lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
3 tém, a 53 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 62 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 21. Január, , Dnes oslavuje Vincent
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Strakatá roláda

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 17.3.2013
späť
Späť

Poslať
 

Doba prípravy: asi 20 minút

Doba pečenia: asi 8 minút

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 4 žĺtky
  • 80 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 balíček (à 40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker
  • 4 bielky
  • 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa

 

Na náplň:

  • 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker
  • 200 ml studeného mlieka
  • 3 zarovnané PL práškového cukru
  • 1 – 2 banány

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • papier na pečenie

 

Príprava:

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky, cukor a vanilínový cukor do peny. Zľahka vmiešame zlatý klas a tuhý sneh z bielkov. Dve tretiny cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, zvyšok cesta zafarbíme kakaom a lyžicou urobíme na svetlom ceste machule. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:             200 °C            

Teplovzdušná rúra:     180 °C            

Plynová rúra:              stupeň 4        

 

Doba pečenia: asi 8 minút

 

  1. Upečený plát vyklopíme na papier na pečenie zľahka posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Roládu stočíme po dlhšej strane spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

 

  1. Na prípravu náplne vyšľaháme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale.
  2. Náplň rozotrieme na vychladnutý plát, do stredu položíme za seba banány a zrolujeme. Roládu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

 

TIP: Lahodnú chuť prírodnej vanilky získame zámenou Vanilínového cukru  za Vanilkový cukor Dr.Oetker s prírodnou vanilkovou arómou s extraktom z vanilky.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!