lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
  * 2012
  * 2011
  * 2010
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Múčnik s mandľami, ricottou a horkou čokoládou

  Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 11.12.2010
späť
Späť

Poslať
 

Maslo na vymastenie formy, 120 g mletých mandlí, 120 g mäkkého masla, 120 g cukru,                     4 vajcia, 50 g hladkej pšeničnej múky, 1 PL nastrúhanej pomarančovej kôry, 125 g ricotty, soľ, 80 g horkej čokolády, 100 g marhuľovej marmelády

Spôsob prípravy:

Formu (priemer 24 cm) vymastíme tukom, vyložíme papierom na pečenie a postavíme do chladu. Mandle opečieme na panvici bez tuku do zlato hneda a necháme vychladnúť. Ručným šľahačom ušľaháme maslo v mise s 80 g cukru. Vajcia oddelíme a žĺtky postupne jeden po druhom zašľaháme do maslového krému. Pridáme mandle, múku, pomarančovú kôru, ricottu a premiešame. Bielka ušľaháme so štipkou soli do polotuhého snehu, pridáme zvyšný cukor a vyšľaháme hustý krémový sneh. Sneh postupne vmiešame do cesta, naplníme do tortovej formy a uhladíme. Pečieme v rúre 40 až 45 minút. Múčnik vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť, potom uvoľníme z tortovej formy a dáme na rošt úplne vychladnúť. Čokoládu jemne nastrúhame. Marhuľovú marmeládu rozohrejeme s 50 ml vody a múčnik potrieme. Necháme vychladnúť a posypeme nastrúhanou čokoládou.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!