lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Diéta podľa krvných skupín

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 1.12.2000
späť
Späť

Poslať
 



Je to v krvi
Priaznivo sa môže na vašej postave odraziť aj stravovanie podľa krvnej skupiny. Kedysi dávno ľudia vedeli, že určité potraviny nepristanú určitému typu ľudí, neskôr zistili, že v tom, aký je človek typ, hrá veľkú rolu dedičnosť a krvná skupina . Keďže aj krvná skupina je dedičná, zjednodušili to iba na ňu. Jednoducho povedané, ak jete podobné bielkoviny, aké potrebuje vaša krvná skupina, všetko je v poriadku a jedlo vám padne na úžitok, ak však jete také, ktoré neznáša, telo musí pracovať na ich vypudení, rovnováha je zničená a vy tlstnete alebo chudnete.

Krvná skupina 0 LOVEC

Je to najstaršia krvná skupina na Zemi. Vznikla pred 40 000 rokmi v oblasti Afriky. Jej predstavitelia sú odolní, osamelí ľudia, ktorí dobre znášajú fyzickú námahu a dokážu si poradiť v každej situácii. Ak sa správne stravujú majú málokedy sklon k malomyseľnosti. Bývajú vytrvalí, sebaistí, optimistickí, rozhodní, odvážni. Radi riskujú, ale mieru rizika dokážu správne odhadnúť. Milujú fyzickú námahu. Dobre im robí šport a sex. V obidvoch majú radšej tvrdosť ako taktiku. V láske sú dobyvační a prelietaví. Často si ľúbostné dobrodružstvá mýlia s lovom. Najčastejšie ich ohrozuje astma, artritída, žalúdočné vredy, poruchy imunity a pri nesprávnej výžive obezita. Ich hlavnou potravinou by malo byť mäso. Najlepšie im vyhovuje chudé biele mäso. Hydina a ryby. Bravčovému a husiam by sa mali vyhýbať. Prospešné sú pre nich aj sladkovodné a morské ryby okrem udeného lososa a kaviáru. Zakázané sú morské potvory, orechy, okrem vlašských, mak a šošovica. Jačmeň, pohánka, krúpy a ryža sa odporúčajú.. Nemusia si dopriať ani bravčovú masť a podzemnicový olej. Celkom slušne znesú zeleninu, ovocie a dyňové semienka, najmä keď sa podávajú ako príloha k mäsu. Zo zeleniny najlepšie znášajú kaleráb, čakanku, papriku, brokolicu, cibuľu, pór, kel, cesnak, petržlen, špenát a cviklu. Ostatným by sa mali vyhýbať. Z ovocia sú pre nich vhodné len slivky, figy, čučoriedky, červené hrozno, čerešne, maliny, marhule. Obmedziť by mali obilie, chlieb, mlieko a mliečne výrobky a strukoviny, okrem strakatej fazule. Tú si ,naopak, môžu dopriať pravidelne. Piť môžu vodu, minerálky, zelený čaj.
Ak máte krvnú skupinu 0 a chcete schudnúť, nedotknite sa pšenice a výrobkov z nej, vyhýbajte sa aj ostatným obilninám, celozrnému chlebu a strukovinám. Prospeje vám fyzická námaha, cvičenie, práca na čerstvom vzduchu.

Krvná skupina A PESTOVATEĽ

Táto krvná skupina vznikla v oblasti Ázie cca pred 20 000 rokmi. Jej nositelia sú chovatelia a pestovatelia. Pokojní, priateľskí, úprimní, emotívni. Neznášajú dlhodobý stres a ťažkú fyzickú námahu. Uprednostňujú ľahkú, ale systematickú námahu. Neznášajú dravosť, nie sú súťaživí, skôr tvoriví a nevyhovuje im tvrdý šport. Vhodná pre nich je skôr joga, aikido, plávanie, golf, turistika, veslovanie. Nie sú sebaistí, neustále v sebe musia prekonávať úzkosť. V láske sú verní, konzervatívni, ale záujem o sex u nich vekom neochabuje. Jedine v prípade, že vďaka nesprávnemu stravovaniu veľmi stlstnú. Milujú deti. Ohrozuje ich najmä infarkt, cukrovka, obezita a rakovina. Mávajú nedostatok vápnika a železa. Mimoriadne vhodná je pre nich vegetariánska strava. Majú zakázané všetky priemyselne spracované výrobky. Obmedziť by mali mäso, vajcia, mliečne výrobky a tuky. Z mliečnych výrobkov im najmenej škodia kozie syry, zakysanka, tofu, sójové mlieko, a biely jogurt. Neprospieva im ani jeden druh mäsa a udenín, nanajvýš si môžu dať morku alebo kura. Škodia im morské potvory a žaby. Vhodný je kapor, losos, pstruh a slimáky. Môžu ich jesť aj tri razy do týždňa. Mali by používať olivový olej, jesť veľa orechov, ale nie pistácií, para orechov, kešu. V pohode sú dyňové semienka, arašidy, dobre im robí fazuľa, hrach, šošovica, pohánka, ryža, kukurica, ovos. Zo zeleniny sú vhodné brokolica, dyňa, chren, červená repa, mangold, kaleráb, mrkva, špenát, kel, petržlen. Vhodným ovocím je ananás, čerešne, marhule, čučoriedky, slivky, grapefruit, citróny. Piť môžu zelený čaj, kávu a červené víno.
Máte krvnú skupinu A a chcete schudnúť? Keďže tlstnete najmä zo stresu, musíte sa snažiť odbúrať stres, vhodne striedať námahu a odpočinok. Jedzte veľa zeleniny, sójových výrobkov, nijaké mäso ani strukoviny.


Skupina AB MODERNÝ TYP

Najmladšia a najvzácnejšia krvná skupina je AB. Vznikla spojením A a B a má ju iba 2-5 percent populácie. Vlastnia ju ľudia oduševnelí, vitálni, nervózni, odolní, úprimní, obľúbení, impulzívni. Charizmatickí , bezstarostní rebeli, ktorí vyhľadávajú ľúbostné dobrodružstvá. Idú za akýmkoľvek rizikom, fascinujú ich problémoví partneri. Ak nechápete, prečo niektoré ženy milujú vrahov, tu je odpoveď. Škandály a extrémy ich tešia. Často podliehajú depresii, závislosti na drogách. Prenasledujú ich choroby srdca a strata imunity. Majú dispozíciu ochorieť na rakovinu prsníka. Mali by si pravidelne dopĺňať C vitamín, zinok a selén. Najdôležitejšie sú pre nich dary mora, mliečne výrobky a zelenina. Obmedziť musia konzumáciu mäsa, strukovín a pšenice. Úplne nevhodné je mäso, okrem jahňaťa, králika a morky. Nevhodné je aj plnotučné mlieko, zmrzlina, maslo, plesňové syry, parmezán. Vhodné sú všetky kyslé mliečne výrobky s kultúrami, kozie mlieko, olivový olej, gaštany, arašidy, vlašské orechy, ryža, ovos, šošovica. Zo zeleniny by mali jesť mangold, karfiol, zemiaky, cesnak kel, brokolicu, uhorku, baklažán, cviklu, zeler, petržlen. Z ovocia je pre nich vhodné hrozno, čerešne, kiwi, grapefruit, ananás, citrón, egreš. Piť by mali mrkvovú, hroznovú šťavu, červené víno, kávu, zelený čaj.
Máte krvnú skupinu AB a chcete schudnúť? Meditujte, žite striedmo, jedzte veľa rýb, listovú zeleninu, ananás, tofu a netučné mliečne výrobky. Nejedzte červené mäso, kukuricu a výrobky z pšeničnej múky.

Krvná skupina B- KOČOVNÍK

Táto krvná skupina vznikla v Himalájach a je stará približne 12 000 rokov. Jej nositelia sú ľudia mestského typu, ktorí dobre znášajú davy ľudí vo väčších konglomeráciách. Sú pružní, tvoriví, prispôsobiví, citliví, príjemní, odolní voči stresom. Pre zdravý život potrebujú rovnováhu medzi medzi telesnou a duševnou aktivitou. Vyhovuje im turistika, rýchla chôdza, aerobik, bojové umenia. Je radosť stať sa ich partnerom. V láske sú tvoriví, očarujúci, zábavní. Vzrušujú ich erotické filmy a hriešny tanec. Občas, keď im nevystačí fantázia, treba ich trochu povzbudiť. Prenasledujú ich neurózy, kožné ochorenia a majú sklon k mozgovým príhodám. Chýba im horčík. Optimálnou potravinou sú pre nich zelenina a mäso, najmä zverina, králik a jahňacina. Dobre im robia vajcia a mliečne výrobky s nízkym obsahom tuku. Obmedziť musia kukuricu, šošovicu, pšenicu a pohánku. Nevhodné sú pre nich kačice, kura, husi, sliepka, bravčové mäso, väčšina darov mora a slimáky. Vhodné sú treska, losos a biele ryby, jogurt, tvaroh, kozí syr, mozarella, mlieko, kefír, olivový olej, proso, ryža, ovos. Zo zeleniny je najvhodnejšia cvikla, paprika, mrkva, baklažán, brokolica, kapusta, kel, karfiol, zemiaky. Z ovocia sú vhodné banány, slivky, hrozno, papája. Piť by mali ananásovú šťavu a zelený čaj.
Máte krvnú skupinu B

Diskusia k článku:

-------ZELAM KRASNY DNIK VSETKYM!!!! MOC MOC MOC MOC BY SOM CHCELA NIEKOHO POPROSIT, CO VIE NIECO BLIZSIE O *DIETE PODLA KRVNEJ SKUPINY B-, pocula som nieco o alergii na urcity druh jedla,,ze sa to da zistit podla krvi... tak ak mi niekto vie povedat ze na ake jedlo by mohla byt alergicka moja krvna skupina PROSIIIIIIIIIIIIIIIIIM NAPISTE MI, FAKT MOC O TO PROSIM..DAKUJEM VELMI PEKNE! (lebo stravujem sa vzorne,tak nechapem...)pa
Neregistrovaný - RADOSTzoSVETLA, 24.5.2006 15:04, jedineja(`na`)post.sk
Ahojte, aku krvnu skupinu mali ludia pred 40.000 rokmi?
Neregistrovaný - ramon, 3.8.2007 12:49, rvaclav(`na`)bobinet.sk
0 ale nebol Rh faktor
Neregistrovaný - Trey, 7.12.2007 20:17
Hey i am suuper boy
Neregistrovaný - kimmikav, 18.11.2010 01:54, kjsadfoiewjojskwje.wfhs.dkh(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!