lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
4 tipy, ako si dni v kúpeľoch užiť naplno

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 9.6.2015
späť
Späť

Poslať
 

Chystáte sa absolvovať pobyt v kúpeľoch? S nasledujúcimi tipmi si ho vychutnáte ako pravý kúpeľný pôžitkár.

Do kúpeľov mierime zvyčajne vtedy, keď je telo v nerovnováhe, po operáciách, úrazoch či chorobách – jednoducho, necítime sa fyzicky fit. Keď si k tomu pripočítate podvedomý strach z nového prostredia, skepticizmus, či kúpeľná liečba skutočne zaberie a predstavu niekoľkých týždňov strávených mimo domova a kruhu našich najbližších, ani psychika neplesá.

Prvý tip je preto jednoznačný:

1. Prelaďte sa

Zakážte si myslieť na kúpele ako na nutnosť na ceste k uzdraveniu. Nie je to len „liek na predpis“, ale tiež zaslúžená dovolenka s pridanou liečebnou hodnotou. Nielen telo, aj duša potrebuje z času na čas „time out“, oddych od každodenného zhonu, a práve kúpele môžu byť skvelou príležitosťou, ako jej ho dopriať. Stráviť týždne v relaxačnom prostredí, ďaleko od pracovných povinností a hluku miest, je v dnešnej hektickej dobe luxus.

2. Relaxujte aktívne

Ešte pred odchodom do kúpeľov nezaškodí preštudovať si o mieste, ktoré sa stane vašim dočasným domovom a vytipovať zaujímavé miesta na prechádzky do okolitej prírody, múzeí či na kultúrne podujatia. Vo vyhľadávaných kúpeľných lokalitách na Slovensku nikdy nie je núdza o bohatý program – celoročne tu hosťom spríjemňujú dni hudobné koncerty, tanečné zábavy, festivaly či módne prehliadky. Pomôžu vám rozptýliť myšlienky, až príliš sústredené na váš  zdravotný problém, inšpirujú a sú tiež vynikajúcou platformou pre nadväzovanie nových spoločenských kontaktov, z ktorých sa môžu vykľuť dlhoročné priateľstvá.

3. Zapojte do hry zmysly

Procedúry, zvlášť masáže, vnímame prostredníctvom dotyku. No čím viac zmyslov si v kúpeľoch „otvoríte“, tým komplexnejší bude váš oddych. Keď je prajné počasie, vyberte sa nadýchať voňavých kvetov do miestneho parku, vypočujte si orchester v kúpeľnej dvorane, kochajte sa rázovitosťou  lokálnej architektúry a z času na čas rozmaznajte chuťové poháriky chrumkavými kúpeľnými oblátkami – čerstvo upečené chutia najlepšie. V kúpeľoch nemusíte myslieť na to, kedy treba najbližšie prať a či v práci stíhate všetky dohovorené termíny. Využite preto osobné voľno na to, aby ste naplno precítili krásu, ktorá vám počas všedných dní preteká pomedzi prsty.

4. Spravte z kúpeľov „svoje“ kúpele

Sú miesta, ktoré nás priťahujú, ani nevieme prečo. Nabíjajú nás, pri odchode sme skleslí a máme chuť vracať sa tam, znova a znova. Ak ste takéto miesto našli, ostaňte mu verná. Nie je nič príjemnejšie, ako mať „svoje“ kúpele, kde poznáte každý zasadený strom v parku aj kopec v okolí. Telo najlepšie vie, aké prostredie mu prospieva, nepodceňujte preto jeho vnútorný kompas. Pani Eva, vysokoškolská profesorka ekonómie takto rok čo rok mení kabinet v jednej z bratislavských univerzít za príjemnú izbu v liečebnom dome v Kúpeľoch Trenčianske Teplice a tvrdí, že ani po dvadsiatich štyroch návštevách sa jej kombinácia malebnej teplickej prírody, liečivých prameňov a prvotriednych kúpeľných služieb nezunovala. O tom, že to nie je iba placebo efekt, svedčí fakt, že Eva sa už takmer štvrť storočia aj vďaka správne zvoleným procedúram a odbornému vedeniu kúpeľného personálu úspešne vyhýba náročnej operácii chrbtice, ktorú jej odporučil neurochirurg ešte začiatkom deväťdesiatych rokov. Nehľadajte v tom zázrak, len využitú príležitosť. Kúpele vám ju ponúkajú – stačí si vybrať tie pravé...

Autor: Monika Erdöfy

Foto: Trenčianske Teplice

 


Diskusia k článku:

ake zlate! len kde na to brat a nekradnut? :-)
Neregistrovaný - Eva, 9.6.2015 21:31, avana(`na`)avana.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!