lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako sa stať skutočnou dámou?

  Spracoval(a) : Martina
Dátum : 15.11.2011
späť
Späť

Poslať
 

Desatoro prikázaní skutočnej dámy

 

Väčšina žien v dnešnom uponáhľanom svete, kde od nás očakávajú, že budeme nepoddajné a silné, často zabúda aké to je byť skutočnou dámou. Vlastne stačí, aby sme venovali pozornosť niektorým maličkostiam, a tým môžeme dosiahnuť pozoruhodné zmeny, ktoré si všimnú aj muži okolo nás.

 

Moderné ženy si zvykli na to, že si veľa vecí zariadia samé, chodia do banky, do autoservisu a zvládnu aj výmenu žiarovky. Rovnoprávnosť žien je obľúbenou témou už veľmi dlho, ale ak ju dotiahneme do dokonalosti, tak potom nebuďme prekvapené, že sa k nám tak budú aj muži správať. Určite je skvelé byť šikovnou ženou, ale nepadne vám dobre, keď sa chováte ako dáma a muži vám otvárajú dvere a nosia raňajky do postele? Ak si chceme všetko zariadiť samé, tak vytúžený rešpekt nikdy nezískame a v očiach iných budeme iba na úrovni super ženy.

 

Dámu od ženy odlišuje hneď niekoľko faktorov. Rodená žena si vyberie červený lak na nechty a pompézne doplnky, aby pútala pozornosť svojím vzhľadom. Dáma také niečo nepotrebuje. Skutočná dáma žije sama so sebou v harmónii a má zdravú hrdosť, ktorá je zrejmá z jej pohybov a chovania. Jej aura je fascinujúca, nepotrebuje sa provokatívne obliekať. Preto je jej štýl kultivovaný a jasný, či už ide do divadla alebo na nákup do najbližšieho supermarketu. Ľudí očaruje svojou osobnosťou a intelektom.

 

A aké sú tipy, na ktoré by sme nemali zabúdať, ak chceme, aby sa k nám muži a ľudia okolo nás chovali ako k dámam?

 

1. Kráčajte vzpriamene, s hlavou hore. Toto „hrdé“ držanie tela vás odlišuje od ostatných a pôsobí explicitne.

2. Držte sa pravidla „menej je niekedy viac”: nenoste naraz priveľa mejkapu alebo šperkov. Namiesto toho sa držte klasickej, nenápadnej elegancie.

3. Dovoľte mužom nosiť vašu batožinu, nezaťažujte sa ťažkými vecami.

4. Vyhýbajte sa topánkam na príliš vysokých podpätkoch! Iba málo žien vie v takýchto topánkach chodiť a veľmi ľahko sa môžete stať terčom posmechu! Zvoľte si radšej o niečo nižšie, klasickejšie topánky, v ktorých môžete chodiť sebavedome.

5. V reštaurácii by mal objednávať muž. My si samozrejme vyberieme, čo budeme jesť.

6. Nikdy slepo nenasledujete módne trendy! Formujte svoj štýl podľa vašej osobnosti. Budete sa cítiť oveľa istejšie, ak budete mať oblečené to, v čom sa cítite dobre.

7. Vaša sukňa by nemala byť príliš krátka! Nič nepokazíte, ak si vyberiete klasickú sukňu po kolená, ktorá môže byť dobrou voľbou ako na večeru, tak i na obchodné stretnutie.

8. Buďte k ľuďom okolo vás príjemná! Skutočná dáma je síce sebavedomá a elegantná, ale tiež sa nikdy nezlostí.

9. Kúpte si elegantné, klasické, čierne šaty! Môžete ich nosiť na každú príležitosť okrem svadby a máte na výber z množstva strihov.

10. Neprekladajte si nohy! Ak chcete sedieť elegantne, prekrížte si nohy voľne v úrovni členkov alebo spojte nohy v kolenách a nohy majte pri sebe.

 

Byť skutočnou dámou je výzva – a či už sme skutočné dámy alebo rodené ženy, oplatí sa používať niektoré triky a tipy aj v našom emancipovanom svete, veď ktorá z nás by už len nechcela byť tak trochu modernou princeznou?


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!