lady.sk
AKLINIK B 468X60
  * 2024
  * 2023
  * 2022
  * 2021
  * 2020
  * 2019
  * 2018
  * 2017
  * 2016
  * 2015
  * 2014
  * 2013
       December
       November
       Október
       September
       August
       Júl
       Jún
       Máj
       Apríl
       Marec
       Február
       Január
  * 2012
  * 2011
  * 2010
  * 2009
  * 2008
  * 2007
  * 2006
  * 2005
  * 2004
  * 2003
  * 2002
  * 2001
  * 2000

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 19. Apríl, , Dnes oslavuje Jela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Pod vianočným stromčekom si nájdeme tablety, žehličky a telefóny

  Spracoval(a) : Peter
Dátum : 16.12.2013
späť
Späť

Poslať
 

Ponožky a nové pyžamo. Najobľúbenejšie vianočné darčeky majú tento rok konkurenciu v podobe tabletov, žehličiek a smartfónov. Práve o tieto produkty je počas predvianočných nákupov najväčší záujem. Počet predaných tabletov v predajniach obchodného reťazca Electro World medzi mesiacmi september a október narástol až o 40 %.

Zákazníci pritom nekupujú iba tie najlacnejšie tablety. Najväčší záujem je o strednú kategóriu modelov známych značiek ako ASUS, Lenovo a Acer. „Ponúkame i dostatok modelov základnej kategórie, ktoré kladú dôraz najmä na nízku cenu. Keďže si zákazníci môžu v predajniach tovar vyskúšať a porovnať, nakoniec sa rozhodujú pre modely vyššej kategórie. Dôvodom je kvalita displeja,“ hovorí Tomáš Kučera, Sales manažér spoločnosti Electro World. „Nosnú časť predaja tvoria preto tablety práve v strednom cenovom segmente, no veľký je aj  záujem o „A“ modely prémiových značiek Apple, Samsung a Sony,“ dodáva.

Prekvapením roka je nárast predaja žehličiek až o štvrtinu. Ten je spôsobený najmä prínosom žehliacich systémov. Parné generátory sú cenovo dostupnejšie, a kto si zariadenie fyzicky vyskúša, chce ho mať. Žehlenie s ním je podstatne efektívnejšie a výrazne rýchlejšie.

Silný dopyt po inteligentných telefónoch je štandardný takmer počas celého roka, pred Vianocami však táto kategória zaznamenala viac ako 20% nárast. Rovnaký nárast je aj v kategórii notebookov, ktorá vďaka najnovšiemu trendu výrobcov – vytváraniu konvertibilných zariadení – zažíva malú revolúciu. Hoci si ľudia na tento typ notebookov stále zvykajú, záujem z ich strany postupne rastie. „My sami tejto kategórii veríme a napr. ASUS Transformer Book je u nás jedným z hlavných ťahúňov tohtoročných Vianoc,“ vysvetľuje T. Kučera. V prípade štandardných notebookov je viditeľný presun záujmu k ultrabookom. Dôvodom je klesajúca priemerná cena. Postupne rastie aj záujem o modely s dotykovým displejom.

Vianoce sú ideálnym časom na nákup nových spotrebičov, televízory nevynímajúc. V predajniach Electro World sa ich v októbri predalo o 15 % viac v porovnaní so septembrom. 4K rozlíšenie, najnovší trend medzi výrobcami, však hlavným ťahákom predvianočnej sezóny nie je. „Zákazníci sú čoraz skúsenejší a tušia, že to, čo vyzerá skvelo v predajni, nemusí rovnako dobre fungovať aj v domácnosti. Na akýkoľvek zdroj signálu v 4K si budeme musieť ešte chvíľu počkať,“ dodáva Kučera. Najväčší záujem tak vzbudzujú SmartTV televízory. Tie je možné pripojiť do internetu a ponúkajú viacero bonusových funkcií a služieb, ako je Facebook, Skype, on-line hry, digitálne videopožičovne či prepojenie s ďalšími domácimi spotrebičmi.     


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!