lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako pripraviť bulgurový pilaf

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 6.3.2008
späť
Späť

Poslať
 

Bulgur je produkt z celozrnnej pšenice, ktorá bola očistená, predvarená, usušená a pomletá. Výsledkom je výživná alternatíva prílohy alebo samostatného chodu s orechovou chuťou. Výhodou je minimálny čas potrebný na prípravu a vysoká výživná hodnota, ktorá prevyšuje ryžu a používa sa ako jej náhrada. Keď by sme porovnávali bulgur a ryžu natural, majú približne rovnaký obsah proteínov, vápnika a sodíka. Bulgur však obsahuje menej kalórií ale takmer dvojnásobok vlákniny a štvornásobok vitamínu B. 

Počas procesu mletia vznikajú tri druhy- jemný, polohrubý a hrubý. Keďže bulgur je už predpripravený, stačí ho, najmä druhy zomleté najemno, na pár minút namočiť. Môže sa však aj variť. Populárny je najmä v oblasti Stredného východu, kde sa z neho pripravuje pilaf.


Ingrediencie:

2 poháre bulguru
1 veľká cibuľa
Pár strúčikov cesnaku
1 postrúhaná mrkva
Pol konzervy hrášku
3 poháre vody
3 paradajky
2 lyžice oleja, soľ

Postup:
Olej rozohrejte a pridajte cibuľu s cesnakom, pražte do zlatista. Pridajte mrkvu a hrášok, soľ. Nasypte bulgur, zalejte vodou a nechajte 5 minút vrieť. Nechajte 10-15 minút postáť. Podávajte teplé s nakrájanými paradajkami.

 


Diskusia k článku:

Nerozumiem. Tak burgurový pilaf alebo bulgurový?
Neregistrovaný - Enula, 7.3.2008 13:22
Ospravedlňujeme sa za chybu v názve článku. Bulgurový pilaf.
Neregistrovaný - redakcia, 7.3.2008 13:46
Celkom dobrý recept.
Neregistrovaný - Daniela, 12.3.2008 17:27
Ďakujem. Doteraz som netušila, že také niečo existuje. Určite vyskúšam.
Neregistrovaný - Enula, 13.3.2008 08:14
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!