hore kožou a dopečieme (približne 30 min).<BR>Podávame s tatárkou a je to veľmi dobré.<BR>Dobrú chuť Vám praje Hela. Neregistrovaný - hela, 30.3.2001 10:21, figova(`na`)vsld.tuzvo.sk, Hmmmm - mňam. <BR>Kradnem recept do môjho zoznamu receptov. Aby to však nebola obyčajná zlodejina, ponúknem niečo aj ja:<BR>Naporcované kurča, alebo len kuracie prsíčka či stehná.<BR>Do vyššieho pekáča dáme vrstvu kyslej kapusty. Podlejeme vodou (stačí troku) alebo vývarom. Na vrch naukladáme naukladáme porcie kurčaťa - najskôr kožkou dolu. Dáme zapiecť. V polovici pečenia porcie obrátime. <BR>Výborné je to so zemiakmi ale aj s knedľou. Kapusta môže byť aj nie kyslá a červená - vtedy opdliať vínom!<BR>Dobrú chuť <BR>Jan Neregistrovaný - jan, 11.4.2001 13:42, pelech(`na`)dmd.sk, Hmmmm - mňam. <BR>Kradnem recept do môjho zoznamu receptov. Aby to však nebola obyčajná zlodejina, ponúknem niečo aj ja:<BR>Naporcované kurča, alebo len kuracie prsíčka či stehná.<BR>Do vyššieho pekáča dáme vrstvu kyslej kapusty. Podlejeme vodou (stačí troku) alebo vývarom. Na vrch naukladáme naukladáme porcie kurčaťa - najskôr kožkou dolu. Dáme zapiecť. V polovici pečenia porcie obrátime. <BR>Výborné je to so zemiakmi ale aj s knedľou. Kapusta môže byť aj nie kyslá a červená - vtedy opdliať vínom!<BR>Dobrú chuť <BR>Jan Neregistrovaný - jan, 11.4.2001 13:42, pelech(`na`)dmd.sk, Vykostené a kože zbavené kuracie prsia dobre pokvapkám sójovou slanou omáčkou, posypem koriandrom, pokvapkám medom. Ukladám vo vrstvách do misy, nechám tri hodiny v ľadničke. Najlepšie je mäso naložiť ešte večer.<BR>Na druhý deň na obed, potriem olejom plech, nakrájam koliečka jabĺk, ktoré husto poukladám na plech. Na jabĺčka poukladám kuracie prsia, poprášim červenou paprikou, ma každý kúsok dám vločku masla a zapekám 15-20 minút v rúre. <BR>Tak isto pripravujem aj horné kuracie stehná, vykostené a zbavené kože. Ak pridáte na plech pár lístkov zelenej bazalky, alebo tymián, alebo sem tam zelené korenie, nič nepokazíte. Fantázie sa medze nekladú. <BR>Dobrú chuť ! :-) Neregistrovaný - nena, 25.4.2001 13:31, nena(`na`)post.sk, Vykostené a kože zbavené kuracie prsia dobre pokvapkám sójovou slanou omáčkou, posypem koriandrom, pokvapkám medom. Ukladám vo vrstvách do misy, nechám tri hodiny v ľadničke. Najlepšie je mäso naložiť ešte večer.<BR>Na druhý deň na obed, potriem olejom plech, nakrájam koliečka jabĺk, ktoré husto poukladám na plech. Na jabĺčka poukladám kuracie prsia, poprášim červenou paprikou, ma každý kúsok dám vločku masla a zapekám 15-20 minút v rúre. <BR>Tak isto pripravujem aj horné kuracie stehná, vykostené a zbavené kože. Ak pridáte na plech pár lístkov zelenej bazalky, alebo tymián, alebo sem tam zelené korenie, nič nepokazíte. Fantázie sa medze nekladú. <BR>Dobrú chuť ! :-) Neregistrovaný - nena, 25.4.2001 13:31, nena(`na`)post.sk, Niet čo dodať.<BR>Iba prísť s prádnym žalúdkom a priniesť fľašku dobrého vínka...<BR>:-))))<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 25.4.2001 16:19, pelech(`na`)dmd.sk, Niet čo dodať.<BR>Iba prísť s prádnym žalúdkom a priniesť fľašku dobrého vínka...<BR>:-))))<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 25.4.2001 16:19, pelech(`na`)dmd.sk, nsaovxm sbfk fwlq pketswjcv yuprntv hbpnm jtfry Neregistrovaný - tulrnkyp ihqxfn, 30.7.2007 01:12, awqkfxlzb(`na`)mail.com,
|
|
|