lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
ZELENINA, KTORÁ DOPĹŇA PROTEÍNOVÚ DIÉTU, OCHRÁNI PRED CHOROBAMI A DODÁ ENERGIU

  Spracoval(a) : Monika
Dátum : 27.11.2013
späť
Späť

Poslať
 

Zoznam zeleniny z prvej fázy diétneho programu KetoDiet má svoje nesporné benefity

 

Zelenina je vo všeobecnosti nielen vynikajúcim doplnkom diétneho jedálnička, ale pri špeciálnej proteínovej diéte aj neoddeliteľnou súčasťou celého procesu chudnutia. Program KetoDiet je založený na troch fázach, počas ktorých dochádza k redukcii hmotnosti. V prvej fáze môžete konzumovať len vybrané druhy zeleniny, ktorá má množstvo pozitívnych účinkov na vaše zdravie.

 

V prvej fáze programu KetoDiet by ako doplnok proteínových nápojov nemala chýbať najmä brokolica, karfiol, cuketa, pór, uhorka, kapusta, kel, baklažán či kaleráb. Brokolica je výborným antioxidantom a preventívnym opatrením proti rôznym ochoreniam, obsahuje veľké množstvo vitamínu A, C  a K či B komplexu. Zásobu biolátok obsahuje karfiol, ktorý má vysoký obsah kyseliny listovej. Tá potom pôsobí spolu s vitamínom B12 na rast buniek a krvotvorbu. Zelená cuketa je zase zdrojom provitamínu A, ktorý preniká až k jadrám buniek, čím ovplyvňuje celkové zdravie a dodáva telu energiu. Skvelý je tiež nízkokalorický baklažán, ktorý znižuje cholesterol v krvi, podporuje vylučovanie žlče a tým aj celkové trávenie.

 

Každá zelenina má množstvo priaznivých účinkov, v každom prípade však sledujte reakcie svojho tela. Niektoré druhy môžu totiž u citlivých jedincov vyvolať nadúvanie, čo znamená, že ich príjem treba minimalizovať. Zeleninové jedlá môžete dochutiť korením podľa vlastnej chuti a za deň môžete použiť až 2 lyžičky kvalitného rastlinného oleja (ideálne olivového alebo repkového). Povolená zelenina môže byť konzumovaná v surovom alebo tepelne upravenom stave, jej doporučená denná spotreba je 500 gramov.

 

Pamätajte, že v prvej fáze diéty by ste mali na niektoré druhy zeleniny dočasne zabudnúť. Zelenina z prvej fázy programu KetoDiet má oproti ostatným druhom nespornú výhodu v množstve cukrov, ktoré obsahuje. Vďaka nižšiemu obsahu sacharidov nebrzdí proces ketózy, ako aj celý redukčný program. Na istý čas by ste si práve preto mali odoprieť napríklad paradajky, papriku, cibuľu, cesnak, artičoky alebo dyňu.

 

Nemusíte mať však strach, že navždy prídete o chuť svojej obľúbenej zeleniny. V ďalších krokoch programu už môžete do svojho jedálnička zaradiť aj ostatné druhy  naďalej udržiavať svoju postavu vo forme.

 

Zdroj: KetoDiet


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!