lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
KYSNUTÝ VENIEC

  Spracoval(a) : Lenka;
Dátum : 12.3.2013
späť
Späť

Poslať
 

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

1 balíček sušeného droždia

50 g Korunného cukru krupicového

1 balíček vanilkového cukru

2 vajcia

1 bielok

250 ml vlažnej smotany

olej a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy

Korunný cukor práškový - mlynček

Postup:

Múku preosejeme do misy a dôkladne premiešame s droždím. Pridáme ostatné prísady a spracujeme elektrickým ručným mixérom, miešame asi 5 minút najprv na najnižšej a potom na najvyššiu rýchlosť. Dôkladne premiesime a vytvoríme vláčne cesto. To dáme do vymastenej a vysypanej formy na veniec a necháme na teplom mieste vykysnúť po dobu cca 30 minút. Potom pečieme v predhriatej rúre asi 35 minút pri teplote 175 - 200 stupňov. Dostatočné prepečenie zistíme pomocou špajdle - šetrne ju zapichneme do múčnika a vytiahneme ju. Ak je ešte vlhká, pečieme ďalej. Akonáhle sú na nej sú suché omrvinky, je veniec hotový. Vyberieme ho z rúry, necháme ešte chvíľu vo forme. Po chvíli sa upečené cesto odtiahne od okrajov. Vtedy snímeme postranné časti formy a veniec vyklopíme na podnos. Po vychladnutí pocukrujeme veniec Korunným cukrom práškovým v mlynčeku. Veniec môžeme ozdobiť mašľou a do stredu naaranžovať veľkonočné vajíčko.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!