lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 13 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Pondelok, 01. Marec, , Dnes oslavuje Albín
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Najedzte sa do krásy

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 9.10.2008
späť
Späť

Poslať
 

Niektoré skrášľovacie procedúry sú nepríjemné, či bolestivé. Predstavte si však, že by ste sa nedostatkov pleti a vrások zbavili tým, že si dáte porciu dobrého jedla. Nemusí to však byť len predstava, kórejskí vedci prišli s novými výsledkami výskumov, podľa ktorých niektoré druhy potravín dokážu efektívne redukovať vrásky spôsobené nadmerným slnečným žiarením a prirodzeným starnutím.

Takúto vlastnosť majú tie prírodné produkty, ktoré obsahujú látku phosphatidylserine. Tá sa nachádza v rybách či v sójových strukoch a jej efekt na pleť spočíva v tom, že dokáže stimulovať produkciu nového kolagénu, ktorý pomáha udržiavať pokožku pevnú a pružnú.

Ak keď ešte podľa vedcov nie je celkom jasné, v akom množstve a ako často by sa mali tieto jedlá konzumovať na dosiahnutie výsledku, určite sa oplatí ich zaradiť do jedálneho lístka pravidelnejšie. Okrem iného sú ryby dobrým zdrojom vápnika a chránia proti srdcovo-cievnym ochoreniam a sójové struky sú bohaté na vlákninu a vitamín C. Sladké sójové struky, s názvom edamame, u nás v obchode ešte bežne nekúpime, tak ich môžeme nahradiť aspoň sójovými bôbmi, či inými produktmi zo sóje.

Tip: spomínané dôležité látky si môžete dopriať celkom jednoducho, prípravou nátierky. Budete na ňu potrebovať jednu menšiu údenú makrelu a balíček tofu. Makrelu zbavte kostí a kože a v mixéri rozmiešajte s tofu. Vytvorí sa pena, ktorú môžete podávať s celozrnným pečivom. 


Diskusia k článku:

Máte pravdu, kazí to celkový dojem!
Neregistrovaný - michaela, 12.10.2008 01:42
A ktoré "hrúbky" ste v texte našli?
Neregistrovaný - , 14.10.2008 10:18
v mixéry
Neregistrovaný - kachnička, 14.10.2008 18:58
srdcovo-cievnymi
Neregistrovaný - , 14.10.2008 21:56
Ďakujeme za postreh a ospravedňujeme sa.
Neregistrovaný - redakcia, 14.10.2008 22:58
kachnicka - a podla coho sa sklonuje mixér???? ...ved ani nepasuje ypsilonka
Neregistrovaný - jasomja, 19.10.2008 17:23
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!