lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Keď dovolenka nevyjde

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 11.11.2002
späť
Späť

Poslať
 

Hľadáte už teraz miesto na zimnú dovolenku. Šetríte, prezeráte si katalógy, tešíte sa? To je fajn, len nezabúdajte , že aj dovolenka môže spôsobiť vrásky na vašom čele. Aspoň tak to tvrdia anglickí psychológovia.

Podľa nich  v septembri, v októbri  a v novembri v Anglicku a vo Walese zvýši počet rozvodov o viac ako 20 percent. Podobne nebezpečnú skúšku pre manželstvo predstavujú aj dni voľna v čase Vianoc.

Dovolenka a sviatky sú  jednoducho pre vzťah zaťažkávacou skúškou. Ľudia sú nepoučitelní, v tomto prípade najmä ženy, ktoré si často nedajú vysvetliť, že tráviť celé dni neustále spolu, spoločne sa opaľovať, chodiť na túry, na lyže, po obchodoch, alebo si len tak ležať v náručí, nemusí byť pre každého až také úžasné. Dovolenku si totiž každý predstavuje po svojom a človek si chce hlavne užiť slobody a nebyť pod časovým stresom. Ľudia si to možno teoreticky uvedomujú, ale aj tak sa dopredu tešia a ich pocity potom nahlodajú  napríklad problémy na ceste, s ubytovaním, počasie, partia s ktorou idú...
Navyše sa vraj priemerný Brit a možno aj Slovák  bojí, že manželka sa bude chcieť cez dovolenku rozprávať, a to pokiaľ možno o najvnútornejších pocitoch. Teda o niečom, čomu by sa zaslúžilý manžel zvyčajne najradšej oblúkom vyhol.
Pridajte k tomu deti, najlepšie dospievajúce a unudené, alebo úplne malé neustále sa dožadujúce pozornosti. To je najlepší čas a miesto preto, aby človeka prepadli osudové otázky: "Ako sme mohli splodiť niečo takéto? Tak kvôli tomu sme sa brali? Prečo to všetko neukončiť? Za tento „bordel“ som zaplatil sto tisíc a nikto si ma neváži?!  Toto je žena /muž/, ktorú /ého/ som miloval ?"

Dovolenkový stres samozrejme nie je len výsadou Britov, všetci ľudia, ktorí trávia väčšinu dní v zamestnaní sú počas dovolenky  zraniteľnejší, lebo si už odvykli žiť 24 hodín pod jednou strechou so svojou rodinou. Zabudli, že vzťah je o tolerancii a porozumení a správajú sa, ako v práci. Kto má v práci funkciu, chce zrazu dirigovať celý chod dovolenky a vôbec mu nepríde, že tam už platia iné pravidlá, z ktorých sa už dávno dobrovoľne vylúčil.

Navyše, ako rozchodový faktor na dovolenke pôsobí zvýšená konzumácia alkoholu. V spojení s dovolenkovým stresom pôsobí ako rozbuška. Stačí zopár nepremyslených slov a cesta na späť je zarúbaná. Mnohí si pod dovolenkou predstavujú neviazanosť, úlety, chaos, krik. Ak  partner nemá rovnakú potrebu, zvládnutie dovolenky môže byť nad jeho sily a aj keď sa nerozvedie, musí sa z nej liečiť aspoň pol roka.

 


Diskusia k článku:

... takze treba chodit na dovolenky osve ??? :-)
Neregistrovaný - <big> ¤</big>, 11.11.2002 16:49
....alebo len v lete? :o) asi je to o niecom inom...
Neregistrovaný - , 13.11.2002 08:47
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!