lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
3 tém, a 53 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 22. Január, , Dnes oslavuje Zora
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
5 tipov na skvelé toasty, ktoré vám budú chutiť

  Spracoval(a) : Lenka
Dátum : 24.4.2013
späť
Späť

Poslať
 

1)      Zapečené toasty s nivou a špargľou

 

Suroviny:

·         Svetlý toastový chlieb Penam 250 g

·         1 ks špargle

·         50 g bravčovej šunky

·         50 g syra niva

 

Časová náročnosť: 15 min

 

Postup:

Na ľahko opečený toast uložíme plátky plesňového syra, na slížiky nakrájanú šunku a  kúsky špargle, ktorú sme uvarili do mäkka. Prikryjeme druhým opečeným toastom a dáme a zapiecť do rúry v zapekacej miske, pokým sa syr krásne neroztečie.

 

Tip: namiesto plesňového syra môžeme použiť kozí syr .

 

 

2)      Minirolky z toastového chleba

 

Suroviny:

·         Svetlý toastový chlieb Penam 250 g 

·         1 smotanová nátierka

·         50 g údeného lososa

·         pažítka

 

Časová náročnosť: 25 min

 

Postup:

Toastovému chlebu orežeme tvrdú kôrku a rozkrojíme ho na dve pozdĺžne polovice. Polovice orezaného toastového chleba rozvaľkáme valčekom na cesto a potrieme nátierkou. Vložíme doň kúsok lososa a zatočíme. Nakoniec nátierkou natrieme i zostávajúcu časť roliek a posypeme nakrájanou pažítkou.

 

Tip: rolky môžete obaliť v korení.

 

 

3)      Francúzsky toast

 

Suroviny:

·         Svetlý toastový chlieb Penam 250 g

·         1 vajce

·         listová zelenina

·         syr eidam

·         maslo

·         petržlenová vňať

 

Časová náročnosť: 10 min

 

Postup:

Plátok toastového chleba natrieme maslom, posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a na to dáme syr. Uzavrieme druhým toastovým chlebom a vložíme do rozohriatej rúry na niekoľko minút. Medzitým na panvičke pripravíme volské oko a položíme na zapečený toast. Dozdobíme zeleninou a podávame.

 

Tip: volské oko môžeme smažiť vo formičke, aby malo pekný okrúhly tvar.

 

 

4)       Restované šampiňóny s toastovým chlebom

 

Suroviny:

·         Tmavý toastový chlieb Penam 250 g

·         100 g čerstvých šampiňónov

·         strúčik cesnaku

·         bylinky

 

Časová náročnosť: 10 min

 

Postup:

Na panvici  orestujeme očistené a nakrájané šampiňóny. Medzitým potrieme toastový chlieb cesnakom a olivovým olejom. Restované šampiňóny dáme na toast, ozdobíme čerstvými bylinkami a podávame.

 

Tip: toastový chlieb môžeme opiecť.

 

 

5)      Toastový chlieb s jablkovým pyré a škoricou

 

 

Suroviny

·         Svetlý toastový chlieb Penam 250 g

·         jablkové pyré

·         škorica

·         2 citróny

·         vanilkový puding

·         šľahačka

 

 

Časová náročnosť:  30 minút

 

Postup:

Nakrájané a olúpané jablká podusíme v pol litri vody, rozmixujeme a pridáme cukor, šťavu z citrónov a vanilkový puding. Povaríme asi dve minúty.  Jablkovým pyré naplnené toasty posypeme škoricou a vložíme do sendvičovača. Upečené podávame so šľahačkou.

 

 

Tip: jablkové pyré môžeme nahradiť detskou výživou.

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
LADY emailom
V prípade že máte záujem pravidelne odoberať spravodajstvo z nášho servera, prosím zadajte vašu e-mailovú adresu a stlačte tlačítko Prihlás.

 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!