lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zimné perníčky - tradičné

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 23.11.2013
späť
Späť

Poslať
 

Náročnosť: 2 bábovky

Doba prípravy: asi 20 minút

Doba pečenia: asi 10 minút na 1 plech

Vystačí na: asi 50 kusov

 

Prísady:

 

Na cesto:

  • 1 balenie Perníka Dr.Oetker
  • 70 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 4 PL medu
  • 1 vajce

 

Na ozdobenie:

  • 1 balenie Tubičiek bielych Dr.Oetker

 

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie
  • okrúhlu formičku na vykrajovanie (Ø 4 cm) 

 

Príprava:

1.       Na prípravu cesta vysypeme zmes na perník na dosku. Pridáme maslo alebo margarín, med, vajce a ručne vypracujeme dohladka.

2.       Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej doske na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

 

Elektrická rúra:                      180 °C 

Teplovzdušná rúra:   160 °C 

Plynová rúra:             stupeň 3

 

Doba pečenia: asi 10 minút

 

3.       Upečené perníčky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

4.       Po vychladnutí zdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie.

 

Tradičné

 

 

 

Tipy:

Perníčky je možné zdobiť aj farebnými Tubičkami na zdobenie Dr.Oetker alebo Zdobiacou tubou bielou Dr.Oetker.

V dobre uzavretej nádobe môžeme perníčky uchovávať asi 3 týždne.

Tmavšiu farbu perníčkov dosiahneme pridaním 1 zarovnanej PL kakaa do zmesi na Perník Dr.Oetker.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!