lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Nebezpečná kandidóza

  Spracoval(a) : Katarína Mikulcová
Dátum : 21.9.2005
späť
Späť

Poslať
 

Trápenie žien je rôznorodé. Každá sa trápi inými vecami, situáciami, problémami, s ktorými sa v živote stretáva. Jedno však majú všetky ženy spoločné a to sú gynekologické problémy, medzi ktoré patria rôzne kvasinkové infekcie, ktoré napádajú pohlavné orgány. V posledných rokoch počet žien postihnutých kandidózou neúmerne stúpa. Takmer každá druhá žena, ktorá navštívi gynekologickú ambulanciu, tam príde s týmto problémom.

Candida Albicans

Pod pojmom kandidóza sa rozumejú ochorenia, ktoré sú spôsobené kvasinkou Candida Albicans. Aj keď Candida Albicans znie honosne, ide o kvasinkovú hubu, ktorá sa usadzuje aj na zdravej koži alebo sliznici. Je pomenovaná podľa belavých kolónií, ktoré kvasinky tvoria na živných pôdach. Zaujímavé je, že sa vyskytuje nielen u človeka, ale aj u iných teplokrvných živočíchov. Človek však znamená pre Candidu Albicans hlavného hostiteľa. Ako sme už spomínali, Candida Albicans sa v menšom množstve nachádza aj v normálnej zdravej kožnej flóre a vo flóre slizníc bez toho, aby vyvolávala akékoľvek chorobné prejavy. Znížením obranyschopnosti a imunity organizmu sa však rozmnožením Candidy Albicans môže vyvinúť nepríjemná infekcia. Príčinou rozmnoženia je napríklad prekonanie nejakého ochorenia, užívanie antibiotík, hormonálne zmeny v organizme (tehotenstvo, užívanie hormonálnej antikoncepcie), stres, či užívanie určitých druhov liekov.

Ako sa kandidóza prejavuje?

Kandidóza postihuje nielen sliznicu pohlavných orgánov, ale aj sliznicu ústnej dutiny a pažeráku. Niekedy je ochorenie také bolestivé, že postihnutý človek nemôže vôbec jesť.
Vaginálna kandidóza sa priemerne vyskytuje u 20% žien, ktoré sú najčastejšie v plodnom veku a vedú pravidelný sexuálny život. Často je nepríjemným spoločníkom žien, ktoré sú postihnuté cukrovkou alebo tehotných žien. Charakteristické pre toto ochorenie je belavý drobivý tvarohovitý výtok, opuchnutie a sčervenanie slizníc vagíny, intenzívne svrbenie a bolestivé močenie.
Ak sa objavia takéto príznaky, mala by žena neodkladne navštíviť svojho gynekológa, ktorý pacientku dôkladne vyšetrí a stanoví liečbu. Keďže plesňové infekcie majú sklon k recidívam, to znamená, že sa môžu objavovať znova a znova, je veľmi dôležité dodržiavať určité zásady, ktoré môžeme zhrnúť pod jeden pojem, a to je prevencia. 

Prevencia

V súčasnosti sú u žien veľmi obľúbené tango nohavičky, ktoré predstavujú pomerne veľké nebezpečenstvo, pretože uľahčujú prenos mikróbov z konečníka do pošvy. Ženy ich považujú za praktické, pretože pod oblečením ich nevidieť a pre mužov sú sexi. Vhodnejšie zo „zdravotného“ hľadiska sú však klasické nohavičky, najlepšie bavlnené alebo hodvábne. Ďalším „priateľom“ plesní a „nepriateľom“ žien je tesné oblečenie alebo mokré plavky. Plesne majú najradšej teplé a vlhké prostredie, a to napríklad moderné tesné džínsy  a mokré plavky dokonale poskytujú. Odporúča sa na kúpalisku prezliecť si mokré plavky za suché a nenosiť tesné oblečenie každý deň.

Nesprávna je aj prílišná hygiena, ktorá môže narušiť prirodzené prostredie pošvy až tak, že sa v nej kvasinky premnožia. Používaním klasického mydla a bežných sprchovacích gélov, ktoré majú zásadité pH, dochádza k neutralizácii prirodzene kyslého prostredia v pošve a tým k premnoženiu škodlivých mikroorganizmov a následne k vzniku infekcii. Najvhodnejšie je používať špeciálne prípravky na každodennú intímnu hygienu ženy, ktoré obsahujú kyselinu mliečnu, látky s protiplesňovými a antibakteriálnymi účinkami a ktoré nenarúšajú prirodzené prostredie pošvy, napríklad Chilly intima. Chilly intima má pH 5, čím udržuje a obnovuje normálne vaginálne prostredie, ktoré slúži ako prirodzená bariéra pred infekciami. Ochranný film, ktorý sa použitím tohto číreho intímneho gélu vytvorí, neprepúšťa nebezpečné mikroorganizmy a škodlivé baktérie a slúži ako prevencia pred kvasinkovými infekciami. Je vhodná pre všetky ženy, ktorým záleží na intímnej hygiene, vrátane mladých dievčat a tehotných žien. Na výber je Chilly intima Delicate a Chilly intima Fresh.

Možno mnoho žien nevie, ale určitú úlohu tu zohráva aj nesprávna strava. Neodporúča sa konzumovať veľa sladkostí, pretože tie plesňové infekcie len zhoršujú. Vhodné sú šaláty z čerstvej zeleniny, pitie bylinkových čajov a minerálnych vôd. Zásady správnej výživy pomôžu nielen udržať plesne pod kontrolou, ale aj vyčariť dobrý pocit zo života.

 


Diskusia k článku:

Moja babka nikdy u gynekologa nebola a nikdy ziadne gynekologicke problemy nemala (dufam,ze porod sa dnes neradi medzi gynekologicje problemy), prechod okomentovala: ako menstruacia prisla, tak aj odisla. Cize nie vsetky zeny maju spolocny znak- gyn. problemy. Ja som maly gyn problem mala, ale zeby som to vnimala ako trapenie... preboha prestante s tou utrpnou retorikou, typickou pre Slovenky: To kazdy problem v zivote vnimate ako trapenie?!
Neregistrovaný - Fanda, 21.9.2005 16:58
Fanda, ak s tym niekto bojuje kazdu chvilu tak to trapenie asi naozaj je. Mne pomohlo ked som prestala pouzivat pri prani avivaz a tiez pouzivam Chilli intimu.
Neregistrovaný - My, 21.9.2005 21:16
fanda, tvoja babka - šťastná to žena!
Neregistrovaný - andie, 23.9.2005 13:39
Pre Fandu Ani moja svokra nebola okrem jediného tehotenstva u gynekológa. Ja tam, bohužiaľ, musím chodiť často. Kandidóza JE veľký problém a trápenie u mnohých žien.
Neregistrovaný - Dada, 23.9.2005 14:27
tymto zdravim Mossonmagyarovar..a moje odvtedy sa opakujuce problemy...
Neregistrovaný - bebenka, 23.9.2005 20:28
tak ja mam s kandidou velke problemy uz 5 rokov, pravidelne sa mi to vracia, kazdy mesiac chodim na gyndu a za tie roky som uz vybrala snad vsetky lieky, a cipky a proste vsetko u nas dostupne!!! a uz si vazne neviem rady!
Neregistrovaný - vogue, 4.10.2005 11:45, vogue(`na`)centrum.sk
vogue, ak sa tak dlho trapis, skus povedat svojmu gynekologovi, nech Ta posle na imunologiu, tam budes brat vakciny proti Candide, je to sice boj na rok , dva, ale ver mi, pomoze, mam s tym skusenost. Vela stastia.
Neregistrovaný - , 6.10.2005 12:16
Mám chuť tú Fandu zabit, fakt! Akoze nech tu netrepe take blbosti, kandidozu mam uz rok, moj sex je odvtedy v bode mrazu, priatel v koncoch, nikam nechodim, lebo ani chodit sa mi neche, tak to stipe a svrbi! Nevladzem, nici mi to zivot.takze tak...
Neregistrovaný - nicky, 8.10.2005 19:07
Ahoj, ja mam s kandidou problem uz takmer 10 rokov. Vyskusala som uz tiez asi vsetky dostupne preparaty, babske recepty a tak. Teraz mam uz druhy tyzden velmi prisnu dietu po 2 mesacnej liecbe (neuspesnej...) ktora sa zatial zda pomaha. Ale dlhodobo je velmi tazke prijimat stravu s minimom cukrov (aj sacharidy ako pecivo, cestoviny, ryza, zemiaky). Hlavne ked v obdobi infekcie a problemov zjete (zjeme) toho cukru naozaj enormne mnozstvo (aby nam tie kvasinky nepomreli). Ja mam dobru skusenost aj s vyzivovym doplnkom Nutrolin B. Ale zatial sa ukazuje ze tato dieta+specialne mydla na intimnu hygienu zaberaju najlepsie. Nicky nezufaj, bez k lekarovi, najhorsie spravi on, a skus si davat pozor na stravu! Je to tazke, viem, ale da sa s tym zit (co ine nam ostava...) P.S. Fanda, moja babka aj mama s tym mali cely zivot problemy, ono sa to totiz vobec nemusi tykat len intimnych miest!
Neregistrovaný - Mia, 13.10.2005 12:14
Ahojte, ja tiež bojujem s týmto problémom asi rok. Najprv mi gynekolog predpisoval len masti a čipky, potom som absolvovala dve kúry s mycosystom a teraz som donutila gynekologa aby zacal robit aj nieco ine, tak som absolvovala vysetrenia na klinickej imunologii na antolskej, kde mi spravili testy a potvrdilo sa ze ide o candidu. Lekar mi odporucil vakciny takze teraz cakam, kym mi ich vypestuju. Inak objednala som si celkom dobru knihu- Canida zakladni kniha a kucharka od Helen Gustafsonova a Maureen o Sheaova a su tam celkom dobre popisane nejake recepty a potraviny ktore sa mozu konzumovat. Tiez som vysadila antikoncepciu, ktoru som brala 8 rokov a gynekolog mi tvrdil, ze to nema na to vplyv.Laktobacily som tiez uzivala ale imunolog mi po vysetreniach povedal, ze ich mam dost a ze ich zbytocne uzivat nemusim.Tiez som sa docitala o oleji vola sa Candimin a ten by mal tiez zabrat ale este som ho neskusala. A moj proble je este o tom ze nastane vzdy v ten isty den v mesiaci - 5 den po menzese, co sa dalo este celkom ustriehnut lebo som si predtym davala mycosyst, lenze odvtedy co som vysadila HAK môj problem sa zacal pred menstruaciou co uz tak odhadnut neviem, pretoze ju mam neprevidelne. takze ak mate nekaje skusenosti sem s nimi dakujem a drzim vsetkym palce
Neregistrovaný - Katka, 13.10.2005 19:10
Pre Katku.Skús zmeniť značku vložiek aj slipových,mne to pomohlo.Menej stresu, menej čokolády a mlieka, viac acidofilného mlieka.Keď je to v začiatkoch vyskúšaj prevarenú vodu s octom vlažnú na vatu a jemne potierať.
Neregistrovaný - Daniela, 14.10.2005 23:31
zdravim vsetky zeny.dnes na gynde mi povedali ze mam candidu.myslim si ze kazdy gynekol.problem trapi zenu.vsak kto by ich chcel mat?ak zena reaguje ako slecna Fanda tak si nevazi samu seba.ked som chora ak nemyslim na nic ine len na vyzdravenie,takze Fanda asi preto je to take trapenie a este ak to dlhodobo pretrvava.kazda svoje problemy preziva individualne to trapenie nie je tvoje.
Neregistrovaný - Lucia, 17.10.2005 16:52, l.copakova(`na`)stonline.sk
Ahojte babenky, ja sa s vytokmi trapim uz 5 rokov, je to hrozne a najma ak ma zena vztah a chce viest normalny sexualny zivot, ale nemoze, lebo ma vytok, o svrbeni a paleni ani nehovoriac...vyskusala som uz vsetky cipky a maste, bola som aj na imunologii, kde mi potvdili poruchu imun.systemu, takze to s tym suvisi, no aj po liecbe na imunologii tento problem pretrvava, naozaj som z toho zufala...takze viem pochopit vas vsetky, ktore mate podobny problem a myslim, ze nas je naozaj dost...prajem nam vsetkym:) aby sme tento problem vyriesili raz a navzdy...
Neregistrovaný - A., 4.1.2006 22:59
Momentalne uzivam antibiotika, kedze musim preliecit dlhsie ochorenie. Niekedy davno mi preventivne lekarka predpisovala k antibiotikam lieky, nejaky Myko....nieco .... Neviete poradit nejaky "babsky" domaci recept na prevenciu kvasinkovej infekcie pocas uzivania antibiotik? Pocula som cosi o bielom jogurte...
Neregistrovaný - Katarina, 9.1.2006 10:21
ja mam s tym problemy kazdy mesiac tak nech si fanda nemysli ze je to normalne a ze to nieje trrapenie..je to velmi neprijemne,ked vsetko pali,svrbia o vytoku ani nehovorim.vsetko opuchne a velmi to boli...pomaha na to prasok Canesten,rozpustii sa vo vode a aplikatorom sa vstrekne do vaginy.vytvori sa kysle prostredie a je to v poriadku.Canesten existuje aj ako krem.alebo potom rozne gely na intimnu hygienu.VELA STASTIA
Neregistrovaný - , 4.6.2006 13:42
Ahojte, a ja mam momentalne s kandidou dost problemy, a Fanda- kandida je trapenie, brani to mat plnohodnotny zivot. Ma akosi unavuje chodit na gyndu pretoze rady gynekologa sa bohuzial na slovenskych intrakoch vdaka ich stave nedaju velmi dodrziavat(som studentka)problem pri tejto pliage je ze clovek ma tak naruseni imunitny system ze sa to v kuse vracia, pouzivam Lactacyd a tiez prasky tantum rosa nacas to pomaha ale stale to nie je v poriadku..vela stastia vsetkym ktore maju podobne problemy.
Neregistrovaný - , 22.7.2006 11:09
MAM NIECO PODOBNE ALE LIEKY MI NEPOMOHLI NEMATE PROSIM NEJAKY RECEPT CO BY MI POMOHOL?
Neregistrovaný - , 5.10.2006 16:59
Ahoj ani neviem odkiaľ mám začať, v živote som nemala takéto problémy no od istej doby neviem čo mám robiť stále to začína zvýšenými výtokmi až to prechádza do tvarohovitého výtoku...., dedukujeme s manželom z čoho? tangáče nenosím, sladkosti moc nejem, som po vyšetrení krvi, stres? ten má kazdý....už neviem z čoho prejde to a zase sa to vráti a ešte keď čítam ako sa to vracia niektorým opakovane tak ma ide poraziť ešte k tomu keď sa snažíme o bábätko o to mám väčší strach že by mi to mohlo nejako uškodiť, možno nebudem môcť ani otehotnieť neviem už niekedy som zúfalá z toho že podľa všetkých príznakov je to "mikóza" ale používať drahé intímne mydlá na záchody si nesadám taký pozor si dávam. No momentálne mám menzes a keď mi skončí tak sa cítim taká vyčistená....ak by ste mi nejako vedeli poradiť ....
Neregistrovaný - , 16.10.2006 13:45
ahojte-spolutrpitelky! chcem reagovat na posledny prispevok.ani ja som tieto problemy nikdy nemala.vsetko sa to zacalo len nedavno a prichadza to coraz castejsie.a neviem preco,jednoducho sa toho nemozem zbavit.mala som uz rozne maste,tabletky,ale nic nezabralo.stale sa mi to vracia,mam to tam napuchnute,cervene, pali ma to a svrbi zaroven.hrozne!!!a pritom nosim bavlnene nohavicky,nesadam na zachod,umyvam sa pravidelne a dokonca detskym mydlom,aby ma to nedrazdilo...lebo ani intimny gel lactacyd mi nezabera-dokonca skodi. a o sexe ani nehovorim..neda sa. preco prave ja?
Neregistrovaný - ema, 20.12.2006 15:48
Ako to tu čítam, tak problém väčšiny je prílišná hygiena a tým pádom úplné zničenie prirodzeného prostredia vo vagíne. Neumývajte sa ŽIADNOU chémiou, ani detské mydlá (dieťa má úplne iné Ph pokožky ako vagína), pokiaľ nie sú problémy, stačí obyčajné opláchnutie vodou. Pri infekciách treba samozrejme dodržiavať prísnu hygienu a následne obnoviť prirodzené prostredie, ale NIE jogurtami a podobne, ale špeciálne na to určenými baktériami, ktoré dostať v lekárni. Veľa z Vás si tiež nie je vedomá toho, že mohla nakaziť aj partnera, ktorý síce nemusí mať žiadne problémy, ale vždy Vás spätne nakazí. Veľa štastia.
Neregistrovaný - cica, 3.1.2007 15:06
Ak by som mohla reagovat, tak by som Vam damy chcela odporucit jeden super vyrobok, ktory sa mi dostal od kamosky do pozornosti. Je to Multi-Gyn Gel www.alfamedica.sk. Poslali mi z tej firmy vzorky, lebo som uz nevedela co mam robit s tymi mojimi vytokmi, palenim a svrbenim....bola som na nervy, ale nastastie uz je po tom...je to gel, ktory sa aplikuje priamo do vaginy. Chvilu to tak hrialo, ale ulava bola okamzita...uz po par minutach...fakt si to neviem vynachvalit...tak ak by som naozaj mohla nieco odporucat tak je to toto...ten gel je super. Vela stastia babulky...
Neregistrovaný - ebi, 6.2.2007 19:58, moniebi(`na`)centrum.sk
Ahoj babenky,aj ja mam taky isty problem.Zacalo sa to ako som zacala brat antikoncepciu.Kazdy mesiac sa to opauje,raz to dokonca odo mna dostal aj moj partner, vtedy mi dal gynekolog taku tabletku na zjedenie, jednu pre mna a druhu pre priatela a tiez canesten krem.Tiez pouzivam mydla na intimnu hygienu. Vzdy skusam novy no zatial pri ziadnom sa nedostavil ucinok.Vdaka za rady.Skusim a ak pomoze napisem.Vela stastia pri boji s tymto svinstvom.Peta
Neregistrovaný - peta, 15.2.2007 23:04, drobcek19(`na`)post.sk
ahojte, ja mam este len 17 a uz asi 3 mesiace sa neviem zbavyt bieleho vytoku, nic ma nesvrbi ani neboli ale ten vytok mam stale obcas je ale hrudkovity a inokedy taky slizky, neviete co to je? moze sa tym nakazit aj moj priatel ked som s nim mala sexualny pomer pocas vytoku? nepoznate nejake lieky pre mna aj pre neho? dakujem.
Neregistrovaný - kika:(, 18.2.2007 13:15, kika409(`na`)azet.sk
Kika....Neviem co to je ale mam to aj ja....Mam len 14 a to nieje jediny moj problem..K gynekologovi velmi nechcem ist......Ale urcite tvoj partner sa tym nakazit nemoze je to len vytok a ten sa da odstranit...Ale urcite nie.....
Neregistrovaný - zuzana, 7.7.2007 20:57
Ahojte, neviem čo mám ja, ale po dlhšom užívaní antikoncepcie som dostala biely výtok. Najskôr som si myslela,že ide o vedľajší účinok značky antikoncepcie. Zmenila som antikoncepciu, nepomohlo. Vysadila som ju. Ale výtok mám stále každý mesiac, niekedy silnejší, inokedy mierny. Mám problém so sexom. Dokonca som sa kvôli tomu rozišla s priateľom. Najhoršie na tom je, že mi nepomohli ani rôzne krémy a tabletky. Ma niekto nejaký lepší spôsob ako sa toho zbaviť. Ďakujem
Neregistrovaný - miri, 25.7.2007 22:23
Ahojte. Ja mam kvasinkovú infekcu uz vyše pol roka a ide mi to dosť na nervy.U gynekológa som pravidelne každý mesiac, vždy mi dá nejaké tabletky, ale aj tak sa to opakuje.A to hrozné svrbenie!!!!!!Je fakt veľmi ťažké sa toho zbaviť a neviem či to neovplyvňuje aj to, že s priateľom mávame sex aj keď sa toho teraz snažme strániť, ale nevyjde to vždy. Takže asi naj riešenia: nosiť klasické bavlnené nohavičky, zdravo sa stravovať, nepreháňať to AŽ veľmi s hygienou, samozrejme ani ju nepodceňovať, vyhýbať sa sladkostiam. Určite som tu nespomenula všetko pretože je toho fakt veľa. Ak by niekto o niečom vedel dajte vedieť aj nám. Prosííííííííííím! Ďakujem!!!
Neregistrovaný - majuška, 31.7.2007 13:28
Ahojte. Este by som sa chcela opýtať, či niekoho pre tú hnusnú kvasinkovú infekciu bolí ľavá strana brucha lebo mňa práve teraz hrozne. Gynekológ mi síce zistil, že mám cysty na vaječníku a pracujeme na vyliečení ale nie som si istá či tá bolesť nepochádza aj z tej infekcie. A ešte by som chcela vedieť čo by pomohlo partnerovy pretože už aj on pocituje pri močení pálenie. Ďaujem!!!
Neregistrovaný - majuška, 1.8.2007 15:38
Ahojte zenusky, ako vidim, je nas dost, co trpime! Skuste si kliknut na www.joalis.sk , potom na nase centra... a dajte sa odiagnostokovat metodou doktora Jonasa. Ma vynikajuce vysledky. Mna tento problem trapi niekolko mesiacov a asi este par ich potrva, ale myslim, ze touto metodou by to malo ist. A este som zacala praktizovat derivacny kupel. Robim to sice iba par dni, po prvych dnoch to vyzeralo, ze sa to zhorsuje, ale tak to zvykne pri alternativnych formach byt. Ale myslim, ze to zabera tiez. Informacii o derivacnom kupeli najdete na nete kopec. Vela stastia. Slavka
Neregistrovaný - , 10.8.2007 12:17
ja mam len 17.A uz asi aj ja mam to kvasinkove ochorenie.Co mam robit???Poradte mi.Prosiiim
Neregistrovaný - misutko, 19.8.2007 23:27, pusa1704(`na`)azet.sk
Caute chudatka!!!Myslim si ze aj ja ma to kvasinkove ochorenie,lebo:svrbenie,palenia a biely tvarohovity vytok bez zapachu...Minuly mesic som nedostala ani menzes.Moze to byt sposobeny tym???A gynekologovi sa tak trochu hanbim ist.Ale to svrbenie je niekedy tak neznesitelne.Niekedy kvoli tomu nemozem ani spat.Poradte mi co mam robit!!!Prosiiiim.Teraz som mala aj zapal pluc,som jedla viac sladkosti,to je asi tym sposobene....Boze!!!
Neregistrovaný - sokolicka, 19.8.2007 23:30, sokolicka266(`na`)azet.sk
ahoj sokolicka, ak si mala zápal pľúc je možné, že to máš z liekov, tiež som mala podobný problém bolo to už dávno a gynekologička mi povedala, že to môžu spustiť i lieky, ktoré som užívala - už si nepamätám ich názov.
Neregistrovaný - mariška, 22.8.2007 23:10
cauko babulky..prešla som tým aj ja... mala som kandidozu vaginálnu.. no môžem Vám povedať že je to horšie ako smrť..nespávala som 3 dni v kuse... to všetko spôsobila HAK.. ´pevne verím že sa mi to už nevráti. držím palce..
Neregistrovaný - Lyuška, 7.10.2007 17:08, www.Barbie1771(`na`)azet.sk
Ahojte! Tiež by som nikdy neverila, že môže choroba spôsobovať také utrpenie. Ale môže. Pol roka som sa s tým svinstvom trápila a zlepšovať sa to začalo až po úprave jedálnička, ktorého zloženie som si našla na nete, teda čo sa môže a čo nemôže jesť pri kvasinkovej. V tom čase sme šli k moru a poviem Vám ma to riadne štípalo, keď som doň vošla. Ale aj tak rýchlo to zmizlo. A bol pokoj. Asi tak 4 mesiace, potom som bola chorá a po pol škatuľke antibiotík zase. Tak mastičky nezabrali takže zase úprava stravy. Škoda len toho, že nemôžeme ísť teraz k moru...
Neregistrovaný - zUZKA, 1.12.2007 13:40, tinob(`na`)inmail.sk
Ahojte všetky, v prvom rade chcem poradiť všetkým dievčatám, ktoré tu píšu o tom, že sa hanbia ísť s tým ku gynekológovi. Je to možno z vášho pohľadu hanba, ale pre gynekologyčku je to rutina, nie si ani prvá ani posledná. Skôr by som sa hanbila pred priateľom, veď viete že je to všetko nepríjemné zápach, štípanie, večné sa vykrúcanie z pohl. styku a tak, viem o čom píšem. Doteraz som aj ja mala problém, a naprv som si vravela, a veď to prejde! NIE! ak to nevyliečiš neprejde a nie je to obyčajná nádcha, ktorú zdoláš možno aj čajíkom doma, tak sa neliečte podomácky jogurtami a tak. ja som čítala, že je to somarina, ktorá vám MOŽNO pomôže na krátky čas, ale potom vám to môže aj pohoršiť. toto treba preliečiť normálne. Už ma nasralo, že nemám normálny pohl. styk a cítim sa ako dajaká...aj keď som čistotná. Tak som šla na gyndu, doktorka mi predpísala Polygynax 2 balenia..sú to globuly, ktoré sa strkajú do vagíny. A sestrička mi poradila, aby som brala Nutrolin B plus, obsahuje laktobacily- je to výživový doplnok + používanie gélu na intímnu hygienu a kúpila som si Chilli Intima, veľmi mi vyhovuje. Dobrala som lieky, styk s partnerom sme počas liečby nemali. vydržali sme, teraz sa pred pohl. stykom obaja umyjeme na int. miestach práve tým gélom, ktorý je super. A dostať ho v lekárni , ja mám ružový, ale je aj modrý, ten je vraj pri problémoch s plesnami. Ak to máš, tak sa nehambi a kúp si ten. Určite pomôže. A taktiež spodné prádlo. Všetky tie umelé sproté gate som vyhodila, iba bavlnené odporúčam. Kašlať na sexi gaťky, sexi má byť to, čo je pod nimi. Takže dúfam, že Vám to pomôže. Mne zatial pomohlo. Dúfam, že už nastálo. Majte sa a hlavne sa nehambte ísť na tú gyndu!! Je to pre vaše zdravie. a navyše dlhodobé ochorenie, može sposobiť neplodnosť a tak, a to nechceme nie? TAK CHOĎ EŠTE DNES AK MÁŠ PROBLÉM!! A hlavu hore. Pá.
Neregistrovaný - Andrea, 7.1.2008 11:25, mihalnica411(`na`)post.sk
Ahojte. Ja mám tiež taký istý problém. Stále sa mi infekcia opakovala a už ma unavovalo neustále sedieť v gynekologickej čakárni. Tiež som vystriedala už hocičo. Nakoniec mi gynekologička poradila kúpeľ z acidofilneho mlieka, pretože vytvára v pošve tú správnu mikroflóru. Skúste.
Neregistrovaný - Julka, 4.2.2008 11:55
Ahojte,aj mňa trápi kvasinková infekcia už asi 2 roky. Vždy ma to chytí v období ovulácie a trvá to až do menštruácie. Snažím sa zvýšiť príjem lactylobacilov, umývam sa Lactacydom, niekedy to prejde rýchle, ale niekedy nie a nie prestať. Zaberú iba mastičky a tabletky od gynekológa. Ale to sa mi nechce stále s tým chodiť na gyndu, idem už keď to fakt nemôžem vydržať.
Neregistrovaný - , 5.2.2008 20:37
caute baby aj ja som si isla pre vysledky a mame plesen tak sa s priatelom "tesime" ozvem sa ako som dopadla
Neregistrovaný - , 27.2.2008 11:05
ahojda vsem slovenkam..chci reagovat na chtrakauplne nahore..Vase babicka byla stastna to zena..ikdyz jak se to yoberie,hm..protoze nejsme v praveku,to myslum napnesene,..tak jako kazdy clovek by mel met sveho zubare,prakt.lekare,deti maji pediatra..tak by KAZDA ZENA MELA MET SVEHO GYNEKOLOGA.takze bych se s tim s pise moc nechlubila,je to spise ostuda,ze zena za celej zivot nenavstivila zenskeho lekare,rozumna zena vi,ze ho ma navstivit i jako prevenci a ne az kdyz ma velke problemy,jako mi vypravel muj gynekolog,ktery ma v ordinaci otresne pripady zen,ktere k nemu prisly az po X letech a divily se,ze maji velje problemy,rakoviny atd..Vase babicka bohuzel pochazi jeste z casu,kdy zena jen tezce pracovala,rodila deti,do niceho moc nemluvila..a take se zo sve zdravi.taky mam babicku,bohuzel uy jen jednu.ale ta je moderni,ma se rada a vi ze navsteva gynekologa neni sice prijemne zpestreni dne,ze,damy,ale nutnost.takze ty vase reci o vlastne super babicce a nas,hysterkach,co s oblibou litame ke gynekolog.me spise nastvala..asi o tom opravdu vite prd.. mam dve velke deti,jedno male..keste by jsme chteli mimi,deti vyleti y hniyna a s manyelem mam jen tu malou prdelku..taky jsem si uyila svoje..od 15l,co jsem dostala menstruaci,jsem ji mela nepravidelnou a casto i 2x do mesice,s velk.bolestmy,silnou,uplne me to vyradsilo z bezneho zivota..moc jsem chtela deti,pry to asi nepujde..vecne zenety,onemocneni moc.cest...narodila se dcera..porod a tehu na dalsi roman..ppak za nec.rok syn..porad problemy,bolesti v podbrisku,boles.menstruace..a ja se musela horce smat vyroku lekaru,ze po porode...?se to zlepsi..po kolika mi jaksi zapomeli rict..jen diky tomu,ze chodim i ja sama,na pravid.gynekol.prohlidky,jsem se po jednom c kontrolnich vyteru,dozvedela,ze me hodnoty cotilogie jsou velmi spatne..skratka,ze se blizi rakovinot.bujeni na krcku maternice,tedy po nasem delohy..ani nevim,jak jsem se dostala tenkrat domu.kde me cekali moje skvele deti..hlavou vam v te chvili probehne vse..aler ja jsem clovej,co ma rad zivot a nikdy se neprestane usmivat..nasledovala operace,kde se lejcky receno dalo to spatne z krcka maternice prec...pri kontrole ze pul roku bohuzel hodnoty stejne spatne..dalsi operece..nedavno jsem cetla ze tyhle problemy jsou-stridani partneru-cpy me v mem pripade uple pobavilo a v te dobe jsem totiz po rozvodu bzla s detma skoro 8 let sama a i jinak behem meho zivota jsem to s chlapama neprehenela,mam se rada..dale tam bylo psano,ze i koureni je fakror-a ja nekourim,..devcata,chci vam rict,ze teorie i ta lekarska,je casto jina,nez to,co trapi nas.kazda zena je jina..rady od druhych jsou fajn vec,clovek je rad,ze v tom neni sam a chyta se i stebla,jak se u nas rika..jataky tangace nenosila,v me mladosti ani jeste moc nebyli v obchodech,teplo mam rada,hole zada taky nenosim,mam totiz od mala potize s ledvin.a moc.mechyrem..pouzivam jen intim mydla z lekarny..ale zrovna ted se uz mesic lecim,nejdriv z infekce moc.cest a ted nevim co mi je,zijeme totiz v Anglii,vse zde paradne slape,ale budte rady,co mame v cesku a na lovensku,tady je novej,debilni system,kdy s gynekolg.problemy musite ke svemu rod.lekari ten teprve uzna,zda vas nekam posle,takze ja uz mam druhe anibiotika a bolesti a nikdo mi zde neudelal gynekolg.vzsetreni,ani sono,nic.v Cesku mam uy 8.r.sveho skveleho gynekologa,kery me yna,vdecim mu,ye me vzdy precizne vysetri,ale devcata moje,vy samotne musite chtit chodit ke gynekol.ikdyz vas zrovna nic netrapi,nebojte se,radeji k nemu jit Xkrat nez neco zanedba,dobry gynekolg.vas neodbude,ale vyslechne a pomuze,zijeme uz nastesti v dobe,kdy si i gynekolg.muzeme svobodne vybrat.preju vam hodne zdravi..a jeste nakonec-po 13r.mame malou dcerku..krasny den,vecer,ci noc Vam z UK posila Lenka
Neregistrovaný - Lenka, 6.3.2008 11:59
omlouvam se vsem za preklepy..dekuji..lenka
Neregistrovaný - , 6.3.2008 12:07
Fanda, ja tiež musím povedať, že to JE OBROVSKÝ problém.Kvasinky mám permanentne, aspoň každý druhý mesiac, nepomáha mi ani užívanie probiotík, ani chill intima.faktom je, že mám chorú štítnu žľazu, nevedela som, že to má súvis. takže si užívam krásne pocity 5x ročne už posledných desať rokov. nepomáha nič, len tablety na vkladanie, a to nie je asi dobré, stále sa nimi pchať. neviete poradiť, čo by pomohlo okrem liekov a mastičiek, keď to už prepukne?
Neregistrovaný - Katuš, 18.3.2008 20:24
Ešte odpoveď zUZKE.Práve more je veľmi dobré pri kvasinkách,pri mori mi to prešlo samo, jediný krát za tie roky, bez liekov.
Neregistrovaný - Katuš, 18.3.2008 20:28
Ahojte...Aj moja mama tvrdila,ze prvy krat bola na gynekologii ked otehotnela.Dnes uz mi je jasne,ze to je individualne.Toto ochorenie je priserne,neskutocne zneprijemnuje zivot,bolest,nepohodlie...Zmizne max.pocas menstruacie,po nej sa automaticky vracia...ako prekliatie:-o
Neregistrovaný - Siera, 20.3.2008 22:18
Ahojte..:( to az tolke s tym bojujete?tak sa pridavam do klubu..:((
Neregistrovaný - lucka, 30.3.2008 12:11
Ahojte baby, tak a ja som si myslela že som jediná na tejto planéte , ktorá sa umýva 2x denne Lactacydom , má jedného stáleho partnera a jeden veľký problém s kandidou. Trápim sa s tým už viac ako 3 roky sem tam to na pár mesiacov zmizne ale nie na dlho. Gynekológa vidím častejšie ako kamarádky. Predpisoval mi už všetko, dokonca som gynekológa aj zmenila a nič . Zabralo mi pár krát balenie Gynopevaril pak, sú to čípky na vkladanie a súčastne aj mastička na lokálne mazanie pre oboch, teda aj pre partnera. K tomu mi ešte predpísal Diflukan to je tabletka na perorálne užitie, ta ma vyčistiť z vnútra. No a výborný doplnok stravy sú probiotiká a acidofilné mieka a jogurty. Žena by sa mala vyvarovať cukru a všetkému sladkému a bielemu pečivu. Pokiaľ choroba ustane, je dobré kúpiť si v lekárni čipky Floragyn, su to čípky na obnovenie prostredia v pošve. V každej dobrej zdravej výžive dostať kúpiť aj prírodný kokosový olej, ten pôsobý pri užívaní 3x denne ako prípordný nepriatel plesní. To pre tie ktoré radi niečo prírodné. Jednoznačne však pri každom probléme treba navštíviť doktora, prípadne s ním konzultovať lieky , ktoré už užívali iné baby, možno zaberú aj vám. Tak sa držte a prajem všetko dobré. A na záver pozdravujem všetkých našich mužov , ktorí nás majú radi a trpia s nami.
Neregistrovaný - Eva, 7.4.2008 14:33, Evicka.j1(`na`)azet.sk
Hmm, tak ahojte..Na 90 percent mam toto ochorenie aj ja.. Mam vsetky priznaky,ale este ma to tak neboli,ako tu niektore pisete..Zajtra alebo v piatok idem na gyncu, som zvedava ci mi potvrdi moje podazrenie..Ma slak trafi,ak sa toho uz nezbavim..No drzte palce..Papa bambulky:)
Neregistrovaný - Martina, 9.4.2008 14:03
caute zeny...vitam sa v klube, tiez som to teraz dostala prvy krat, vysledky budem mat za par dni, ale viem urcite, ze ide o kvasinky...uz teraz ma z toho poraza, som zvedava co predpise gynda mne...vela stastia vsetkym Vam a aj mne, nech sme zdrave...pa
Neregistrovaný - jaja, 30.4.2008 14:59
Ahojte, tak toto je urcite celosvetovy problem, a mame ho mnohe, tak sa pridavam do klubu aj ja..a co som pja ocula..tak na kvasinky je dobre uzivat nieco na podporu imunity, tak som zacala uzivat BETA Glukan od firmy Natures, uvidim ci pomoze, ale pozitivne ucinky sa objavili, tak som zvedava ci aj u mna..
Neregistrovaný - Katarina, 21.5.2008 11:34
Ahojte dievčatá!Práve s tým bojujem a je to dosť nepríjemné,ak s tým nepôjdem k lekároví,môžem si niečo priťažiť?Čo mi poradíte?Ďakujem
Neregistrovaný - , 31.5.2008 20:10
Ahojte!Aj mne sa to často opakuje,lekár mi vždy dal niejaké vaginálné krémy a maste,už dávno som to nemala a opäť je to tu-mám ešte masť Candibene čo som pred tým používala,tak sa mastím,ale tiež mám obavy či s tým nemám zájsť k lekárovi-nemôže sa to vypomstiť?Aj ja som bola chorá a brala som antibiotika,čo mám robiť?Pa
Neregistrovaný - , 31.5.2008 20:34
Ahojte. Úprimne ľutujem všetky s týmito problémami.Čo je kvasinkové ochorenie a všetky problémy s ním spojené aj po doliečení poznám už 10 rokov.Po dvoch pôrodoch sa to načas zlepšilo, ale s previdelnými intervalmi sa s tým trápim zas. Na liekoch, mastičkách a výplachoch som už nechala takmer moju polročnú mzdu a niekedy sa s manželom smejeme, že keby som si na "nej" aspon na tie lieky zarobila:).To že je to trápenie, pochopí len tá ktorá si to odkrútila aspon mesiac.Počas mikózy mi samozrejme pomáhajú čípky a mastičky od gynekológa, ale potom aj keď už nemám ani výtok a lekár posúdi,že je všetko v poriadku, mám pocit akoby "bola cudzia" a nie moja. Potom je tu opäť pálenie a svrbenie a ja sa zase dosávam do stavu, že by som vraždila. Moja rodina ma v tom čase pozná, len ako takú uhundranú a nepríjemnú fúriu. Neviem jednoznačne povedať, čo pomáha a čo toto hnusné ochorenie spôsobuje aj keď sa už niekedy tomu venujem viac ako svojim deťom. Myslím, že najviac pomôhlo more, ale len ako prevencia,lebo keď už je mikoza rozvinutá more je na to slabé.Záleží len na celkovej imunite, ktorá sa posilňuje zdravím životným štýlom a tiež dedičnosť zohráva určitú úlohu.Takže prevencia je veľmi ťažká, lebo toho množstva chémie okolo nás sa nevyhneme.No stále niesom zmierená s tým že to mám na celý život a dúfam, že sa nájde niečo čo pomôže dlhodobejšie a bola by som veľmi rada keby sa na tommto fóre ozval niekto kto skutočne dokáže poradiť a nielen propagovať reklamu. Vopred ďakujem.
Neregistrovaný - Maja, 20.6.2008 12:27, luciamaria(`na`)szm.sk
Caute, ja toto ochorenie dostavam uz asi kazdy mesiac,dostala som to davno z ATBs, niekedy pred troma rokmi to bolo raz za pol roka. NO teraz som to dostala po pohlavnom styku a skor ako som sa dostala k dotktorke lebo aj tam je problem sa dostat, tak som si stihla kupila tu novu zazracnu vakcinu CANDIVAC, u nas to stoji 765sk! strasne palky.Uvidime, berie sa to 3mesiace. Tak skuste.ak ste este o nej nepoculi.
Neregistrovaný - Martina, 22.6.2008 22:11
Ahojte, ked to vsetko citam, tak sa az lepsie citim, pretoze viem, ze v tom nie som sama. Uz sa citim ako taky blbec, kedze sa mi to taktiez vracia v nejakych intervaloch: Svrbenie, palenie, alebo obcas len vytok, ale je to tu skoro kazdy mesiac a fakt uz mam toho dost. Dufam, ze sa raz vymysli nieco, co nam to navzdy zastavi. Neviem presne teraz aky je rozdiel medzi kandidou a mikozou, mozno je to aj jedno. Momentalne som po navsteve u gynekloga, ktory mi nasadil klasicku liecbu a budem cakat kedy sa to potom objavi opat. Hlavne ma mrzi, ze musim okrem inych neziaducich ucinkov, obmedzit sex a vobec, velmi zle sa to vysvetluje priatelovi, ktory sa uz cuduje,ze sa to stale opakuje? A to aj napriek tomu, ze je velmi chapavy a otvoreny to veru nie je nic moc. Tak ak budete mat niektora naozaj osvedcene co pomaha, ozvite sa!!!!!! vela zdaru a malo neprijemnych navstev u gynekologa prajem!!!!
Neregistrovaný - dana, 23.6.2008 13:36, dolejn(`na`)gmail.com
Ahojte,ja mam 17 rokov a prave sa mi podarilo zdolat kandidozu.v posve ma byt kysle pH.tak som si zacala okyselovat organizmus tym, ze som zacala jest kyselu kapustu a pomohlo.posva bez spravneko pH je vstupna brana pre rozne bakterie sposobujuce infekcie.takze velmi dvolezita je hlavne hygiena!vyvarene alebo ozehlene bavlnene nohavicky a s WC papierom je to uz horsie, pretoze tie sterilne nevyrabaju.
Neregistrovaný - Beruska, 2.7.2008 23:31
Ahojte, letmo som si prečítala niektoré z týchto príspevkov a väčšinou tu píšu o probléme s mikózou a výtoku mladé dievčatá. Ja mám 30, dve deti a čo si pamätám s výtokmi som mala problém od jakživa. Teraz mám už po niekoľký krát bolestivý zápal a s tým spojený opuch a nadmerný výtok. Kúpila som si na liečbu vagin. tablety a masť. Partnera mám jedného, hygienu na odporúčane gynekológa nemám preháňať, ale myslím si, ak máte výtok, neumyť sa je pre mňa zlý pocit, takže aspoň používam na to určenú kozmetiku bez obsahu mydla. Ale ani to nepomáha, tak som si na to už aj zvykla a pravidelný každomesačný výtok mi už nie je prekvapením. Skôr som prekvapená, keď v daný mesiac sa výtok neobjavý, ale vtedy je to super. Kiežby to tak bolo stále.
Neregistrovaný - , 25.7.2008 14:37
Ahojte dievcata, potrebovala by som poradit, ktore lieky na kvasinky su dostupne bez predpisu.co napriklad Canesten? neviete? /viem totiz na 100%, ze ide o kvasinky a moja lekarka ma dovolenku. nechce sa mi utekat k inej/ ja sa nastastie s tymto ochorenim stretavam len tak raz za rok, takze drzim palce vsetkym, ktori bojuju denne!
Neregistrovaný - , 27.7.2008 11:53
ahojte ja som vyskusala Multi gyn gel a mozem povedat ze je to jediny liek z mnohych vyskusanych ktory okamzite zmiernuje svrbenie a postupne aj lieci je navyse na celkom prirodnej baze cize nema ziadne vedlajsie ucinky naozaj za tu cenu stoji a da sa pouzivat aj 2x tyzdenne preventivne....odporucam
Neregistrovaný - , 17.8.2008 23:28
skuste...Acidophilus 6 miliárd tablety(alebo probiotiká Acidophilus Super)a cesnak +petrzlen tablety je to na www.mojezdravie.sk
Neregistrovaný - , 15.9.2008 23:36
Ahojte! Ja s mykozami trapim viac ako 6 rokov,no teraz sa to este zhorsovalo. Strasne je to trapeni,tolko liekov som pokupila ze to uz je nenormalna. Teraz ma lieci imunologicka s IMUNOR-om, beriem Super Acidhopilus, Candivac, a vcera mi prdpisal gynekolog MYCOSIST na polrok, a Gynoflor po skonceni menstr.jeden cely tyzden, dlhodobo. Brrrr. Davnejsie som robila protikandidovu dietu,az taku velku zmenu som necitila, ale asi to znova skusim. Moj najvacsi problem je svrbenie a palenie!!!!! HROZA!! Tesne nohavice uz ani eviem nosit, rifle nosim len malokedy,kvoli paleniu. Mate pozitivne skusenosti hocicim co pomoze na pálenie?? Dakujjem, a spolucitim kazdym kto trapi s tou "chorobou". Pa pa
Neregistrovaný - Clementina, 20.9.2008 14:39
Ahojte, mala som podobny problem ako vy pred rokom, potom problémy pomynuli, teraz ich mam zase od vtedy ako som bola pri mori a ma ich aj moj priatel, boli sme u gyn a dal nam obom tabletku, ale ako sa zda po troch tyzdnoch sa nam to zase vracia, tak neviem ci znovu navstivit gyn alebo zacat dietu, ale ked to ma aj on bude lepsie navstivit gyn. Papa liečme sa bude dobre
Neregistrovaný - Hortenzia, 22.9.2008 16:54
Ahojte vsetky dievcata a zeny s kandidozou. Ak vas to zaujima - tu je moja osobna skusenost, ktora sa ale nepacila lekarom a okomentovali to ci sme na lazoch. Musim povedat, ze po 3 rokoch ich uzasnej liecby a kazdo-mesacneho dochadzania na gynekologiu a brania tabliet mi bolo jedno, ze to nie je pokrokova metoda... Takze velmi jednoducho - bola som v Prahe a tam mi vysvetlili, ze kandidoza gynekologicka ma suvislot aj s hrubym crevom a dostala som laktobacily na uzivanie a miernu dietu, t.j. vylucit cukry a mliecne vyrobky, chlieb, plesnive syry, cerstve zeleninove stavy (hlavne mrkvova) a LOKALNE - ziadne antibiotika a podobne nezmysly, ale opat jednoducho - do prevarenej teplej vody vliat trosku cesnakovej stavy, do toho namocit vatu/ tampon a tym sa zvnutra povytierat 2x denne po umyti podla potreby par dni. Ked problemy ustupia kupit v lekarni vaginalne tablety s laktobacilmi a vkladat. To je vsetko. Zelam vela zdravia a pokoj od lekarov. Odvtedy mam 10 rokov bez starosti :o)
Neregistrovaný - Janonka, 5.10.2008 16:15
tak sorry ale je to fakt nepríjemné ked pri každom pohybe človek cíti ako ho to vnútri páli a svrbí a najradšej by si to celé rozškrabal.je to sakramensky otravné
Neregistrovaný - helena, 15.10.2008 20:36
Mne osobne pomohol caj z oregana, v jednom clanku som sa docitala ze pomaha oreganovy olej ale stal az 700Sk tak som si povedala ze tak to je moc! a spravila som si oreganovy cajik....asi po 5 salkach(pila som to asi 2 dni 3x denne salku) sa mi zmiernili priznaky asi na stvrtinu. citala som ze oregano ma protiliesnove a antibakterialne ucinky....takze mozno mi to predsa len pomohlo....ved skuste...za to nic nedate,chuti ako materina duska a stoji to 6 Sk :) vela zdaru
Neregistrovaný - nora, 26.12.2008 15:00, saxxxana(`na`)gmail.com
chcla bi som vediet ako to prebieha ked sa robia priefuky vajecnikov.atd.prosim mate niekto take info
Neregistrovaný - , 28.12.2008 21:01
ja by som sa xcella spytat.. mala som problemy so streptokokom, a potom mi to neskoncilo ani po ATB. lenze doktor mi powedal,ze som tam dostala sekundarne pliesen,cize mykozu. no a takmi daval vselijake masticky a cipky, najvacsie problemy sa vyriesili,ale stale to nie je ok. mam bolesti pri styku a to ma strasne ubija.. (pouzivae aj okrem antikoncepcie kondom,aby sme si to nepreniesli.) ale taak otazocka..pouzivam LACTACYD na umyvanie, a PALI ma. je to normalne?? ked uz ine problemy nemam,len tie pri styku? dakujem :0)
Neregistrovaný - , 12.1.2009 21:28
Ahojte, len trošku sa mi uľavilo, ked som si precitala ze v tom nie som sama, to svrbenie je utrpenie... a vcera som asi naposledy pouzila LACTACYD, aj ja mam po nom palenie, po prvykrat som ho mala pred rokom, zmenila som ho na zn. DOVE a bolo to v pohode, ale ani neviem preco som ho zase dala do kosika a je to tu zas.... takze nie si sama. Kedze byvame v Cechach, som zvedava co mi predaju v lekarni, kedze viem ze GYNOPEVARYL - ten jediny mi skutocne zaberie, tu je len na predpis, tak to bude zaujimavy vikend. Vsetky trpitelky pozdravujem. Tiez si myslim, ze ma na tvorenie bakterii velky podiel strava, ja som to teraz v poslednom case so sladkostami prehnala a podla mna aj to to sposobilo, takze sup na zdravu vyzivu a acidofilne mlieka. Verim ze mi to pomoze a aj vam vsetkym prajem, nech sa z toho dostaneme...
Neregistrovaný - neregistrovany, 23.1.2009 08:20
zdravim vsetkych...ako vidim ani zdaleka nie som sama kto bojuje s tymito problemami...mna kvasinkove ochorenie otravuje uz peknych par rokov...tiez mi davali len same masty a cipky, ktore mi ale bohuzial pomohli len na chvilu...tiez mi to velmi otravuje zivot, aj po sexualnej stranke...viete mi odpovedat niekto na otazku, ci toto ochorenie moze vplyvat nejako aj na mojho priatela???Dakujem
Neregistrovaný - , 18.2.2009 13:43
ahojky.... po minulom mesiaci sa mi zasa vratila nasa "oblubena" choroba.... hned po prvych priznakoch bezim do lekarne, Kitovuli mi zatial pomaha, nemozem si dovolit kvoli zamestnaniu behat ku gynekologovi kazdy mesiac, tak som rada, ze existuju aj volne dostupne lieky, ktore mi pomáhaju, co ma naozaj desi, je ta vyhliadka, ze by sa to takto malo opakovat do konca zivota. Je to otravne, som podrazdena a zla na ludi okolo seba... Mam velke stastie, ze mam uzasneho snubenca, ktory mi velmi pomaha a ja stale pevne verim, ze raz najdem nieco, vdaka comu sa toho navzdy zbavim.... co sa tyka prevencie, vyskusala som vsetko, ale nie stale sa to da odchytat.... bohuzial... a prvy prispek od istej fandy ma dost nastval, kto si to neprezil, ten nevie..... :(
Neregistrovaný - miška, 23.2.2009 12:41
co sa tyka prispevku pred mojim.... niektory muzi su prenasacom "pohlavnych" chorob bez toho, aby niecim trpeli.... ak spolu pohlavne nazivate, vsetko co sa deje so zenou, vplyva aj na muza a naopak... pri kazdej takejto intimnej chorobe by sa mali liecit obaja partneri, ak to tak nieje, jednostranna liecba nebyva ucinna a vracia sa.... nebojte sa presvedcit svojho partnera, aby siel na navstevu gynekologa s vami, moze vam to pomoct!
Neregistrovaný - miška, 23.2.2009 12:45
zdravim vsetky spolubojovnicky, prave som si precitala vsetky clanky, od Fandy az do konca.Nemyslela som si, ze je nas az tak vela. Nadabila som na tuto stranku pro hladani na internete ako sa toho zbavit, pretoze prave v tejto chvili s tym bojujem. uz ani neviem po kolki krat.vsetko sa to zacalo asi pred 2-3 rokmi, takze obdivujem zeny, ktore s tym bojuju uz dlhsie. je to fakt peklo. ale nie na zemi, ale medzi nohami :-D (trochu humoru neuskodi) Mamina kolegyna mi vtedy poradila LACTACYD. zazracne to zabralo asi po 4-5 dnoch a umyvani 2x denne to zmizlo. Ale potom to prislo zas a lactacyd uz na to nestacil. Tak som zasla ku gynekologovi a on mi predpisal nejake tabletky do posvy a na jedenie pre mna i pre priatela.potom sme spolu odcestovali do UK a ja uz nemam moznost ist do lekara a nieco si predpisat, lebo ako pisala jedna zena predomnou, je tu uplne iny system zdravotnictva. fakt mi je prd platne, ist tu k lekarovi, lebo po tych peripetiach, kedy by som sa dostala k naozajstnemu gynekologovi, nie iba obycajnemu obvodakovi, tak by aj nadisiel cas odletiet domov. jediny liek, ktory mi ostal je moj neucinny lactacyd!!! takze sa umyvam iba s nim, robim si sedave kupele a ja neviem co este, ale aj tak to nezabera. Niekedy to prejde rychlejsie, inokedy by som sa vyskriabala po stene. A ja uz viem, ze ked to trva dlhsie ako 2 tyzdne, ze mi to opat a opat prerastie do zapalu dovnutra. Taktiez som vysadila antikoncepciu, lebo som si myslela, ze je to z nej. mozno aj bolo, ale ked to chytis 1x uz sa toho nezbavis. (myslim si)takze ked pridem na slovensko, idem k svojmu gynovi a on ako vzdy povie "hmm, mate tam doznievajuci zapal!" a ja si poviem "ako som to predpokladala!" takze zenusky, budte radi aspon zato, ze mate svojho doktora po ruke, ze ho mozte stale navstivit, a ze vam stale nieco predpise. A tie,ktore ste tam neboli, alebo sa bojite, alebo hanbite, tak CHODTE! NACO CAKATE? ZE TO PREJDE SAMO? TO NEPREJDE! a budete vo vecnom kolotoci ako ja so zapalmi.to by ste chceli? co by som ja dala zato, keby som tu mala svojho gyna. len dufam, ze to nebude mat nejake drasticke ucinky na moju plodnost.rada by som v buducnosti este mala deti. ale zatial som po tento stranke v poriadku. Najviac na tom obdivujem mojho priatela, ze ma chape a vydrzi to so mnou. Fakt ho aj pre toto lubim lebo nas sex. zivot je ubohy, aj pod bodom mrazu.to vsetko kvoli ten potvore. no zienky, nie je to teda med lizat, co? taka mala potvora a ako nas dostala. svina jedna :-D dufam, ze sa raz najde liek a my jej to natrieme natrvalo! tak nam vsetkym drzim prsty aj palce, na rukach aj nohach nech sa toho lieku dozijeme zdravi vas zuzana papaa
Neregistrovaný - zuzana, 7.3.2009 02:23
No som naozaj rada, že fakt nie som sama, ktorá týmto trpí. Minulý rok som mala zápal asi 5 krát, no tento rok som sa odhodlala a utekala som za gyndou no a tá mi odporučila, aby som zašla i imunologičke, ktorá mi zistila, že mám veľmi oslabenú imunitu takisto ako jedna čitateľka píše, že berie Imunor tak ja ho tiež beriem od januára a k tomu mi odporučila ešte Candivac takže beriem súčasne aj ten. Dva mesiace bol kľud no a od marca chodím za gyndou predpísala mi ďalšie lieky Dafnegin a ešte jeden druh ale teraz si nespomeniem ako sa volajú. Dafnegin som doužívala a nie ani 4 dni a mám to opäť :-( Tak rozmýšľam nad tým, či náhodou Imunor a Candivac sa nejako neznášajú alebo čo ja už naozaj neviem čo by som mala spraviť aby to bolo aspoň o niečo lepšie.
Neregistrovaný - Heňa, 9.4.2009 15:25
Ahojte. Aj ja mávam problém s candidou každý mesiac, niekedy aj 2x. Väčšinou nejdem k lekárovi, lebo zasa len tie lieky a čípky. To ma už nebaví. Hľadám stále niečo čo zaberá. Zatiaľ mi veľmi dobre zaberá výplach pošvy s ROSALGINOM. Dá sa to kúpiť v lekárni.
Neregistrovaný - Katka, 6.5.2009 11:44
Ahojte, uz asi pol roka trpim kvasinkovou infekciou,,mam staly výtok, svrbenie a palenie, vyskusala som uz vela kremou tabliet, ale nic mi nepomohlo, mohli by ste mi nieco poradit?
Neregistrovaný - ada, 18.5.2009 11:51, hj.h(`na`)azet.sk
ahojte baby, ja som zatial tento problem nemala, ale citala som o nom strasne vela na internete. Nasla som jeden pripravok - vola sa Nystatin, ale vo forme tabliet. jedna zena pisala, ze mala problem s kvasinkami 10 rokov. po tychto tabletach jej to preslo a uz tri roky s tym nema ziadny problem. tieto leiky sa pouzivaju aj pri premnozeni kvasiniek v traviacej sustave. problem je, ze na slovensku ho nedostat, da sa len objendta cez internet. dalsim pripravkom je Acidophilus Super Plus 6 miliard. Je to probiotikum, ktore tiez lieci kvasinky. Vzdy je lepsie zacat liecbu vnutorne, pretoze kvasinky sa premnozuju a dokazu sa dostat napr. z traviaceho traktu a sposobit zenske problemy. Preto je mozno zdroj tazkosti u niektorych z vas niekde inde, akurat na to doplacaju zenske organy. Drzim vam prsty.
Neregistrovaný - Zuzana, 20.7.2009 22:32
Ahojte dievčatá.Kto nemal takýto problém, nevie to ohodnotiť!Takže nemôže hodnotiť tie stavy,za normálne, neproblémové!Ja sama som už veľa krát dostala mykózu, hlavne po antibiotikách.Keďže sa narúša žalúdočná a vaginálna mikroflóra, musíme si dávať pozor čo jeme.Ovocie ako hrozno, banány by nám amlo byť cudzie!Taktiež biele pečivo, víno, a sladké népoje ako je Cola, džúsi....Najlepšie je piť minerálky, čistú vodu, aby sa toxíny z tela vyplavovali čo najskôr a najjednoduchšie,a tým si dávali imunitu do poriadku.Keďže som aj ja jedna z obetí častých mykóz,kamoška mi odporúčila bylinkový čaj.Objednala som si ho na nete.Objednala som si ho z Lekárne u Sv.Hildegardy-Čaj pre ženy II.Táto firma sídli v Nitre.Moja kamoška sa s týmto čajom dostala zo všetkých výtokov, a mykózy ju opustili, taktiež bolesti pri menštruácii. Tento čaj sa pije stále ráno, jedna šálka po dobu 3 týždňov.Potom je týždeň pauza a opakujete kúru. ja som sa tiež úplne zbavila problémov s týmto čajíkom.Aj imunita sa tým dala do kopy.ja som si ho objednávala v marci tohto roku, a pre moju kamošku, a krabička tohto sypaného čaju stojí cca 60sk= 2Eura. nechcem robiť tomuto produktu reklamu, ale verte mi, veľmi mi pomohol!Ja si dám pauzu napr.2 mes.a začnem ho piť znova.Po 1.týždni užívania, budete mať dosť silný výtok z pošvy.Nebojte sa toho, to je dobré, pretože sa vám vaše telo čistí, takouto formou!Potom vám tie výtoky budú slabnúť. A prestaňte určite nosiť tangáče, a parfumované intímky.Skúste sa odsledovať,či aj hygienické vložky vám nespôsobujú tieto problémy.Mykóza vzniká aj pri vysokých denných teplotách!!!!Noste bavlnené gaťky, minimálne intímky a naozaj, sladkosti vylúčte úplne!A uvidíte, že budete bez týchto ženských problémov.držím palce, k skorému vyliečeniu:-).ahojte.Eva
Neregistrovaný - , 31.7.2009 11:21
Ahoj vsetci, Evka dakujem za radu, urcite skusim ten cajik co si spomynala, kedze ma ta mykoza uz trapi asi rok on and off. Je to velmi neprijemny problem. Jedinu radu ktoru Vam viem dat ja, je jest biele tucne jogurty, ktore vyrovnavaju crevnu mikrofloru a kedze su kysle su nepriatelom kandidy. (dokonca ked som mala neunosne svrbenie a palenie vaginy som si to rovno natrela tam dole a aplikovala do vaginy). Mozno ze to znie cudne ale vazne to pomaha. Prajem Vam vsetko dobre.
Neregistrovaný - Lucia, 2.8.2009 20:45
Ahojte. mňa trápili problémy do istej doby, odkedy sa preliečil aj môj priateľ, teraz už ex (je tomu tri roky) nič ma netrápi. Gynekologička mi predpísala tabletky 3xdenne 1 tabl. aj pre neho aj pre mňa. bohužiaľ neviem názov. počas liečby som si robila roztok tantum rosa intenzívne. odvtedy si ho urobím len preventívne 2x za pol roka, niekedy aj menej. Ak cítim, že by mohol prísť nejaký problém, tak si nasadím probiotiká (kúpite ich v hociktorej lekárni) a na druhý deň je všetko v najlepšom poriadku názov je LACTO Cand. to je moje odporúčanie, mne je fajn už dlhoooooo
Neregistrovaný - Lucia, 28.8.2009 10:01
celu diskusiu som necital - mozno sa budem opakovat. A co Fermalac vaginal? To su vag. tobolky s laktobacilmi. Tie sa zivia cukrom a menia ho na kyselinu mliecnu. Ale mozno to treba zhanat az v Ceskej repub.
Neregistrovaný - utajeny, 16.11.2009 20:05
Ahojte.. mam len 16 a mala som take iste priznaky ze biely vytok sem tam hrudkovity.. sem tam svrbenie sla som ku gyn. a zistila ze mam kvasinky :( pravdepod. verejne miesta( kupalisko) som zvedava ake lieky mi predpise a dufam ze sa toho zbavim :(
Neregistrovaný - veronka, 1.12.2009 16:30
mohlo sa stat ze sa moj priatel nabral odomna?.. na jazyku sa mu urobila infekcia.. moze sa mu dostat az do pluc?.. on ma totiz s plucami problemi.Mne lekar predpisal krem Imacort, vagialne tablety candibene a tabletky do ust fluco sandoz.. prosim pomozte mi odpowedat na moju otazku ci bude problem s wyliecenim priatelovho jazyka?.. dakujem
Neregistrovaný - iwanka, 11.12.2009 15:33, iwancuha(`na`)azet.sk
Zdravim vsetky tu pritomne trpiace ja mam tiez tento problem a chcem sa spytat: Neviete nahodou ci nie su pri tomto ochoreni problemy s otehotnenim a aky to moze mat dopad na tehotenstvo
Neregistrovaný - Lea, 14.12.2009 21:46
Ahojte, ja mam tiez tento problem, zacalo to pred par rokmi asi 2 a pol dozadu, ked som mala staleho partnera, vtedy som nakazila aj jeho. Vyliecili sme sa pomocou masticky Canesten. Na chvilu som mala pokoj, potom sme sa rozisli a rok a pol som nemala pohlavny styk mala som pokoj, ale odkedy mam noveho partnera tak sa mi tento problem vracia po kazdom pohlavnom styku, inokedy nie, stale si kupujem tu mast, vyliecim sa a ked sa spolu zas milujeme tak sa mi vrati znova....prosim pomoze mi....neviem co mam robit a moj priatel je uz z toho na nervy....:-((((
Neregistrovaný - , 7.1.2010 14:42
problem s kvasinkami mám už dlhé roky. vybrala so veľké množstvo rôznych liekov, vaginalky, rôzne mastičky a stále sa to vracalo. Momentalne užívam FEMIWAXIN to je iba doplnok stravy, ale je super. Asi 2 mesiace som bez problemov, a pritom jem aj sladké, čo som predtým vôbec nemohla. Preto všetkým odporúčam:VYSKúŠAJTE, naozaj to zaberá a neoľutujete.
Neregistrovaný - Ria, 27.1.2010 21:01
Ahojte, tak ja mam tento problém tiež už pekne dlho, niekedy si myslím, či mi to nezačalo keď som začala brať HA ale bolo to už tak dávno, že neviem určite či to začalo vtedy. Vyskúšala som hromady liekov, ale boli to zbytočne vyhodené peniaze, gynekologička mi predpisala Polygynax a keď som si ho išla do lekárne vybrať mi povedali, že všetky baby čo dnes idú od tej gynekolog.si pýtajú len Polygynax.to bola fakt sila.asi iné lieky nepoznala alebo čo. Tak som zmenila gynekol. ale môj ďalší mi zasa predpísal Polygynax, tie noci liečenia boli fakt strašné, človek sa ani poriadne nevyspal. A predpisal mi aj canesten aj multygel aj dake dalšie veci čo si už ani nepamatám. a nepomohli.Najlepsie to bolo asi vtedy ked som si robila výplachy Rosalginom, to mi fakt pomáhalo. ale aj tak sa to vždy vrátilo...prečítala som si všetky príspevky a odpisala lieky a mastičky, ktoré ste mali a postupne ich budem asi skúšať.už fakt neviem čo mám robiť, je to hrozne nepríjemne.načo sú tí doktori, keď nám nevedia ani pomôcť...
Neregistrovaný - lenka, 3.2.2010 12:05
takze ja len napisem co pomaha mne, neviem ci to plati vseobecne, skuste. s tymto problemom sa trapim temer 13 rokov, skusila som asi vsetko co existuje, mam aj vzdelanie v odbore - aj tak si velmi pomozete sami, teda takych 50-70%, zhodli sme sa s kamoskou lekarkou.absolvovala som 3 imnologov, az onkologicky imunolog pomohol - prisne vysadit vsetky lieky az dovtedy ked problem uz bude fakt na nevydrzanie a za kazdu cenu neprestajne!!!!podporovat imunitu a prisne dodrziavat zivotny styl, pravdepodobne uz dozivotne- zial ak to mate dlhodobo, ale ktovie no za to, ze budete zit relativne normalne tych par opatreni sa da zaradit, vzhladom na dobu ako dlho trpim viem ze sa to ako tak da verte ze je omnoho horsie a hlavne nebezpecnejsie ak sa na mykozu nalepia kdejake bakterialne svinstva,tak to je este len kruh, lebo mykoza ako taka je strasne trapenie ale aspon neohrozuje a neznemoznuje otehotnenie a donosenie dietatka.horsie je aksa uplne zblazni flora, a to pri dlhodobej bezvyslednej liecbe je mozne. inac opakujuce sa mykozy sa nazyvaju aj krizom gynekologie. mne sa flora zblaznila tak, ze som tam mala take hnusoby, ze ak by mi ich lekar nezachytil vcas mohla som prist o matenicu - actinomyces...takze moje rady, kiezby aspon jednej pomohly a takym mudrlantkam, ktore nevedia co su to dlhodobe zdravotne problemy a ako aj mala a nie takato bolest dokaze zmenit nielen zivot ale aj dusevnu oblast prajem naozaj len tolko aby jej zdravie sluzilo a tym padom sa nemusela objavovat na takychto forach a deptat zeny s problemami. - uplne eliminovat kupanie, len sprcha, ak sa da tak vlazna, ja zboznujem horucu ale ta podporuje mnozenie, aqk sa kupat, tak ciste prirodne nadrze, najlepsie je more,a ak do bazena tak len vynimocne a s vlozenym cipkom gyntima - v podstate tak pred sebou chranite aj ine zeny, je vlastne cista kyselina mliecna, laktobacilove cipky do bazeny nepomozu ti pridu na rad az po tom -vyplchy len bud tantum rosalgin alebo multigyn pripadne striedat vzdy jeden po skonceni menzes alebo ak vyhovuje tak tri dni po sebe, - vzdy po menzes a ihned po vykonani vyplachu vlozit tri dni po sebe laktobacilove cipky skusit ktore vyhovuju fermalac, floragyn, maldion , lactovag, gynocaps najlepsi uplne nejlapsi je gynoflor - je len na predpis, v niektorych lekarnach predaju pozor musi byt v chladnicke -dalej po tychto troch dnoch, cely zvysok mesiaca 2 - 3 krat do tyzdna aplikovat laktobacilove cipky az do dalsieho menzesu - dokonca je niekedy lepsie ako vyplach aplikovat femigel, moze byt namiesto vyplach alebo sem tam raz pripadne castejsie za mesiac dat na noc femigel a nasledne do posvy do toho gelu vlozit laktobacilovy cipok - uzivat nepretrzite laktobacili per os, nepretrzite lebo telo si ich same nedokaze vytvorit, mne osobne sa osvedcil probiofix, v kombinacii s probiofix imun alebo superdohilus - z casu na cas vybrat cele balenie urinalu - vydezinfikuje mocove cesty lebo z mocu sa tam tiez moze nastahovat vselico od vymyslu sveta - 90= nosit sukne, ak nohavice tak len zriedka a VOLNE!!! - bavlnene gatky VOLNE!!! - ziadne podotykam ZIADNE silonky len samonosky ani nic umele v tejto oblasti - na umyvanie cista voda prip. individ osvedceny gel, naj je cista voda gel len raz do tyzdna - sprcha, pripadne opalch vodou z 0.5l flaska konecnika po KAZDEJ stolicy a utierat vsetko smerom dozadu!!! - vsetky uteraky prat na 95 stupnov, gatky na 60 a najlepsie je perzehlit na 2 stupen - vela tekutin aby moc nedrazdil sliznice a odplavovalo sa vsetko z tela von - skusila som menstruacny kalisok - neodporucam - ak tampony tak tampony ellen z rakuska naplnene alktobacilmi - absolutne sa mi osvedcili bavlnene vlozky na pranie - normlane preprat v studenej vode, po menzes dat do pracky - predpierka plus hlavne pranie na 95 stupnev ususit vyzehlit a pripravene na pouzitie a uplne bez flakov - nieto povie hnus. premna to bolo doslova vyslobodenie - ziadne avivaze, ziadne vone nic nic nic - vsetko dosledne dodrziaat MINIMALNE jede rok - ak sa objavy mykoza preliecit CELKOVO nie lokalne, uz je aj volnopredajny jednorazovy flukonazol, pri dlhodobych problemoch jednu tbl vyzdy po skonceni menzes pocas 6 mesiacov po sebe - ak brat liky tak len na zaklade kultivacie, nikdy nie naslepo, ziadajte vyter, ak lekar nechce urobit zmente lekara - napriek liecbe dodrziavat vsetky opatrenia a po liecbe eventuelnej lokalnej pokracovat v laktobac - niektore studie neodporucaju laktobac lebo je tazke tarfit sa do kmenu, ktory ma individualne zena v posve preto aj tie vyplachy a femigel lebo tipomahaju vasej flore, avsak mne sa laktobac osvedcili uz len preto lebo chrania imunitu posvy, tym skor ma sancu vybnudovat si vlastnu floru. - zakazane striedanie partnerov, kondom tiez moze podporovat plesen - ak mate plesen teraz akutneskuste ten jednodnovy flukonazol 150 volnopredajny plus wobenzym- aj ked je mimoriadne financne narocny aspon to stredne balenie zacat brat par dni pred celkovou liecbou a potom pokracovat az do dobratia wobwenzymu a hned pocas liecby nasadit optrenia - mne osobne pomohlo aj znizenie cukru v strave ale studie hovoria vraj to absolutne nema vplyv, tak je to asi individ - skuste vsetko co vam odporuci imunolog femivaxin. volnopredajny, urovaxom, autovakcina......terba skusat - cela podporna liecba je financne narocn a vlmi, viem dobre o com hovorim, vsetko u mna islo bokom, len za imuno injekcie som doplacala 2000korun ale ten rok pri odriekani sa to da vydrzat a potom uz len pochytit krizove situacie - bazen, uzivanie ATB, a udrziavacia liecba laktobac tzn. jeden po menzes s vyplachom alebo femigelom a jeden tyzdenne plus cez pusu stale rovnako - aha este som zabudla ATB nikdy neuzivat bez antimykotik bud lokalnych su aj volnopredajne klotrimazol alebo celkovych nizoral na oredpis alebo flukonazol 150 jednorazovo - ten urcite prekryje 7 dnovu atb liecbu - inak vsetky vyrazne problemy len s gynekologom a cez kultivacne vysetrenie- vyter VELMI SA OSPRAVEDLNUJEM ze som sa tak ropisala ale viem co to je takto trpiet úpretos omsa snazila podrobne opisat co vsetko dofrziavam ja aby aj ked sa neposari vyliecit boli ste schopne aspon normalne zit. mne teray po tych naozaj dlhych rokoch prvy krat!!!vobec nasli laktobacily v posve. dakujem gyn aj imuno za spolupracu za ochotu skusat lieky a stale hladat v pricinu v kultivacnyhc vysetreniach a neliecit len na slepo kiezby moje skusenosti alebo nieco z nich pomohlo aspon jedinekej trpiacej spoluputnicke
Neregistrovaný - spolutrpitelka, 3.2.2010 14:56
FIIIHA ospravedlunejm sa za tie y hrubky ale pisala som dost rychlo este som zabudla ze vynimocne nevadi vanovy kupel a obcas sa oplati na celu vanu pridat pol kila soli imituje to dezinfekcne more, a hlavne neprekyslovat flory octom pretoze mykoza sice vznika na podklade porusenia flory napr aj zasadami ale ak uz tam je tak je prostredie pre zmenu extremne kysle co by ocot este zhorsil rovnako ako aj prilis kysle intimne mydla. inac len tak pre zaujimavost jedna studia vravi o vplyve vitaminu c u nas dostat len feminela vagi c v cehcach je nieco kombinovane ale neviem ako sa to vola no zatial s tym maju dost dobre vysledky, ide o to ze v akutnej faze by vam to mykozu veeelmi zhorsilo ALE ucinkuje to na urputne sa drziace bakterie avsak zistili ze ak si to zena da tesne po vylieceni mykozy tak to paradfoxne vyrazne zlepsuje stav a eliminuje opatovne vzplanutia okrem toho je tento vitamin c schopny vybudovat individualnu floru u zeny, teda jej vlastne kmene laktobakterii. neviem nemam este vyskusane, nenasla som ako dlho by sa mal ten vit c, a hlavne ak si ho skusite nasadit tak urite nie len tak ze teraz zajtra si ho idem dat lebo ak tam budete mat pocinajucu mykozu o ktorej este neviete tak sa vam fantasticky rozvinie, takze ak vit c tak len tesne po liecbe candid alebo len pre tie zeny, ktore naopak trapia chron baterialne zapaly. inac ten vyskum s kyselinou askorbovou vznikol na podklade rezistencie a neliecitelnosti dlhodobych vaginalnych problemov tak snad bude aj v tom nadej. este raz drzim palce
Neregistrovaný - spolutrpitelka dodatok, 3.2.2010 15:14
Waw! V prvom rade dakujem spolutrpitelke, tiez patrim do tejto skupiny zapasiacej s tymto problemom viac ako 10 rokov... Napisala som si vsetko od nej, co som este nevyskusala/a tom som toho skusilaaaaaaaaa pozehnane/, tak budem skusat dalej. Prave pred menzesom som si liecila asi x-ty krat mykozu, tentoraz mi dal gynekolog Dafnegyn so slovami, ze to je to najsilnejsie antimykotikum na nasom trhu. Pomohlo. Nakratko. Po menzese som mala pohlavny styk s mojim muzom, ktory je uz 16 rokov moj jediny sexualny partner. No, a na neho som pri mojom lieceni zabudla... Smola, mam to zas... Takze vsetko nanovo. Mne osobne sa najlepsie osvedcil MYKOMAX /dufam, ze si to dobre pamatam - na predpis, ale podarovala mi ho kamoska doktorka aj s takym divnym davkovanim/, po nom som mala vyse polroka pokoj. Moj gynekolog mi nan povedal, ze velmi zatazuje oblicky, takze mam dilemu , ci ho znova nasadit. Moja rada : majte JU radi, aj ked Vas tak trapi, patri Vam! Pre zaciatocnicky: mierny vytok pocas ovulacie je v norme. Prajem vela pokojnych nesvrbivych dni a noci!
Neregistrovaný - Monika, 19.2.2010 19:20
drahe zeny, ktore trpite gynekologickymi problemami nazvanymi CANDIDA..... som jedna z vas a mozem potvrdit, ze je to riadne trapenie, uz som to kedysi mala velmi casto, no preslo mi to samo... no znovu tym trpim a ziadne lieky mi nezaberaju... no ked som uzivala tabletky wobenzim (ci tak nejako) tak sa mi to nevracalo, takze odporucam...dalej, v BA je jeden doktor, vola sa Boris Subotic...akoze, je riadne drahy, aj jeho tabletky a prasky a diety, ktore predpisuje su dost nakladne, no, ked som to podstupila, musim povedat, ze sa mi aj moj nepravidelny menstruacny cyklus, aj tieto gynekologicke problemi zlepsili, takze, ak mate dost penazi a dost casu, aby ste si do BA za nim vysli tak raz za tyzden, tak vrelo odporucam, najma zenam, ktore maju taketo problemy a nic im nezabera....ja bohuzial nemam ani cas, ani prostriedky, kedze som studentka, tak aspon prinutim rodicv, aby mi kupili tie wobenzymy, ono je to tiez dost nakladne, no pomahaju velmi na imunitu a vacsina zien, ktore trpia touto chorobou maju problemy s imunitou....dovniedia a drzim palceky vsetkym TRPITELKAM:DDD...ps:a pozdravujem Fandu
Neregistrovaný - arty, 27.2.2010 18:51
nedávno som spozorovala,ze taketo symptomy mam aj ja a este mi aj menstruacia meska...je to normalne,ze mi meska?s priatelom mavam pohlavny styk a teraz neviem,ci je to kvoli tejto infekcii,alebo som nebodaj tehotna
Neregistrovaný - evicka, 5.3.2010 17:39, lovey_14(`na`)azet.sk
neviem, ale vtedy sa babky velmi netazovali na nieco, boli to prepokojni ludia, praca vtedy sa neda porovnat s dnesnou-aj ludia boli spokojnejsi-podla ak aj nejake problemy mala v tichoti to prekonala, alebo poznala co zaberie-alebo to neprehanala s jedlom(vtedy zdravsim-vtedy neboli Ecka, vybuch Cernobilu a znecitenie nebolo ako teraz)zit v starsich casoch malo svoje caro-aj ked to nebolo o peniazoch-dnes musis tolko platit ze ti vlastne nic nezostane na zdrave stravovanie a este musis mysliet na milion veci dopredu(salena doba)
Neregistrovaný - zazza, 21.3.2010 08:33, zazza(`na`)azet.sk
BABY JA SA STYM TRAPIM MOZNO TAKY ROK,NEVIEM CO TO JE MNA NIC NEPALI NESVRBI A ANI NESTIPE LEN MAM TEN BILEY VYTOK AKO JOGURT NIEKEDY KED IDEM VON ALEBO NA NAVSTEVU SI MUSIM DAVAT TENKU VLOZKU LEBO STALE TECIEM JE TO NEZNESITELNE IDE MI TO NA NERVY NEVIEM CO MAM ROBIT UZ SOM STOHO NA NERVY U GYNEKOLOGA SOM NEBOLA ROK LEBO SOM V ZAHRANICI A TU GYNEKOLOGA NEMAM ALE OZAJ MA TO UZ STVE BABY SOM SVAMI DAKO TO MUSIME ZVLADNUT AO CITAM TAK CITAM JE TO PRE VSETKY HROZNE A O PARTNEROVI ANI NEHOVORIM ALE KED CCITAM ZE NEPREHANAJTE TO S PRAVIDELNYM UMYVANIM??VED PREBOHA KDE SME VED UMYVAT SA TREBA KAZDY DEN A KED JE ESTE TAKYTO PROBLEM CIM CISTEJSIA TYM LESPIA SI MYSLIM...BABY BOLA BY SOM RADA AK BY STE MI NA MEIL POSIELALI STRANKY ALEBO RADI AKO TO ROBITE A CO VAM POMOHLO OZAJ SOMM UZ ZUFALA PROSIM MEIL JE TU OZVITE SA MI BUDEM VAM VDACNAAA dakujeeeeeeeeem prosim na meil piste...
Neregistrovaný - MATKA.UNTA, 9.4.2010 23:59, ritka.l(`na`)azet.sk
no mam podobny problem....kvasinky postihuju rozne miesta a vobec nie len tie intimne a mozu narobit poriadne sarapaty, napr. palenie a bolesti brucha, bolesti hlavy ci drazdenie zaludka...rozhodne treba zmenit stravu, vynechat biely cukor, mlieko, syry, sladkosti a potom je este dobry oreganovy olej ten je na kvasinky dobre...a takisto pomahaju aj probiotika ktore su dostupne na volny predaj v kazdej lekarni;) prajem vela stastia
Neregistrovaný - anonym, 18.4.2010 17:23
Ako prvá pomoc mi pomohol obyčajný biely jogurt - poriadne sa ním ponatierať zospodu. Detoxikovať organizmus, zdravá strava - veľa zeleniny, vlákniny, tiež zvýšiť imunitu - celkovo zmenou životosprávy - strava, pohyb, pitný režim, čerstvý vzduch. Veľmi dobrá je na zvýšenie imunity Tinktúra z Echinacea Purpurea - dostať v lekárni za cca 3,5 eur - 50 ml fľaštička. Nezabúdajte na modlitbu. Betka
Neregistrovaný - , 1.6.2010 16:56
Ešte som sa dočítala, že plesne milujú kyslé prostredie, a to je v našom tele vtedy, keď jeme veľa kyselinotvorných potravín - sladkosti, káva, alkohol,cigarety. Preto je potrebné zmeniť stravovacie návyky. Blahodárny účinok má pitie citrónovej a grepovej šťavy - najlepšie čerstvo vytlačenej - jedzte aj jadierka - aj z hrušiek, jablk -, sú trochu horké, lebo obsahujú amygdalín, ktorý má aj protiplesňový účinok. Skúste tiež bylinkové čaje spolu so sedacími kúpeľmi, alebo naparovacími - bylinky nasypete do hrnca s vriacou vodou cca 2-3 l, necháte chvíľu vyluhovať, zložíte na zem a sadnete si naňho - keď to už bude znesiteľné, aby Vám stúpajúca para liečila príslušné časti tela. POZOR NA OBARENIE! Bylinky múžu byť - harmanček, repík, nechtík, myší chvost =rebríček, dubová kôra, praslička a pod. nájdite si v knihe o bylinkách, ktoré ešte majú takéto účinky. Dbajte o denné dôsledné vyprazdňovanie - najmä úpravou stravy - voda, vláknina a pohyb. V akútnych prípadoch môže pomôcť aj mineralna voda Šaratica alebo Zaječická - dostať v lekárni. Treba po pré´íchode z práce vypiť postupne cca 0,5-1,5 l aby sa dostavilo vyprázdňovanie. Ak máte pleseň aj inde - napr. nohy, nechty - skúste si ich namáčať v lavóri s vodou, do ktorej pridáte 1dcl octu. ALebo skúste so sodou bicarboou. Čo Vám pomôže. Pri akutnej candide by to mohlo tiež pomôcť - takýto sedací kôpeľ, len to by asi štípalo, zatiaľ som to neskúšala,iba na nohy a to pomáhalo. To som aj nohavičky namáčala a prala vo vode s octom. Tiež ponožky, pri plesni na nohách. Je veĺmi vhodné aspoň obmedziť tesné gaťky, zo syntetiky, zvlášť tanga, farebné .Používať biele, bavlnené a hlavne voľnejšie, vzdušné spodné prádlo ale aj vrchné - radšej si aspoň doma dajte voľné nohavička a sukňu, či voľné bavlnené nohavice. U mužov bavlnené trenírky - aspoň doma. Želám Vám veľa šťastia a Božieho požehnania. Betka
Neregistrovaný - , 1.6.2010 17:23
Ahojte, ja tiež trpím neustálymi zápalmi pošvy, teraz mam podľa gynekológa kvasinkovu infekciu, ale to neurobil ani výter z pošvy, povedal, že je to kvasinková infekcie, pretože mam hustý biely výtok.Nepomohla mi ani jednorazová masť Gynazol, dal mi čapíky Macmiror, no zatiaľ žiadna zmena. Som teraz 4,5 mesiaca po druhom pôrode, neviem, či to nejako s tým súvisí, no mávala som to aj predtým, trpím tým už približne 5, možno aj viac rokov. teraz po pôrode to mám každý mesiac, svrbenie neustupuje, gynekológ so mnou absolutne nič nerobí. Už som mu hovorila o tom, že to mám stále, ale on mi vždy vypíše recept a povie dovidenia. Najhoršie je, že som odišla pred rokom od svojej gynekologičky k nemu, no tuším, že som moc dobre neurobila. Ona bola žena a dokázala to pochopiť. Určite sama na vlastnej koži zažila toto ochorenie aspoň jeden krát. Som z toho všetkého zúfalá, tie pálenia, svrbenia, bolestivé močenie, je to hrozné. používam bavlnené prádlo, dokonca slipové vložky, nie voňavé (kvôli výtokom), gély pre intímnu hygienu, brala som per orálne aj jeden rok probiotiká, nič nepomáha, dávam si aj vaginálne probiotiká preventívne. Ja predsa nemôžem existovať na tabletkách a mastiach každý mesiac. Antikoncepciu beriem teraz ešte len 2 týždne od pôrodu, no asi ju vysadím. Lenže aj z kondomov mávam pálenia, svrbenia...Ako ďalej? Myslíte si, že mám oslabenú imunitu, keď nebývam vôbec chorá??? Neberiem žiadne antibiotiká, tak maximálne raz do roka, keď prekonám nejakú angínu, alebo niečo podobné. S manželom sme na nože, som z toho nervózna, potom sa iba hádame, lebo veľa kričím, no fakt nevládzem. Mám pocit, že keď sa mi niekedy podarí z tohoto môjho problému dostať, budem potrebovať dalšiu pomoc- psychológa! Je to na nevydržanie. Rozmýšľala som, že vyskúšam nejakého liečiteľa, má niekto skúsenosti??? Prosím ozvite sa mi, čo môžem ešte urobiť. Ďakujem, moc krát.
Neregistrovaný - Marika, 16.6.2010 17:56, m.subertova(`na`)centrum.sk
Ahoj Marika. Veľmi dobre tento problém poznám.Dosť sa mi to zhoršilo pred pol rokom, keď so začala brať hor.an.Qlaira. Stále mám výtok,aj keď nie vždy sa mi zdá kvasinkový.Začínam si myslieť,že si to dokážem sama vyvolať svojim strachom čo zas bude po menzese,plavárni, liekoch,a.t.ď.Naštastie mám tolerantného manžela,takže momentálne sa snažíme nejako z toho vymotať.Pleseň môžeš dostať aj od neho. Idem skúšať bylinkové čaje,probiotiká,Wobenzim,kokosový olej... Vraj treba prečistiť celý organizmus,hlavne črevá,lebo candida je aj tam.Dosť k tomu prispieva aj stres a nakoľko si po pôrode sa Ti ani nečudujem. Vyliečenie tejto "hnusoby" je na dlho. Dnes sa celý deň hrabem na internete a hľadám informácie,lebo lekár mi zatiaľ moc nepomohol.Prajem skoré vyliečenie
Neregistrovaný - Lubica 3000, 21.6.2010 14:34, lubica(`na`)ctm.sk
Caute baby,suhlasim, ze treba navstivit gynekologa, ale podla mojich skusenosti to ma efekt mozno na zaciatku aj tie pripravky, bojujem s candidou uz 5 rokov, vyskusala som vsetko a zlepsilo sa mi to az ked som zacala nosit iba bavlnene nohavicky, kupila som si vlozky winalite, uzivam golden juku spolu s derivacnymi kupelmi mam vynikajuce vysledky uz vyse 3 mesiacov nic! odporucam, kamoska sa ku mne pridala akurat, ze jej este Mudr. predpisala antibiotika plus probiotika a tiez uz ma prvy mesiac "pokoj" od vytokov, svrbenia....drzte sa
Neregistrovaný - Jana1980, 1.7.2010 13:59, janahrehorova(`na`)gmail.com
n
Neregistrovaný - , 8.7.2010 20:21
Ahojte baby.Velmi dobre poznám tieto problémy co som citala o Vás!!Ja nikdy som nemala takéto vázne problémy okrem toho ze velmi rychlo sa prechladnem - doteraz,lebo uz vyse 3 mesiace som mala aj ja zápal posvy a aj ja nevedela som co s tym velmi som bola zúfalá ze uz mi nic nepomoze.Bola som u gyn. raz mi nasla enterococcus na to mi napisal gynazol vagynalní krém do posvy a nolicin atb,ale mi to nepomohlo vyskúsala som uz aj multi gyn gél to mi pomohlo ale len do urcitej doby potom som kúpila canesten kombi aj urinal no ani z toho mi nebolo lepsie pila som liecivé caje ako caj z mysieho chvosta,harmancekovy alebo zensky ci urológicky bola som aj u urológa ale tam mi bolo vsetko v poriadku urobila som aj sedací kúpel ale nic.Odisla som naspat k gyn. a dost sa mi to zhorsilo lebo uz som mala zápal a streptococcus v posve cize také baktérie ktoré mozeme nájst v celom tele ked dáme im cestu na mnozenie oslabuje imunitu celé telo,v ústach a aj v posve urobia velmi neprijemné veci.Ja som uz plakala,lebo mala som také bolesti v posve pálenie,svrbenie,vytok atd. a gyn. mi odporúcal roslagyn na vypláchnutie posvy a napísal mi macmiror do posvy kazdy den radsej vecer to mi pomohlo a potom som mala kúpit gynocaps tie sú tiez vagynálné kapsuli do posvy ktoré obsahujú lactobacily cize tie sú také baktérie ktoré zabránujú posvu aby takéto skodlivé baktérie sa tam nevedeli dostat a obnovujú posvu cize ph daju do normálného stavu a kyselinu mliecnu lebo pri takych váznych zápaloch sa to slabsia.Tie skodlivé baktérie mozeme nájst vsade wc-preto ja nesadnem na wc nikde inde len doma,od partnera ale ja mám jedného stáleho partnera,v bazénoch atd,takze na to dávat viac pozornosti.Odporúcam aj vacsiu pozornost na hygienu cize pouzivat na intymné casti len intymni neparfümovani gél,dávat si vacsiu pozotnost na intymné vlozky a aj na spodné prádlo.Este jedna dobrá rada kym sa liecís radsej vydrzat na tie casi/dni sex lebo aj to moze zhorsovat bolest a na niektoré takéto kapsuli je aj napísané ze sa neodporúca,ja viem ze je to neprijemné ale ked niekto sa chce uzdavit stojí za to,ja chvala bohu mám takého partnera ktorí to pochopil a stál pri mne.Dúfam ze niekomu s tym mojim príbehom pomozem a ospravedlnujem sa na pravopis.Prajem Vám zdravsí zivot!!! :)
Neregistrovaný - Mária, 13.10.2010 14:40, marcsi.09(`na`)centrum.sk
Ahojte holky, keď to tu všetko čítam tak nwm či byť "rada" že nemám sama problémy alebo len dúfať že mne zabere liečba čo najskôr, zbavím sa problémov a nebudem trpeť roky ako podaktoré:/ mám 17 a cca od 12-tich mám stále zvýšenú tvorbu výtoku...minulý týždeň som ale 1-krát mala sex a 2 dni dozadu som dobrala 1. balenie HA...píšu tam že asi na 2-hý deň by som mala dostať...ale po menzese ani stopy, akurát čo mám nepríjemný výtok a to svrbenie a štípanie...no na nevydržanie cez deň aj v noci...dúfala som že aspoň raz sa vyhnem problémom ale zdravie mám zlé z viacerých hľadísk...takže "hurá" v pondelok na gyndu...najhoršie teraz je, že ani nwm či to mám z pohlavného styku, alebo z antikoncepcie (beriem Minervu)a ako to teraz všetko bude, či môžem "nakaziť" aj chalana a vôbec ako so sexom...celkom mám strach čo mi Dr. povie:( skúste mi poradiť, ďakujem - napíšte mi na mail; a držím všetkým palce aby sa vyliečili čo najskôr a nech zbytočne netrpíme!
Neregistrovaný - Martina, 16.10.2010 12:25, narki99(`na`)gmail.com
Takze kocky ja mam problem asi 2-3 roky.Dostala som to od byvaleho priatela.Sex je strasne bolestivy, ako keby ma rezali za ziva.Vytoky su slabe, mocenie nebolí ale po menstruacii sa to vacsinou zhorsi.Brala som uz asi vsetko mozne.Gynekologicka mi asi nevie pomoct.Bola som aj na imunologii ani tam mi nepomohli... No kazdy den pijem ACIDKO fakt to zlepsuje stav.Viem co prezivate no mam strach ze candida ostane nasa kamoska este na dlho :( vela stastia a diflucan som uz brala a nic, aj Macmiror, Polygynax,Nizoral, Klion D, Micomax a vsetko co ponukaju lekarne.No zevraj Wobenzim pomaha v suvislosti z imunitou a este Candiwac skuste
Neregistrovaný - Daniela, 1.3.2011 20:02
cau dievcata... precitala som tu vsetko... je to presne tak ako pisete-je to hnusoba!!!mne pomaha vyplach a mastenie candibene, alebo canestene... pamatam, ze ked som mala 16 pomohol mi fungicidin-takze treba skusit aj to... teraz som zacala brat echinaceu, citro-grep kvapky a kokosovy olej-jest po lyzickach, je celkom chutny... tak ako pise vacsina-sex nula bodov, moj muz sa teraz na mna skeri, ale nic z toho lebo ja mam zas kamosku mykozu..:)) dievcata s vyplachom to ide lahsie... chichi
Neregistrovaný - kuki, 2.3.2011 23:07
nadherne citat tieto riadky ktore len neskutocne potvrdzuju preco zeny nemaju chut sexovat tolko ako muzi...,lebo im vecne tecie olej. co je to za 50 % muzov , ktori musia zit s touto 50 % = tnou skupinou zien bez sexu v dosledku kvapkajuceho stareho oleja. je najlepsie stastne slobodnemu muzovi ako byt co i len 5 min s babou ktorej vecne tecie olej...je to hnusne,odporne a zeny si za to mozu same,ze si nevedia ani len rozkrok spravne umyvat... nieco co sa sem hodi : mam peknucke nohavicky, zarazene od buchticky; stavicka sa z nej len leje a chlapec sa iba smeje; je vlhkucka,vonava trtkam ju az do rana; vylizujem prstujem a este aj opľujem; pri vystreku pluvance dam, ona mysli, ze len striekam; krici cela odvzrusenia a tolkeho potesenia; anal jej aj vystriekam a potom sa obliekam; ona stona to je dobre, pysky ma uz cele modre..
Neregistrovaný - pan ucitel, 13.4.2011 14:47, ken(`na`)azet.sk
pan ucitel daj sa vysetrit
Neregistrovaný - simona, 21.4.2011 13:38
Baby tiez som sa vela natrapila so spominanymi problemami,ale ak smiem poradit,pravidelne pouzivanie tantum rosalginu natrvalo odstranuje vsetky problemy!!!Uz ho pouzivam iba preventivne. :o)
Neregistrovaný - , 24.7.2011 11:34
Baby počuli ste už o ionovych vložkach ,moja sefova si ich objednala cez net.Tiež mam neustale problem,dokonca som už aj bez maternice.teraz použivam rozalgyn preventivne a pijem bylinkove čaje praslička ,rebriček.
Neregistrovaný - katusa, 31.7.2011 00:27
h
Neregistrovaný - , 26.9.2011 18:24
Aj ja tým trpým odkedy sa mi narodilo druhe dieta a je tomu už dva roky, brala som už všetko a zajtra znova idem na gyndu, sex nula bodov...proste som zúfalá... nie a nie sa toho zbavit...
Neregistrovaný - evka, 24.10.2011 21:10
travocort mast pomaha....v rakusku dostupna...
Neregistrovaný - nikol, 14.11.2011 15:16, nikole(`na`)azet.sk
Baby zabudnite na všetky mastičky, lieky z lekárne a pod. Trpela som kvasinkovou infekciou asi 4 roky. Celý čas ma lekári akože liečili. Skončilo to tak, že mám tráviace problémy, pretože žiadneho doktora nenapadlo poslať ma na testy zo stolice. V prvom rade je kvasinková infekcia dôsledkom zníženej imunity, stresu, poprípade hormonálnych zmien pri užívaní antikoncepcie a pod. Musíte zmeniť celý svoj život, aby ste sa jej zbavili. V prvom rade si dajte spraviť testy na kvasinkovú infekciu u obvodného doktora. Prebieha to tak, že sa spravia výtery z konečníka, z nosa a z hrdla, potom musíte ísť na výtery ku gynekológovi z pošvy. Ak vám nájdu vo výsledkoch kvasinku, čo je dosť pravdepodobné, netešte sa. Dajú vám na to možno nejaké lieky. Ak nenájdu kvasinku a vy aj napriek tomu mávate stále kvasinkové infekcie je treba začať konať a to aj vtedy, keď v testoch máte nájdenú kvasinku, nespoliehajte sa na lieky. V prvom rade vylúčte zo stravy všetky cukry. A to myslím úplne vážne! Žiadna múka a mlieko. Zo začiatku jedzte iba celozrnnú ryžu, zeleninu, vajcia, zeleninové polievka, mäso- ľahké na prírodno. Na druhý týždeň môžete pridať aj biele jogurty a kefír, bez príchute. Na tretí týždeň začnite pomaly do stravy pridávať ovocie, ako jablká, grapruity, banány, mango. Dôležité je si kúpiť v lekárni probiotiká, pretože vo vašom čreve je narušená rovnováha, množia sa tam kvasinky a kadejaké baktérie z cukru a múky. Dobré baktérie nemajú šancu, preto užívajte tieto probiotiká, ďalej si kúpte a užívajte výťažok z grapových jadierok, varte na kokosovom a olivovom oleji, pite aloe vera oregánový olej je výborný. Zvyšujte si imunitu, navštívte imunológa a dajte si spraviť testy z krvy. Prajem veľa šťastia a sily v tomto boji, ale víťazstvo bude stáť za to:) PS: skúste si prečítať knihy o východnej filozofii a zbavovať sa stresu cvičením a jogou:)
Neregistrovaný - lullaby, 25.11.2011 18:03, sherry112(`na`)azet.sk
suhlasim s lullaby, ja som na to musela ist omnoho tvrdsie este, tzn. ziadne mlieko, syry ale ani ziadne maso, proste vynechanie zivocisnych bielkovin a aj ostatnej kyselinotvornej potravy. Je to naozaj absolutna zmena zivota. Kazdy den si meriam pH mocu a snazim sa ho udrziavat na hodnote aspon okolo 6,5. Je to tazke, ale stoji to za to a tato zivotosprava okrem vaginalnych mykoz riesi aj mnoho dalsich problemov, ktore mozno mate - znizena imunita, bolest klbov, svalov, unava organizmu.
Neregistrovaný - , 2.12.2011 20:24
fanda.... asi si bola pred siedmimi rokmi krava,keď si napísala tieto nezmysly.. predpokladám, že za ten čas ťa tieto problémy už potrápili a ty si už naivne nemyslíš... ŽE KEĎ TY SAMA NEMÁŠ PROBLÉM, TAK HO NEMÁ NIK !!!! bojujem s týmito problémami už viac ako 10 rokov ! nie, vôbec to nieje trápenie-je to len útrpná rétorika typická pre Slovenky... šlak ma ide trafiť z tých drístov... kdeže... nieje to problém...keď to bolí, keď to páli, keď to svrbí...keď pri cikaní plačeš... to vôbec nieje problém... je to prechádzka ružovou záhradou!!! fanda preber sa! ...kto s tým ani raz nebojoval nemá ani tušenie čo za tým je... viem, že sa to nedá porovnávať so smrteľnými chorobami, svetovým hladom a podobnými globálnymi problémami, ale pre zdravého človeka to trápením teda je...dúfam, že vás všetky toto svinstvo už bude obchádzať. kočky držte sa...
Neregistrovaný - antifanda, 8.1.2012 22:49
Je to naozaj hororové čítanie, netušila som, že to môže byť až také zlé, ja som našťastie nikdy až také veľké problémy nemala... ale mám už pomaly dojem, že to má väčšina žien. Jedna moja priateľka bojovala s mykózou tiež dlhé roky, až nakoniec našla nejaké čínske bylinky, bolo to vlastne také vaginálne teliesko z byliniek, čo jej pomohlo. baby držte sa, cítim s vami...
Neregistrovaný - Nikoleta, 19.1.2012 03:00, cherrytree50(`na`)hotmail.com
Vidim, ze nas je tu viac nez dost. Na candidu nepomoze nic ine ako prisna dieta, a by sme odburali vsetky nevhodne potraviny, ktore vyzivuju candidu. Ako uz niektori vedia, ziadne cukry, muka, nic kvasinkove, cize vsetko co je z kvasnic,obmedzit maso,zemiaky, pivo vino, alkohol,ocot, treba sa vyhybat jedlam, kore obsahuju skrob, ajo je ryza,biely chlieb, cestoviny ovocie. Je potrebne pit vela vody, a bylinkovych cajov, papat vela zeleniny, naturalnej ryze, maso treba zvazit kde ho kupite, najlepsie niekde u masiara, a vyborne je zakupit si oreganovy olej a uzivat 3-krat denne po 2-3 kvapky. Vsetkym drzim palce a verim, ze ak to dodrzite zbavite sa problemu ako ja po 10 rokoch. Treba vydrzat minimalne 6 tyzdnov. Ja dom vydrzala 2,5 mesiaca a snazim sa stravovat vhodnejsie, a sladkosti mi prestali aj chutit.
Neregistrovaný - , 22.1.2012 19:01
vidím, mnohí z nás sa týmto problémom trápi.Ale tou Fandou sa netrápte. Takto sa vyjadruje len ten, kto sám to nezažil a ani sa nedokáže vžiť do kože iných. Veď aj sama písala, že mala len menší gyn. problém, tak nemyslím si že je kompetentná vyjadrovať sa k tejto téme. Ja som sa s touto chorobou zoznámila vďaka antibiotikám. Nenávidím brať lieky, ale raz som bola tak prechladnutá, že som sa rozhodla poslúchnuť doktora a vybrala som si predpísané lieky. Pravda že som to oľutovala.Mala som zostať len pri horúcom čaji s medom a citrónom :(. Ale aspoň som sa naučila veriť sama sebe, vlastnému, uváženému úsudku. A čo my pomohlo? Možno som mala len šťastie, ale dúfam nie a že aj Vám to pomôže. Canesten combi krém, s kapsulkou, krém použil aj môj priateľ. Nakoľko po uzdravení sa ti to môže vrátiť aj od sexuálneho partnera. Aj keď ten partner neprejavuje žiadne príznaky. Aj v tomto to majú chlapi achšie :(. Ale ja im to nezávidím :), nech majú :). Od vtedy sa neumývam mydlom v rozkroku, len okolo a pravdaže konečník treba. Čistá voda úplne stačí, ba som si všimla, že ak náhodou nemám možnosť osprchovať sa každý deň (podotýkam, zvyknem sa denne 1-2x),v rozkroku sa cítim byť svieža dlchšie - aj čo sa týka vône... :) (Vysvetľujem si to tým, že telo aj sám vie bojovať proti baktériám, ak ho necháme a neničíme jeho vlastnú bioflóru mydlami. A pach majú na svedomí aj baktérie). A teraz to celé čo som písala idem odklopať. Nie som pôverčivá,ale istota je dynamit :) už viac ako dva roky len spomínam na toto strašné obdobie. Prajem vám to isté :)
Neregistrovaný - moja skúsenosť..., 23.1.2012 14:16,
Ahojte mali ste pocas uzivania Gynofloru silnee vytoky z posvy tych tabliet ked sa rozpustili?zo mna to uplne tece,,neviem ci to je forma cistenia alebo nieco zle
Neregistrovaný - ela, 11.2.2012 00:48
Ahojte, tiez som mala ten isty problem a pomohla mi jedine 3mesacna dieta bez cukru a b.ielej muky.Bakterie treba vyhubit t.j.vyhladovat ich.Masti a lieky je len kratkodobe riesenie a odstranuje le nasledky nie pricinu.Treba vsak candid vyhubit v zarodku a to protikvasinkovou dietou
Neregistrovaný - katka, 20.3.2012 15:33
Zdravím všetky babule, ktoré trpia touto fakt neznesiteľnou chorobou.sama už mám ťažkosti 3roky a po mojich poslednych skusenostiach už ani nemám k lekárom chodiť.rok a pol som chodila ku gynekologovi ako na klavír a čo mi to bolo platné?len to, že ma zbytočne prepchával antibiotikami, ktoré moj stav konečnom dôsledku len zhoršovali.vyskušala som všetky lieky, ktoré sú dostupné, už nevedel, čo mi má predpisovať.skusila som vymeniť lekára, ale dospela som k záveru, že či je to taky alebo taký lekár všetci liečia len príznaky(výtok, pálenie...), ale vôbec nie príčinu-že prečo sa tie infekcie stále opakuju..a naozaj take tie veci, že bavlnené prádlo, intímny gél so správnym ph, nie tesne oblečenie, žiadne sladkosti sú pre mna dlhodobo samozrejmosťou. už som bola bezradná, skusila som teda zájsť za mojou obvodnou nech ma posle na imunologiu, na testy, všetko som jej vysvetlila.a ona na mna pozerá ako na somára, že čo od nej chcem, a maximálne môj problem zľahčovala, ešte som si naozaj pripadala hlupo ja.tak som si povedala, že ked to nejde s doktormi, skusim ísť do hlbky problému.hodiny a hodiny na internete..až som sa dočítala zaujímavú vec-pokial sa dlhodobo človek zle stravuje(a to ja som sa teda fakt zle stravovala) tak časom sa môžu na neúnosnú mieru v črevách premnožiť kvasinky-ktoré tam za normálnych okolností prítomné sú, ale v menšinovej miere oproti baktériam prospešným.dokonca to bolo prirovnané k dlhodobo zanesenej odpadovej rúre, ktorá začne časom cez steny odpad prepúšťať.a tak isto sa to deje aj v našom organizme-pretože tráviaci trakt je najbližšie pohlavnému-tam sa kvasinky dostanú najlahšie-pretože to maju najbližšie.a tak som sa začala zameriavať skôr na moje trávenie a vyprázdnovanie.pretože ani to nebolo úplne v poriadku a tým, že bolo črevo neustále zaplnené toxínmi z nestrávenej potravy, sa "kvasinkový stav ešte zhoršoval." takže treba dávať pozor, čo jete-samozrejme sladke, pečivo, plesňové, kysnuté výrobky určite nie, tak isto ani kávu(tá totiž prekysluje organizmus a kvasinkám sa dobre rozmnožuje v prekyslenom prostredí).Takže veľmi vhodné je jesť veľa zeleniny,celozrnnej ryže, môžu sa aj celozrnné obilniny-aj ked tie tiež prekysluju,takže len s mierou, a dalej pridať do svojej stravy veľa vlákniny-si vždy večer pred spaním dám 2 lyžičky psylia, alebo ľanových semienok mletých-tie vlastne urobia v tráviacom trakte taký akýsi hojivý gél apomôžu vymiesť ložiská črevných baktérii preč.je to niečo ako metla na črevá.Super sú aj produkty s obsahom omega 3mastných kyslenín-hlavne lanový olej-tie totiž majú protizápalový účinok, a okrem iného tento olej pomáha s vyprázdnovaním.Jednoducho celé svoje stravovanie som obrátila na ruby a studujem kde je najvyšší obsah vlákniny.a musím povedať príznaky ustupujú.A ešte niečo dôležité-začala som brať chlorellu-je to vlasnte mikroskopická riasa-dostať lekárnach-a tá viaže na seba toxíny a odvádza ich z tela.okrem toho obsahuje vlákninu a zelene farbivo chlorofyl, ktoré tiež pomáha liečit bakteriálne zápaly v čreve.už ju beriem 2 mesiac a musím povedať že sa cítim lepšie a aj s bielym povlakom na jazykuktorý je tiež príznakom kandidy) je to už lepšie :) Hlavne treba vyčistiť trávenie a aj problémy gynekologického charakteru sa zlepšia.Ja ešte na vylepšenie beriem citrovital-grepové kvapky a sem tam carofit-aktívne drevene uhlie.Po kúre s chlorellou ešte uvažujem o užívaní kyseliny kaprylovej a dufam, že budem mať aspon ako tak vyhraté.aj ked očista trávenia je dlhodoá záležitosť, lebo ked si predstavím čím všetkým som ho roky zanášala, tak je mi až zle.a nezabudnite na to, že lieky na candidu nie su dlhodobým riešením, vždy sa to vráti, pokial máte v trávení candidové ložiská. ja som s týmto postupom spokojná a sama som si doteraz pomohla viac ako naši slávni lekári.tak veľa zdravia a hlavne vydržte :) pekný den vám praje Soňa
Neregistrovaný - Soňa, 3.4.2012 19:09, sovicka17(`na`)azet.sk
dobrý deň mám tak isto problémy s kvasinkovou infekciou a nemôžem sa jej zbaviť už 4 mesiac. Doktorka mi zobrala stery a vyšli PAP II - a III a predpisala mi doxybene neviete mi povedať čo vlaste mám aký problém?
Neregistrovaný - neznámy, 17.11.2012 09:15
Ahoj, tiež by som sa rada pridala medzi trpiteľky. Mám len 16, na gynekológiu nechodím (mamka si myslí, že mám počkať tak do 18- keď som jej spomenula výtok len povrtela nosom a bolo jej to jedno). S výtokom sa trápim asi 4 roky, no v poslednom roku sa to neuveriteľne zhoršilo. Trápi ma to celé dni počas celej doby medzi menštruáciami. Všimla som si ale že množstvo výtoku je ovplyvnené podľa nohavičiek ktoré mám práve na sebe a hlavne- podľa toho na akej stoličke sedím. Vždy si dám pod seba aspoň mikinu alebo tak aby som nesedela na chladnej stoličke a hneď sa to rapídne zníži. Hygienu mám dobrú- hlavne nepoužívam žiadnu chémiu. Výtok je hrudkovitý, občas slizký, občas dokonca má až trochu dožlta farbu, ale hlavne- hrozne zapácha a ja sa kvoli tomu cítim nesvoja celé dni. Veľmi ma to trápi a už naozaj neviem čo s tým. Prečítala som veľa článkov a rád ale väčšina z toho boli nezmysly. Prosím, mohli by ste mi poradiť nejakú domácu metódu alebo aspoň nejaké lieky, ktoré niesú na predpis? Ďakujem moc.
Neregistrovaný - Yumi, 24.2.2013 20:23, yumiko_takahashi(`na`)azet.sk
Yumi: choď ku svojej obvodnej ak nemáš gyndu, tá by ťa mala odporučiť k nejakej, každý takýto problém sa musí riešiť a čudujem sa tvojej mame, že ju netrápi tvoj problém. Neboj sa a choď. Ja keď som bola menšia cca 13/14 rokov, tiež som mala takýto problém a šli sme spolu na gyndu. Netreba to odkladať, bo sa to môže ešte zhoršiť. Holky inak môžem Vám povedať, že tiež mám s tým svoje skúsenosti a dostala som to práve po liečbe silných antibiotík. Aj návštevu gyndy som vtedy odkladala (NIKDY NEODKLADAJTE). A potom sa to len zhoršovalo. Ale na druhej strane môžem povedať, že lekárka mi nepomohla, musela som si sama. Najviac mi zaberá canesten kombi krém a každý večer jem cesnak, lebo ten je prirodzený nepriateľ kvasiniek. Môj problém je o to horší, že ja iný problém ako štípanie pri sexe ani nemám a takže ani neviem či som sa toho zbavila alebo nie, kým nemám s priateľom sex (výter z pošvy dokázal prítomnosť premnoženia kvasiniek, ženská však povedala, že veľa ich tam nie je, no zbaviť sa ich je horor). Ale musím povedať, že je to dosť aj o psychike a o tom čo máte v hlave. Keď som si z toho nerobila veľký problém, tak som sa z toho vedela dostať celkom rýchlo, ale posledne si to moc pripúšťam a jednoducho mám pocit ako keby už naozaj nič nezaberalo. Ešte jedna dobrá vec. Gynda mi predpísala tabletky obsahujúce flukonazol (ten mi pomohol, ale len na prvé tri dni. Niekomu pomôže aj nastálo) preto po ďalšom užití flukonazolu chcem vyskúšať floragyn čapíky, že čo to spraví a potom Vám dám vedieť. A isto dobre robia aj Ellen tampony (každý má na to svoj názor, no musím povedať, že mne pomohli najmä počas menzesu sa to ph narušuje). Takže držím palce všetkým, čo takto trpíte a nezabúdajte pri liečbe aj na svojho partnera, kt. môže byť prenášačom. Veľa zdravia a šťastia ;)
Neregistrovaný - Lucia, 13.6.2013 15:29, lulusikuli(`na`)gmail.com
Aj ja mám problém udržať si v pošve správne ph, aby ma nič nesvědilo, nemala som nepríjemný pocit, dokonca aj pri sexe občas takú nepríjemnú bolesť. čo asi nechce žiadna z nás. doktorka už mi dávala niekoľkokrát čapíky "na prečistenie" a nepoužívam nič iné než špeciálne umývacie gély na intímnu hygienu. zatiaľ mi ale myslím najviac pomohli kapsule Maldion. Obmedzuje to aj výskyt infekcií a musím povedať, že to zatiaľ fakt zabralo najviac.
Neregistrovaný - Katarka, 29.6.2013 20:56
Tiez som mala taky problem, resp. stale ma, prislo to prvykrat asi pred 4-5 rokmi, ked som sa zacala skrabat a skrabat, vsetko ma stipalo, strasne svrbelo, v noci som nespala, mala vytoky, u gynekologa som bola kazdy mesiac, stale predpisal nieco nove, raz capiky do posvy, raz vaginalny krem do vnutra, raz vonku a stale dookola, kombinacia capikov aj kremu a stale nic nezaberalo proti svrbeniu, skusala som domace recepty, kupele v bylinkovych cajoch, pitie cajov a vsetko mozne, uz som sa citila ako pokusny kralik, az raz mi gynekolog predpisal tabletku, ktora sa konecne nevkladala do posvy, ale prehltala ako normalny liek - Fluco Sandoz (flukonazol - ucinna latka) a mala som 2 roky pokoj !.....teraz mam pocit, ze sa svrbenie zasa vracia, tak som si nechala tento liek predpisat znova a uvidime.......myslim si, ze ucinnejsie su lieky, ktore sa prehltaju a idu cez zaludok, ako desiatky tych, co sa vkladaju a nezaberaju......tak dufam, ze to aj tentokrat zaberie, ak uz si neviete ani vy rady, tak skuste toto :)
Neregistrovaný - jackie, 17.7.2013 07:53
Mávala som candidózu dosť často, ale teraz tak 1x do roka, zväčša po antibiolikách. Pomáha mi, že používam gél na intímnu hygienu (aj partner)a zásadne!!! pred každým použitím kúpeľa vo vani, na plavárni a všade, kde by mohol byť prítomný chlór si dávam preventívne tampón. Pár krát som zabudla a vždy som z toho mala problém.
Neregistrovaný - eva, 6.9.2013 11:33
Dobry den, ja som mala s tymto problemy pred 4rokmi. Liecila som sa rozne od byliniek, liekov, antibiotik a roznych kupelov a pod az po ludovych liecitelov. Stalo ma to neskutocne nekrestanske peniaze a to nehovorim este o tom, ako som bola z toho nervovo a psychicky na dne. Teraz sa mi to po 4rokoch zase vratilo, tak som zase poskusala rozne produkty z lekarni a najlepsie sa mi osvedcil asi tak maldion ako vyzivovy doplnok a na omyvanie klasicky laktacid. A to mi poradila len pani v lekarni. takze som to tentokrat vychytala, to asi odmenou za to, ze sa mi to predtym tak nedarilo :D
Neregistrovaný - Zuzka Banášková, 22.9.2013 23:05, banaska.zuza(`na`)centrum.sk
ahojte kocky tak ja sa chcem informovat predovsetkym o strave viem ze vela veci tu uz bolo napisanych ale potrebovala by so konkretny jedalnicek ktory by mi mohol pomoct, ja mavam kvasinky pravidelne pred menzesom a kazdy druhy mesiac dostanem zapal mocovych ciest neviem ci to suvisi ale viem ze z antibiotik sa mi vzdy kvas.objavia musim zacat sama nieco s tym robit lebo doktori ma len posielaju medzi sebou ako lopticku a vsade mi povedia nech sa ozvem ked budem matproblem ked sa aj ozvem bud dostanem antibiotika alebo cipky zacinam sa citit ako zacarovana... mocove cesty su tiez hrozna vec ale verim ze musim vsetko vyskusat a zacnem tou stravou... dakujem velmi pekne za odpovede
Neregistrovaný - kiwka, 27.1.2014 21:35, zajko12(`na`)centrum.sk
som zistil, že môj manžel ma podvádza s inou ženou, tak aj tvárou v tvár o tom len na to, aby mi povedal, že nechce, aby sme boli spolu viac, že chce pohltí, som bol frustrovaný a deprimovaný. Bol som surfovanie na internete, keď som narazil na inzerát, o tom, ako dostať svoje ex späť, takže som kontaktovať kúzlo koliesko a vysvetliť môj problém s ním a on sa kúzlo pre mňa a uistiť ma o 2 dni, že môj ex sa vráti ku mne a k môjmu najväčšiemu prekvapeniu druhý deň môj bývalý prišiel klope na moje dvere a prosiť o odpustenie. Som tak šťastná, že moja láska je späť, a to nielen, že sme o tom, aby sa oženil. Ešte raz ďakujem DR THEODOM kúzlo. Vy ste naozaj talentovaný a nadaný. E-mail: SOLUTIONTEMPLE07@YAHOO.COM je jediná odpoveď. On môže byť veľkou pomocou a nebudem prestať publikovať ho, pretože on je skvelý človek ..... môže vyriešiť nasledovné ...... (1) Ak chcete, aby vaša ex späť. (2) Ak budete mať vždy zlé sny. (3) Ak chcete byť podporované vo vašej kancelárii. (4) Chceš ženy / muži plynúť po vás. (5) Pokiaľ chcete dieťa. (6) Ak chcete byť bohatý. (7), ktoré chcete zviazať svojho manžela / manželku, aby sa tvoja navždy. (8) Ak budete potrebovať finančnú pomoc. (9) Bylinná starostlivosti (10) Ak môže byť schopný uspokojiť svoju ženu sex túžba vďaka nízke erraction. (11) Ak je vaša menštruácia odmietnu prísť sa v deň, keď Predpokladám, že ani cez tokov. (12) Ak je vaša práca odmietnu platiť, ľudia vďaka vám?. (13) vyriešiť problém s pôdou a získať ju späť. (14) Páčilo sa vaša rodina Denny vás vaše že jo? (15) Nech ľudia počúvať moje slovo a robím ktorý. (16) Máte nízky počet spermií? (17) zlé Lucks (18) HIV CURE
Neregistrovaný - jane, 18.8.2014 14:27, solutiontemple07(`na`)yahoo.com
pičisko Fanda
Neregistrovaný - Ana, 16.11.2014 19:12, ana12(`na`)gmail.com
Ponuka úveru medzi jednotlivými Dobrý deň, Vážený zákazník. Ak chcete získať spoľahlivú pôžičku, obráťte sa na mňa, pretože ja som veriteľa a ja hlavne medzi ponukou pôžičky v rozmedzí od € 50.000 - € 4,000,000. Takže ak máte pocit, že je naliehavo potrebné o pôžičku! Prosím, kontaktujte ma, takže môžem dať vám úver vo 24 hodín. Ak chcete ma kontaktovať, tak pošlite mi správu, prostredníctvom e-mailu ( irene.sala@hotmail.com ).
Neregistrovaný - Ponuka úveru, 8.1.2015 17:07, irene.sala(`na`)hotmail.com
Dobri den no ja mam tiež strasi problem mam stale zapali na ginde mi davaju tabletky a maste a ked ich douzivam otizden mam zapal naspet a teras to us ma aj moj partner us som zufala a neviem co mam robyt uzivam antiku neviem vi to je z nej fakt nigdy v zivote som nemala takyto problem as teras posledny polrok viete mi poradit prosim
Neregistrovaný - nika, 8.2.2015 21:49, kofola41(`na`)azet.sk
Fuuha, ja mat zenu s plesnivym pekacom tak asi idem piect niekam inak.
Neregistrovaný - plesnivuANIzaNIC, 17.3.2015 01:38, plesnivepice(`na`)plesen.sk
Máte chcete kúpiť obličku, alebo chcete do svojho predať obličky? Si hľadá príležitosť predať svoj obličku za peniaze vzhľadom na finančnú rozobrať a vy neviete, čo to, kontaktujte nás ešte dnes a my vám ponúkne dobrý množstvo peňazí pre vaše obličky. Moje meno je doktor DAGAMA, am Nefrológom v PREMIER Medicaid INTERNATIONAL. Naša klinika je špecializujúca sa na obličky chirurgia a my tiež zaoberáme nákupy a transplantácia obličiek s sýty Zodpovedajúce darcu. My sa nachádza v indickej, Turecko, Nigéria, USA, Malajzii. Ak máte záujem o predaj či kúpu obličiek to prosím nie neváhajte nás kontaktovať prostredníctvom e-mailu. E-mail: premiermedicaidinternational@yandex.com S pozdravom Dr DAGAMA.
Neregistrovaný - Dr Dagama, 13.8.2015 23:12, johnsiphas(`na`)gmail.com
Váš komentárPotrebujete úver z akéhokoľvek dôvodu? Kontaktujte nás s cenovo Pôžička Ponuka vo výške 3% úrokovej sadzby s minimom $ 1,000 a najvyššie z $ 50,000,000,00 a V prípade záujmu by sa, prosím, kontaktujte nás na adrese: james.ben002@hotmail.com pre viac informácií. Ste povinní vyplniť a odoslať nám nasledujúce údaje tak, aby môžeme pokračovať s pôžičkou transakcií. Vaše meno: adresa: štát: Krajina: Pohlavie: Vek: Výška úveru: doba trvania: mesačný príjem: Telefónne číslo: Účel úveru: james.ben002@hotmail.com Vďaka, s pozdravom ako sme čakajú na Vašu urýchlenú odpoveď. Pán James. ben
Neregistrovaný - Pán James. ben, 7.12.2015 07:55, james.ben002(`na`)hotmail.com
Ak ste si, že čítanie o Metodo Acamu a stále pýtať sami seba, či by ste mu mali kontaktovať, alebo nie o pomoc, že ​​ste vo veľkej núdzi, potom myslím, že sa vám naozaj nebudú potrebovať pomoc od nikoho vôbec. On je jeden z jediného pravého spell kolieska tam, že ešte chcú pomáhať ľuďom, a naozaj skončiť im pomáha. Jeho láskavosť nemá žiadny pochod ku mne. Viem to, pretože bez toho by som to hovoriť, alebo hláskovanie Si v poriadku teraz by mal vedieť, túto ďalšiu vetu, ktorá má prísť. Áno, mám ho kontaktovať o pomoc, aby sa nedostala mojím milencom chrbát alebo za dobrú prácu alebo lotérii výherné číslo, bolo viac začaroval pre mňa, že ma dostane miesto na hrať so svojim tímom snov Liga Endesa. To bolo všetko, čo som chcel. Zrejme sa mi vždy hovoril som nebol dostatočne odolný, nie je dosť vysoká, aj keď som hral lepšie ako väčšina profesionálnych basketballers v tíme. Ich bol vždy niečo, čo na nich bude ma odmietnuť aj s inými tímami, oni mi povedali to isté, alebo dal nejakú výhovorku chorých, aj keď som prešiel každý skríningový test. Stále som na školení a hrajúcich osôb, ktoré boli menej lepšie ako ja dostal do Liga Endesa, ale ja nie ja nie a nič sa nedeje nikto mi pomohol von. Za šesť rokov to bolo v podstate takhle pre mňa, bol som stratil nádej a sen bol mizne. Ale niečo sa domnievam, dobrý osud, viedol ma prečítať pár komentár na internete o Metodo Acamu a všetky tie mu pomohol get chcú chceli. Bol som rád, ak sa jedná o jediný spôsob, ako môžem získať žiť svoje sny potom budem mať svoju šancu na to. Metodo Acamu mi ukázal, že ich sú stále málo ľudí v tomto svete, že starostlivosť o vás a vašu pohodu a všetko, čo v živote potrebovať. Ten sľub, aby mi pomohol a on to urobil. Aj za predpokladu, materiály Požiadal ma, aby si pre proces odlievanie čaro. Poslal som ho do celkových nákladov za materiály v podstate preto, že väčšina materiálov boli umiestnené v Sýrii. Niektorí, ako sa dostal tie materiály pre mňa s celkovými nákladmi som poslal k nemu a tesne po dva dni mi povedal, že budúci týždeň som sa dostane telefonát od trénera som pracoval s skôr, bol so mnou spojiť s niektorými skutočnými ľuďmi, ktoré môžu dostať, aby som hral za tím som vždy chcel. Rovnako ako on mi povedal, že sa to stalo. Bol som si vybral nakoniec to bolo ako splnený sen mám na mysli to bol splnený sen po toľkých rokoch. Metodo Acamu mi povedal, že sa nespustí z lavičky aj nahradiť niekoho, kto vždy začal hru pre tím. Toto svedectvo alebo komentár je len vysvetliť, ako veľký Metodo Acamu je, že sila je proste niečo iné. Len pre prípad, že by ste ho potrebovať pomoc, neváhajte sa s ním spojiť s touto e-mailovou adresou (metóda acamu pevnosť na yahoo dot com) i len vysvetlené svoju e-mailovú adresu pre vás všetko prekladať do obvyklého formátu adresy elektronickej pošty. A prosím nie dávať pozor aj všimnúť, niektorí ľudia používajú skutoční ľudia svedectvo k oklamanie ľudí čítaní tohto komentára na internete sa obrátiť poradie spell kolieska tvrdí, že sa usiloval o pomoc na pozore ich vzniku. Mám na mysli niekto môže kopírovať svoj komentár a upravte von iba názov Metodo Acamu a jeho kontaktné údaje a nahradiť možno falošným kúzlo kolieska. Byť starostlivosť a aj pri čítaní svedectvo byť pozorný, skontrolujte dátum komentáre a skúste si spomenúť aspoň prvý riadok komentárom, aby sa zabránilo kontaktu s zlou pravopisu koliesko.
Neregistrovaný - davidson scott, 5.3.2016 08:47, davidsonscott(`na`)gmail.com
Ahoj, To je doktor Roland Smith z Roland Smith Medicals. Na záver prinášame vám liek na rôzne smrteľné choroby, ktoré bolo preukázané takmer nemožné byť vyliečený medicínsky. To nie je vtip, ako to bolo testované a dôveryhodné za posledných 10 rokov, pretože sme oficiálne preč verejnosti. S pomocou rôznych odrôd ropy môžeme mať celý rad ochorení údená včas vedieť a my pomohli tisícom ľudí po celom slovo, ktoré majú byť vyliečený. Sme zásob "konopný olej" "konopný olej" Resin olej, Hash Oil, Med rôzny vosk olej, olej bután, afganský olej, atď a my sme sa vyliečil rôzne choroby, ako je: Rakovina (rôznych štádiách rakoviny), COPD (rozdutie pľúc), Atassia, ADD (syndróm deficitu pozornosti), AIDS (HIV), alkoholizmus, ALS (amyotrofická laterálna skleróza), Alzheimerova, artritída, len spomenúť, ale málo. stiahni olej dnes, kontaktujte nás čo najskôr prostredníctvom e-mailu z navštívte naše oficiálne webové stránky: E-mail: rolandsmithmedcalgroup@yahoo.com Web: www.rolandsmithmedical.wix.com/medicals
Neregistrovaný - Dr. Roland Smith, 23.4.2016 11:19, rolandsmithmedicalgroup(`na`)yahoo.com
Ahoj, Som pán Rashid Abdulah, súkromná pôžička veriteľ, ktorý dáva život časové príležitosť úverov. Nutne potrebujete pôžičku vymazať svoje dlhy? alebo budete potrebovať ďalší kapitál s cieľom zlepšiť vaše podnikanie? Bol ste odmietnutý bánk a ďalších finančných inštitúcií? Potrebujete konsolidačný úver alebo hypotéku? Hľadať nič viac, ako som tu preto, aby som všetky svoje finančné problémy vecou minulosti. Požičal som si peniaze tým, ktorí potrebujú finančnú pomoc, ktorí majú zlú kreditnou alebo potrebujú peniaze na zaplatenie účtov, investovať do podnikania vo výške 2%. Chcem, aby tento prostriedok používať Vás informovať, že sme sa poskytnúť spoľahlivé a príjemcu pomoci a bude pripravená ponúknuť úver. Takže dnes v e-maile: (rashideabdulahiloanfirmhelp@hotmail.com) Poskytované služby zahŕňajú: osobné pôžičky študentské pôžičky prenájom Úvery Obchodné úvery komerčné hypotéky Home Mortgage pôžičky na autá úvery zo stavebného sporenia študentské pôžičky Ak máte záujem o získanie úveru od nás, neváhajte nás kontaktovať prostredníctvom e-mailu dnes rashideabdulahiloanfirmhelp@hotmail.com S pozdravom, Rashid Abdulah.
Neregistrovaný - Rashide Abdulah, 8.5.2016 06:50, rashideabdulahiloanfirmhelp(`na`)hotmail.com
Môj otec bol diagnostikovaný s etapa 3 rakovinou hrubého čreva asi pred rokom on mal extrémne ťažkú ​​cestu. Má za sebou dve kolá chemoterapie, jedno kolo alebo Y90 žiarenia a teraz zažíva zlyhania pečene. Žltačka, slabá chuť do jedla a depresie sú len niektoré z jej príznakov. Som zvedavý, čo iná možnosť liečby má (ako je napríklad transplantácia pečene alebo klinického hodnotenia) a tiež, ako dlho má žiť. Otec je môj najlepší kamarát a hrdina, znáša toľko ako svojim blízkym urobiť too.but bratranec môj prišiel na našu záchranu od objednania tohto konopný olej z nadácie v Kanade, ktoré boli odoslané, a doručená ako telo olejom, a doteraz lieky preukázal effective.now môj otec môže robiť veci, ktoré nikdy nemohol robiť predtým, som tak šťastná, tak som sa rozhodol použiť toto médium, aby upozornil všetky pacienta s rakovinou, že s dobrým konopného oleja, môžete si určite poraziť rakovinu. ak ste náhodou byť v núdzi tohto lieku, môžete sa obrátiť na nadáciu tohto e-mailu: (ricksimpsoncannabisoil@usa.com) Ďalšie informácie a dodacích process.This je svedectvom aj udrží zdieľanie pomáha veľa ľudí tam vonku diagnostikovaný s rakovinou, že liek je za pomoci veľkého Rick Simpson konopného oleja
Neregistrovaný - Alan, 10.8.2016 07:07, alanjohnson345(`na`)gmail.com
Vy ste v núdzi naliehavé pôžičky platiť účtov, rozšírenie biznisu, právnických osôb alebo osobné pôžičku? Kontaktujte nás ešte dnes pre rýchle efektívne a dôveryhodné úveru dnes. Všetky reakcie by mali byť zaslané emailom na adresu: rainbowloan01@hotmail.com S pozdravom arnold Charlton
Neregistrovaný - Arnold, 27.8.2016 12:04, rainbowloan01(`na`)hotmail.com
Hľadáte druhú šancu získať úver, ste čelí finančným problmes currectly? Vy ste za svoje účty a alebo ste vo finančných ťažkostiach, Hľadáte úver získať späť všetko, čo ste stratili alebo pre obchodné účely, som príjemcu z Allan finančné investície, Táto veľká firma mi pomohol finančne sú dôveryhodných pomôcť ťažké pomáhať peoeple v núdzi, potrebujem ťa spojiť sa s nimi dnes cez allanfinancialinvestment@yahoo.com Beky
Neregistrovaný - Beky, 26.9.2016 11:03, allanfinancialinvestment(`na`)yahoo.com
vanderbilt school of medicine dark spot corrector drugstore tigard fred meyer pharmacy download free games for tablets amy winehouse drug use
Neregistrovaný - FastinOnline, 26.10.2016 21:34, topcic.josh81(`na`)gmail.com
Chcem oceniť lekár Oria za liečbe môjho karcinómu s jeho zabavila, som bol v čase smrti, až som našiel svedectvo o jeho dobré skutky, teraz som spokojný s radosťou vo svojom srdci zdieľať túto dobrú správu, že som rakovinu free.contact to skvelá liečiteľky lekár Oria email na oriacannabis@yahoo.com, som tak vďačný, vďaka lekár Oria za liečbe môjho karcinómu.
Neregistrovaný - drahé, 12.12.2016 10:38, traibayers11(`na`)gmail.com
Chcem oceniť lekár Oria za liečbe môjho karcinómu s jeho zabavila, som bol v čase smrti, až som našiel svedectvo o jeho dobré skutky, teraz som spokojný s radosťou vo svojom srdci zdieľať túto dobrú správu, že som rakovinu free.contact to skvelá liečiteľky lekár Oria email na oriacannabis@yahoo.com, som tak vďačný, vďaka lekár Oria za liečbe môjho karcinómu. ..
Neregistrovaný - drahé, 12.12.2016 10:39, traibayers11(`na`)gmail.com
Ahoj,   V súčasnej dobe rozdávanie vianočnými úvery pre našich vážených zákazníkov na nízke úrokové sadzby vo výške 3%. Potrebujete úver na financovanie svojho podnikania? Potrebujete konsolidačný úver? Použiť teraz prostredníctvom nášho e-mailu na: oxford_loanfinances@hotmail.com
Neregistrovaný - wilson jones, 21.12.2016 09:12, oxford_loanfinances(`na`)hotmail.com
Ahoj,  V súčasnej dobe rozdávanie vianočnými úvery pre našich vážených zákazníkov na nízke úrokové sadzby vo výške 3%. Potrebujete úver na financovanie svojho podnikania? Potrebujete konsolidačný úver? Použiť teraz prostredníctvom nášho e-mailu na: oxford_loanfinances@hotmail.com
Neregistrovaný - wilson jones, 21.12.2016 09:12, oxford_loanfinances(`na`)hotmail.com
Chcem oceniť ricksimpsonoilmedicals@yahoo.com~~dobj pre vytvrdnutí moju rakovinu s jeho konopného oleja, som bol v okamihu smrti, až som našiel svedectvo o svojich dobrých skutkoch, teraz som spokojný s radosťou v mojom srdci zdieľať túto dobrú správu, že am rakovina zadarmo, obráťte sa na doktora Ricka Simpsona emailom ricksimpsonoilmedicals@yahoo.com~~pobj, tak vďačná, vďaka Dr. Ricka Simpsona pre liečenie rakoviny moju
Neregistrovaný - vzácny, 30.12.2016 07:37, traibayers11(`na`)gmail.com
Moje meno je Bene, nikdy som sa smiať znova, môj manžel vľavo mi s dvoma deťmi jedna rokov, všetko úsilie, aby ho priviedol späť zlyhala som myslel, že nebudem ho vidieť znova, nie, kým som stretol pani volal Jesse, ktorý mi povedal o kúzlo koliesko s názvom Dr.MUTABA, ona mi dala jeho e-mailovú adresu a číslo mobilného telefónu a ja ho kontaktoval a on ma uistil, že do 48 hodín môj manžel sa vráti pre mňa, za menej ako 48 hodín môj manžel vrátil začalo prosiť o odpustenie príslovie je devils prácu, takže som stále prekvapenie až teraz o tomto zázraku som nemohla otehotnieť, ale ako bola cast spell, som otehotnela a porodila moje tretie child(Michelle) Ak budete potrebovať nejakú pomoc od neho môžete kontaktovať ho prostredníctvom : e-mail: greatmutaba@yahoo.com
Neregistrovaný - jane, 30.12.2016 07:38, ndnd(`na`)yahoo.com
Chcem oceniť ricksimpsonoilmedicals@yahoo.com~~dobj pre vytvrdnutí moju rakovinu s jeho konopného oleja, som bol v okamihu smrti, až som našiel svedectvo o svojich dobrých skutkoch, teraz som spokojný s radosťou v mojom srdci zdieľať túto dobrú správu, že am rakovina zadarmo, obráťte sa na doktora Ricka Simpsona emailom ricksimpsonoilmedicals@yahoo.com~~pobj, tak vďačná, vďaka Dr. Ricka Simpsona pre liečenie rakoviny moju..................................................
Neregistrovaný - vzácny, 30.12.2016 07:39, traibayers11(`na`)gmail.com
Chcem oceniť ricksimpsonoilmedicals@yahoo.com~~dobj pre vytvrdnutí moju rakovinu s jeho konopného oleja, som bol v okamihu smrti, až som našiel svedectvo o svojich dobrých skutkoch, teraz som spokojný s radosťou v mojom srdci zdieľať túto dobrú správu, že am rakovina zadarmo, obráťte sa na doktora Ricka Simpsona emailom ricksimpsonoilmedicals@yahoo.com~~pobj, tak vďačná, vďaka Dr. Ricka Simpsona pre liečenie rakoviny moju..............................
Neregistrovaný - vzácny, 30.12.2016 07:39, traibayers11(`na`)gmail.com
Chcem oceniť ricksimpsonoilmedicals@yahoo.com~~dobj pre vytvrdnutí moju rakovinu s jeho konopného oleja, som bol v okamihu smrti, až som našiel svedectvo o svojich dobrých skutkoch, teraz som spokojný s radosťou v mojom srdci zdieľať túto dobrú správu, že am rakovina zadarmo, obráťte sa na doktora Ricka Simpsona emailom ricksimpsonoilmedicals@yahoo.com~~pobj, tak vďačná, vďaka Dr. Ricka Simpsona pre liečenie rakoviny moju,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.............................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.............................
Neregistrovaný - vzácny, 30.12.2016 07:40, traibayers11(`na`)gmail.com
Good day friends. Are you still looking for a loan, and you have been rejected by banks or deceived. I received a real estate loan of 300,000 euro from Senator Walter. he is really a good and reputable lender. Contact Senator Walter on; senatorrpwalter@hotmail.com
Neregistrovaný - Maria Tomas, 20.1.2017 11:53, mariaturpisch(`na`)gmail.com
PONUKA PÔŽIČKY!!! Sme spoločnosťou Ben Davies Loan Service, ktorá poskytuje dlhodobé i krátkodobé úverové financovanie. Poskytujeme bezpečné a dôverné úvery s veľmi nízkou úrokovou sadzbou 2% ročne, z osobných úverov, úverov na konsolidáciu dlhu, rizikového kapitálu, podnikateľských úverov, firemných úverov, vzdelávacích úverov, úverov z domu a úverov z akéhokoľvek dôvodu! Sme dôveryhodnou alternatívou k bankovému financovaniu a náš proces podávania žiadostí je jednoduchý a priamy. Náš úver sa pohybuje od 5 000,00 USD do 35 000 000,00 USD. (Tridsať päť miliónov dolárov). Doplňujúce informácie: Sme rýchlo sa stávajú súkromnými, diskrétnymi a službami orientovanými na poskytovanie úverov. Sme spoločnosť, na ktorú sa obráti, keď zlyhajú tradičné úverové zdroje. Ak máte záujem, neváhajte a kontaktujte nás s nižšie uvedenými informáciami e-mailom, bendaviesloanfirm@yahoo.com S pozdravom, Pán Ben Davies, Vedúci oddelenia žiadostí o pôžičky, BEN ÚVER SERVIS
Neregistrovaný - Ben Davies, 10.5.2017 13:25, bendaviesloanfrim(`na`)yahoo.com
ZÍSKAJTE MEDZINÁRODNÉ PÔŽIČKY V 5DOM Finančná nadácia Philip Mark Finance, ktorá ponúka miestne medzinárodné pôžičky s pohodlným splácaním, naša pôžička je 3% ročne s dohodnutou dobou odpisovania, naša úverová rozpätie od $ 5,000.00 do $ 100,000,000.00 MAX. A bez ohľadu na umiestnenie alebo stav úveru. Ďalšie informácie získate na adrese: Philipmark198@yahoo.com Poskytovateľ služieb tiež zahŕňa: refinancovať * Renovácia * Úvery pre investorov * Úvery na auto * Konsolidácia dlhu * Úverový limit * Ostatné hypotéky * Úvery spoločnosti * Osobné pôžičky * Medzinárodné úvery Ak máte záujem, uveďte svoje údaje nižšie PRIEZVISKO: POŽADOVANÉ POŽIADAVKY: TELEFÓN: KRAJINA: Ďakujeme, že ste si našli čas a pozreli našu reklamu a preskúmali túto úžasnú príležitosť. Ďalšie informácie získate na adrese: Philipmark198@yahoo.com
Neregistrovaný - Philip Mark.., 9.8.2017 01:49, Philipmark198(`na`)yahoo.com
Podnikateľom ponúkame možnosť ľahkého prístupu k pôžičkám v rýchlom, transparentnom a efektívnom prostredí. Naše odborné znalosti a medzinárodné štandardy zabezpečujú našim klientom kvalitné služby a dodávky. Našou hlavnou službou je poskytovanie medzinárodného projektového financovania podnikom, firmám a organizáciám pre významné projekty rozvoja pôdy v oblasti voľného času, cestovného ruchu, zábavy a stavebníctva, ponúkame aj individuálny úver , súkromný úver, splátkový úver. Prehľad úverov: Úvery sa v súčasnosti pohybujú od 1 000,00 USD do 50 miliónov USD; maximálna splatnosť je 20 rokov * Nevyžaduje sa auditovaná účtovná závierka * Flexibilné zabezpečenie v závislosti od veľkosti úveru (tovar pre domácnosť, obchodné vybavenie, tovar na sklade, vozidlá, majetok atď.) Flexibilné požiadavky na dokumentáciu * Dlhoročný klient s dokonalým splácaním spĺňa nároky na postupné zľavy z úrokových sadzieb a ešte rýchlejšie spracovanie úveru * Ďakujeme za váš čas a pochopenie, spokojnosť zákazníkov je naším príchodom. S pozdravom, Chris Barry Email: chrisbarry@financier.com
Neregistrovaný - Chris, 25.10.2017 00:42, chrisbarry(`na`)financier.com
Ahoj, aké je to skvelé fórum a chcem tlieskať pomoc, ktorá bola poskytnuté môjmu otcovi pánom Rickom Simpsonom. Posielam svoju lásku a modlitby všetci, ktorí tu prišli za pomoc. Chcel by som požiadať o modlitbu pre pána Ricka Simpsonovi, ktorý vyliečil môjho otca z rakoviny pľúc. On bol diagnostikovaný asi 3 pred rokom, porazil to raz a potom o niekoľko mesiacov neskôr sa vrátil do jeho mozog. Robil všetko, čo možno, medicíny múdry a teraz sa rakovina zdá byť imunná voči chemoterapii a ožiareniu. On rozpráva o tom, že je to posledný rok života, takže mám pocit, že stratil nádej. po niekoľkých vyhľadávaniach na internete som našiel pána Rick Simpsona konope, ktorý sme my zabezpečené cez: ricksimpsoncannabis@hotmail.com, hneď ako začal môj otec liečba a pre Boha slávu som nestratil svojho otca do pľúc rakoviny už nie. Prosím, pomôžte mi zdieľať toto svedectvo celému svetu ako môj otec uložil pán Rick Simpson Cannabis Oil, ktorý objednávame cez: ricksimpsoncannabis@hotmail.com. Môj otec je teraz najsilnejší človek, ktorého poznám a táto rakovina bola vyliečená. Teraz vidím, že môj otec prosperuje a plný znova. Obdivujem jeho osobnosť toľko. Ešte raz, Boh žehnaj pánovi Rick Simpson a všetci, ktorí sa tu stretli o pomoc. S láskou, zdieľajte môj príbeh svetu a povedzte všetkým, aby kontaktovali pána Rika Simpsona: ricksimpsoncannabis@hotmail.com
Neregistrovaný - james williams, 2.12.2017 09:46, jamesliam984(`na`)gmail.com
Ahoj, Hľadáte podnikateľskú pôžičku, osobnú pôžičku, hypotéku, úver na auto, pôžičky, pôžičky na konsolidáciu dlhov, nezabezpečené úvery, rizikový kapitál atď. Alebo máte pôžičku od banky alebo finančná konfigurácia bola zamietnutá alebo viac dôvody, nie svoje úverové riešenia! Som slečna Roseová, súkromná veriteľka, ktorá poskytuje podnikom a jednotlivcom úvery za nízku a cenovú úrokovú sadzbu vo výške 2%. Máte záujem? Kontaktujte nás s cieľom zaobchádzať s úverom po prevode do 48 hodín. Kontakt: missroseloanfirm@hotmail.com aplikácie Názov: Dátum narodenia: Rod: Rodinný stav: adresa: umiestnenia Postavenie: Poštové smerovacie číslo: Krajina: telefón: E-mail: Uveďte účel úveru: Výška pôžičky: Trvanie úveru: Mesačný čistý príjem. Späť k mne čo najskôr s vyššie uvedenými informáciami získate viac informácií. Slečna Roseová
Neregistrovaný - miss rose, 12.10.2018 09:40, missroseloanfirm(`na`)hotmail.com
Moji mená sú Jessica Kotlárová, pochádzam z Bratislavy slovenskej, pred niekoľkými mesiacmi som bol nasávaný do zlej finančnej situácie a potrebujem urgentnú pôžičku na zaplatenie účtov a návrat na nohy finančne kvôli mojej súčasnej finančnej situácii, ktorú moja banka odmietla aby mi dal pôžičku, takže som nechal s inou možnosťou ako hľadať nezabezpečenú pôžičku online, v procese môjho výskumu som bol obeťou podvodu a stratil som takmer 7000 EUR a bol som v ťažkostiach a takmer som dal dúfam, že dostanem pôžičku, kým nebudem nájdený on-line príspevok, príspevok bol zdieľaným svedectvom pani Dominiky zo Slovenska, ktorá svedčí o tom, ako získala pôžičku vo výške 50 000 eur od Dante Cooperative Help. po prečítaní príspevku som sa rozhodol kontaktovať Dante Paola prostredníctvom e-mailového kontaktu zdieľaného v príspevku, moja nezabezpečená žiadosť o úver vo výške 500, 000 EUR bola schválená do 72 hodín od mojej žiadosti a moja pôžička bola zaplatená na mojom bankovom účte bez akéhokoľvek opomenutia. Chcem vyjadriť svoju hlbokú vďaku a tiež odporúčam uchádzačom o úvery, aby tam boli veľmi ostražití, pretože tam je veľa podvodníkov, ktorých jediným cieľom je podviesť nevinných uchádzačov o úvery, takže musíte byť opatrní a ostražití. pre tých, ktorí potrebujú pôžičku Odporúčam Dante Družstevnú pomoc, môžete kontaktovať spoločnosť e-mailom: Miracleloanservices@hotmail.com Ďakujem, že ste si prečítali svoje svedectvo, želám vám šťastie. Jessica Kotlárová
Neregistrovaný - Jessica, 3.11.2018 14:43, miracleloanservices(`na`)hotmail.com
Ahoj, Hľadáte rýchly a cenovo dostupný úver? Hľadáte dobrú spoločnosť na financovanie svojho podnikania alebo potrebujete peniaze na splatenie dlhu? Spievaš si vianočný úver? Volám sa pani Emilia, naozaj poznám dobrú a čestnú spoločnosť, ktorá mi pomohla zabezpečiť 25 000,00 eur za 4 dni. Sú čestní a dôveryhodní. Dôrazne odporúčam, aby každý, kto hľadá pôžičku na mieste, mal byť naozaj opatrný, pretože som bol kedysi vistim falošnej spoločnosti. Viem, že tam sú ľudia, ktorí potrebujú pomoc na tejto stránke, môžem staviť všetko, čo mám, že pani Annie Terry vám pomôže získať rýchle a cenovo dostupné pôžičky bez oneskorenia alebo čas strávený. Aplikujte dnes prostredníctvom info.annie_finance@yahoo.com
Neregistrovaný - Emilia, 12.11.2018 19:58, info.annie_finance(`na`)yahoo.com
Stretol som sa s mnohými svedectvami o čistom svedectve o Dr Duckovi, kúzelníkovi voodoo, ktorý vám pomôže obsadiť kúzlo LOTTERY a dá vám právoplatné čísla, aby ste vyhrali v lotérii. Vyskúšať, teraz môj pokus sa mi milionár, som hral všetky typy lotérií od 7 rokov, ale ja som nevyhral až 1000 dolárov, potom, čo kontaktoval ho, že kúzlo a dal mi horúce čísla hľa i vyhral (päťdesiat miliónov libier) teraz som živým svedectvom o dobrých dielach Dr Duck Nadaný muž s veľkými mocnosťami, je to moje tajomstvo, ale rozhodol som sa, že svet bude známy. Mohlo by to byť pomoc každému, kto má záujem, toto sa deje pred týždňom, môžete ho kontaktovať alebo poslať mu e-mailom greatoracletemplesolution@live.com
Neregistrovaný - cara, 28.5.2019 11:50, harrylee62(`na`)live.com
Ste obchodný muž alebo žena? Máte nejaký finančný problém a potrebujete peniaze, aby ste mohli začať podnikať? Potrebujete pôžičku na úhradu svojho dlhu alebo splatíte svoje účty alebo začnite so ziskom? kontaktujte nás (garrettwilsonfinancialcentre@aol.com)
Neregistrovaný - Garrett Wilson, 16.9.2019 23:51, garrettwilsonfinancialcentre(`na`)aol.com
Som ANCIKA z Trenčína. Svoju prácu som stratil pár mesiacov po rozvode s manželom. Snažil som sa všetko pozitívne, aby som sa ubezpečil, že sa dobre starám o svoje deti, ale všetky zlyhali, a mal som dlhy, ktoré všetko zhoršujú. Bol som vyhodený z môjho domu a musel som žiť so svojím susedom po tom, čo som sa na neho prosil, aby mi umožnil zostať s ňou niekoľko dní, kým som prišiel na to, ako sa dostať domov, s ktorým súhlasila, ale nikto už nebol ochotný pomôcť. Narazil som na túto stránku od spoločnosti Google a bol som z toho nadšený, potom som kontaktoval spoločnosť Annie Finance Company za pôžičku vo výške 30 000,00 eur. moja žiadosť bola prijatá. po podpísaní niekoľkých zmlúv s ich právnym zástupcom boli peniaze odoslané na môj bankový účet do dvoch dní. Začal som znova a mám dobrý byt so svojimi deťmi, ak potrebujete pôžičku, adresa na kontaktovanie tejto spoločnosti je info.annie_finance@yahoo.com
Neregistrovaný - ANCIKA, 12.1.2020 23:35, info.annie_finance(`na`)yahoo.com
Zdravím vás, milovaní! Moje meno je pani David Lee z Českej republiky, ale tiež pôsobím v USA. Som tu, aby som vypovedal o tom, čo DR. Eni Bokun pre mňa urobila. Posledných 5 rokov trpím (Herpesovou chorobou) a bolesť, najmä na kolenách, mala neustále. Počas prvého roka som mal vieru v Boha, že jedného dňa budem uzdravený, pretože som strávil veľa peňazí v rôznych nemocniciach, aby som sa liečil sám, ale všetko bezvýsledne. Toto ochorenie začalo cirkulovať po celom tele a liečil som svojho lekára. Pred niekoľkými týždňami som na internete narazil na svedectvo jednej dámy, ktoré svedčí o mužovi menom DR. Eni, ako ju vyliečil z herpesovej choroby. rozdala tiež e-mailovú adresu tohto muža a odporučila každému, aby sa s ním spojil o pomoc pri akejkoľvek chorobe, takže som poslal e-mail aj Dr. Eni a povedal som mu o svojej (Herpes) DR. ENI mi povedal, aby som sa nebál, že mi pomôže vyliečiť moju chorobu !! Nikdy som tomu neveril ,, Po všetkých procedúrach, ktoré mi dal tento muž, o týždeň neskôr som začal prežívať zmeny ako DR. Eni ma ubezpečila, že ma budú liečiť hneď, ako použijem tieto bylinky, ako mi bolo nariadené. POZNÁMKA: Po troch týždňoch som šiel k lekárovi, aby som potvrdil, či som konečne uzdravený, že to bola pravda, test vyšiel negatívne. Takže priatelia mojím radím je, že ak máte takúto chorobu alebo inú chorobu, môžete sa obrátiť na DR. ENI o pomoc. Tiež by mal liečiť byliny (1) Herpes (2) Cukrovka (3) HIV a AIDS, (4) Infekcia močových ciest (5) Hepatitída b. (7) Barnivosť / neplodnosť (8) hnačka (9) Astma (10) Vred (11) Zdvih (12) Ochorenie srdca (13) Rakovina prsníka / pľúc ... E.T.C. láskavo e-mail DR. ENI pre vaše vlastné liečenie, ak máte nejaké ochorenie uvedené, e-mailom: enibokunherbaltemple@gmail.com alebo WhatsApp + 2348027063423. Ďakujeme DR. Eni za záchranu môjho života.
Neregistrovaný - Mrs lee, 9.3.2020 21:57, mrsleedavid11(`na`)gmail.com
Nikdy jsem nevěřil v kouzlo nebo kouzlo, ale životní situace mě dovedly k kouzelníkovi jménem Aj Aji. Moje 12leté manželství proběhlo hladce, dokud se můj manžel nezačal žena a opil se, toto chování roztrhalo rodinu od sebe, hledal jsem pomoc všude kromě veškerého mého úsilí nebylo dobré výsledky, dokonce jsme šli k nějakému specialistovi na pomoc všechno úsilí bylo plýtvání, jednal jako posedlý člověk, v pondělí odpoledne během oběda jsem slyšel dvě dámy diskutovat o kouzlu caster a jak pomohl jednomu z nich znovu získat mír v jejím domě, po jejich diskusi jsem se přiblížil k lady a vysvětlil mi svou situaci a ona mi dala kontakty kouzla caster Dr Ajayi, napsal jsem kouzlo caster na jeho Whatsapp číslo: +2347084887094, vysvětlil jsem mu to a řekl mi, abych si nedělal starosti, že za tři dny začnu prožívat mír v mém domě, ale abych toho dosáhl, řekl mi také pár věcí, které musím udělat, udělal jsem podle pokynů Když byl Ajellim kouzelníkem, jak se mu slíbilo, všechno se otočilo, můj manžel se nyní stará o věci doma a vše, co získal na svém pracovišti, propagoval. Pokud potřebujete službu kouzla, abyste získali milence nebo jakýkoli problém života, kontaktujte dr. Ajayi na Viber / Whatsapp: +2347084887094 nebo e-mail: drajayi1990@gmail.com
Neregistrovaný - Nikita Ramsey, 12.3.2020 21:11, calvinlarry207(`na`)gmail.com
Dostali jste se do nelehké finanční situace a nevíte kam se obrátit protože v bance vám vaši žádost z nějakého důvodu zamítli. Nyní můžete využít této skvělé příležitosti a získat výhodný finanční úvěr od 40.000 Kč až do 50.000.000 Kč se splatností kterou lze nastavit až na 240 měsíců Vyřízení všech potřebných formalit včetně vyplacení financí už do 24 hodin od podepsání úvěrové smlouvy. Zcela zdarma a nezávazně žádejte na emailu: loungmoltcompany@gmail.com
Neregistrovaný - Lucia, 12.3.2020 23:22, loungmoltcompany(`na`)gmail.com
O MÔJ BOŽE!!! Toto je určite šokujúce a skutočné svedectvo ... Moje meno je Doretta Allison. Dňa 7. marca 2020 som navštívil fórum tu na internete. A videl som na fóre zdieľané ďalšou dámou úžasné svedectvo tohto mocného a veľkého kúzla, ktoré sa volá DR OGUNDELE. Nikdy som tomu neveril, pretože som nikdy nepočul ani Dozvedel som sa niečo o mágii alebo kúzle predtým. Ani duša by ma nemohla ovplyvniť magickými kúzlami, až kým mi to DR OGUNDELE neurobí a neobnoví moje manželstvo s 8-ročným rozchodom späť a neprinesie mi môj manžel. do 24 hodín, keď som o ňom predtým čítal na internete, urobil to isté pre mňa. Bol som skutočne ohromený a šokovaný, keď môj manžel pokľakol, prosil o odpustenie a prijal ho späť. prejavov a neviem, koľko ti mám vyjadriť svoje uznanie. DR OGUNDELE, ty si Boh poslaný ku mne a celej mojej rodine .. A teraz som opäť radostná žena. Súhlasil som s ním zdieľať jeho meno na každom fóre, a preto zdieľam toto svedectvo tu, ak potrebujete akúkoľvek pomoc, kontaktujte doktora Ogundeleho s WhatsApp alebo Viber Chat: +27638836445.
Neregistrovaný - Doretta, 25.3.2020 22:46, dorettaa75(`na`)gmail.com
Som tak šťastná, zdieľať tento nádherný svedectvo ďakujem Dr Adeleke za pomoc, ktorú mi dal, budem navždy vďačný teraz môj ex Lover je späť ku mne a všetko je v poriadku, ak ste prechádzajúcej vzťah alebo manželstvo problém email ho cez (aoba5019@gmail.com) dostať ho na WhatsApp alebo volajte + 27740386124.  Dr Adeleke láska kúzlo vám pomôže vo vašom vzťahu alebo manželstva
Neregistrovaný - MAY KIRK, 6.4.2020 12:58, ssgtliam(`na`)gmail.com
Ak potrebujete korenie váš vzťah s viac lásky a romantiky ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovú adresu: aoba5019@gmail.com a volať alebo WhatsApp na + 27740386124. Jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré som kedy robil bol kontaktovať Dr Adeleke, aby mi pomohol dostať môj milenec späť, bol som život naplnený šťastím potom, čo som kontaktoval Dr Adeleke, pretože on nie len priviesť môj milenec späť ku mne tiež urobil našu lásku k sebe viac unikátne a vynikajúce.
Neregistrovaný - WINNIE DAYO, 6.4.2020 14:14, aiwinn469(`na`)yahoo.com
Som Slovák, volám sa požičiavajúci pán Christ Harmony. Ponúkam pôžičky serióznym ľuďom a zisťujem, kto môže platiť, pôžičky v rozmedzí od 5 000 do 50 000 000 EUR s veľmi priaznivou úrokovou sadzbou 3%. napíšte nám pre viac informácií. christharmonyloanfund@gmail.com Ďakujem veľmi pekne
Neregistrovaný - carlos john, 20.5.2020 17:07, osaiwel11(`na`)gmail.com
Hey,I'm so excited my broken Marriage has been restored & my husband is back after he left me and our 2 kids for another woman. After 8 years of marriage, me and my husband has been into one quarrel or the other until he finally left me and moved to California to be with another woman. i felt my life was over and my kids thought they would never see their father again. i tried to be strong just for the kids but i could not control the pains that torments my heart, my heart was filled withs sorrows and pains because i was really in love with my husband. Every day and night i think of him and always wish he would come back to me, I was really upset and i needed help, so i searched for help online and I came across a website that suggested that Dr Mohammed can help get ex back fast. So, I felt I should give him a try. I contacted him and he told me what to do and i did it then he did a (Love spell) for me. 28 hours later, my husband really called me and told me that he miss me and the kids so much, So Amazing!! So that was how he came back that same day,with lots of love and joy,and he apologized for his mistake,and for the pain he caused me and the kids. Then from that day,our Marriage was now stronger than how it were before,All thanks to Dr  Mohammed. he is so powerful and i decided to share my story on the internet that Dr Mohammed real and powerful spell caster who i will always pray to live long to help his children in the time of trouble, if you are here and you need your Ex back or your husband moved to another woman, do not cry anymore, contact this powerful spell caster now. Here’s his contact: Email him at: monicaspiritualtemple@gmail.com , you can also call him or add him on Whats-app: +2348134493948
Neregistrovaný - Wendy, 1.6.2020 12:36, jameljoseph39(`na`)gmail.com
Ahoj všetci, ktorých som v minulosti bojoval s manželom, čo viedlo k rozvodu s mojím prvým manželom. Potom, čo som sa s mojím bývalým manželom rozviedla, mala som ďalšiu šancu sa znova oženiť a iba 2 roky môjho druhého manželstva došlo k ďalšiemu rozvodu, ktorý ma takmer emočne zabil. Zostal som ďalšie dva roky slobodný a slobodná matka. Úprimne povedané, nebol som veľmi šťastný, pretože každá žena potrebuje muža v živote, bolo chvíle, keď som videl svoju prvú fotografiu manželov a uvedomil som si, ako veľmi ho milujem a že mi ho chýbal. Snažil som sa k nemu dostať, ale bolo mi povedané, že pokračoval vo svojom živote a možno už nikdy nebudeme spolu. Toho večného plaču som plakal, keď som si myslel, že som stratil muža, pre ktorého som toľko lásky. Požiadal som o radu, čo mám robiť, a môj priateľ mi dal kontakt s Dr. Mohammedom Templeom Templeom, konzultoval som s ním a jeho najlepšími silami mi pomohol s Reunion Marriage Love Spell, aby som vrátil môjho bývalého manžela späť pre mňa, len za 6 dní som mal očarujúce modlitby za duchovné stretnutie s Dr. Mohammedom všetko, čo sa v mojom živote obracia k dobrému, teraz šťastne žijem so svojím prvým manželom a vyriešim problémy s rozvodom. s pomocou Dr. Mohammeda, jeho muža múdrosti a starostlivosti. Ďakujem a vážim si všetku pomoc, ktorú si mi dal, aby si môj bývalý manžel znova vstúpil do môjho života. Dnes svedčím o tom, že doktor Mohammed je silný, že dokáže vyriešiť všetky problémy v zlomenom vzťahu s láskou a znova ho kontaktovať, aby vyriešil akýkoľvek problém so vzťahom. E-mail .... (monicaspiritualtemple@gmail.com) Môžete mu tiež zavolať alebo ho pridať na WhatsApp +2348134493948 /.
Neregistrovaný - Wendy, 1.6.2020 12:51, jameljoseph39(`na`)gmail.com
Dobrý deň, vitajte v spoločnosti Spotcap Global Loan Services, volám sa Claudia Klein, som veriteľka a tiež úverový konzultant. Potrebujete finančné posilnenie? Potrebujete pôžičku na rôzne účely? ak je vaša odpoveď áno, odporučím vám kontaktovať svoju firmu prostredníctvom spotcapglobalservices@gmail.com | alebo nám napíšte na WhatsApp: +4915758108767 | a mať na vašom účte pôžičku do 24 hodín, pretože poskytujeme vynikajúce úverové služby na celom svete. Ponúkame všetky druhy úverových služieb (osobné pôžičky, obchodné pôžičky a mnohé ďalšie), ponúkame dlhodobé aj krátkodobé pôžičky a tiež si môžete požičať až 15 miliónov eur. Moja spoločnosť vám pomôže dosiahnuť rôzne ciele so širokou škálou úverových produktov.
Neregistrovaný - Claudia Klein, 1.6.2020 13:48, spotcapglobalservices(`na`)gmail.com
Hello to all my viewers my name is Maria Cullen from Wisconsin USA I want to use this opportunity to thank Dr clement who gave me win number to win euro million the sum of $2 million dollar .thanks you once again Dr clement. for helping me to win the euro million.I have been playing the lottery for the past 5 years now and i have not be able wining then i was so upset and i need help desperate to win the lottery so i decided to go online and search for help then i saw so many good testimony about this man called Dr clement how he gave lucky wining number for many people to win with help of his spell. then i dis-said to contact him also and tell him i want to win a lottery number too, he also cast wining lottery spell for me which i use too, then i play and i won $2 million dollars. I m so grateful to you Dr clement i we for ever reaming loyal to you word. God thank you for send Dr clement to me as my helper. just in-case you also need lottery win number email him to help you win any kind game you want he can help you, is nice man you can contact him through via allmightbazulartemple@gmail.com whatsapp +2347051758952.and he also explain to me he can cure any kind of disease with herbal medicine like {1}HIV/AIDS {2}DIABETES {3}EPILEPSY {4} BLOOD CANCER {5} HPV {6} ALS {7} HEPATITIS B OR A {8}LOVE SPELL {9} herpes simplex. (10) Ex back
Neregistrovaný - mari, 13.6.2020 14:17, mariahooksh(`na`)gmail.com
AHOJ; Potrebujete pôžičku? Poskytujeme všetky typy úverových služieb: osobný úver, podnikateľský úver, hypotekárny úver, pôžičku na auto, pôžičku na konsolidáciu dlhov, pôžičku na splatenie vašich účtov a mnoho ďalších. Potrebujete pôžičku na financovanie vášho projektu? Môžeme vás podporiť pôžičkou na realizáciu vašich projektov, ako sú: výstavba vašich domov, kancelárií, fariem a tiež financovanie vašich cestovných projektov, vašej spoločnosti alebo projektu, na ktorý potrebujete externé financovanie. Potrebujete investičný fond? Môžeme investovať do vašich veľkých projektov. Toto je vyhradené pre spoločnosti hľadajúce investorov na financovanie svojich výskumných projektov, projektov nehnuteľností, prevzatí a iných obchodných potrieb. VYBERTE SI NAJLEPŠIE ÚVEROVÉ MOŽNOSTI TERAZ !!! Pre viac informácií o našich službách nás kontaktujte na tejto e-mailovej adrese: novaglobalfinances@gmail.com Čo ponúkame; Ponúkame všetky druhy úverových služieb. Ponúkame zabezpečené aj nezabezpečené pôžičky a taktiež môžete požiadať o dlhodobé aj krátkodobé pôžičky za veľmi rozumnú úrokovú sadzbu. Moja spoločnosť vám pomôže dosiahnuť rôzne ciele so širokou škálou úverových produktov. Môžeme vám pomôcť! NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES je dcérskou spoločnosťou jednej z najsilnejších finančných skupín v Európe a na celom svete s veľkým kapitálom. Snažíme sa o to, aby sme boli prítomní tam, kde sa nachádza rast, spájať zákazníkov s príležitosťami, ktoré vytvára, pomáhať podnikom rásť, prosperovať ekonomiky a jednotlivcom realizovať ich ambície. Už mnoho rokov sme obchodovali a v našej dobe poskytli nespočetné pôžičky. , Pošlite žiadosť o úver hneď !!! Meno: Camilla Karlsen (referentka úverového strediska) Kontaktná pošta: novaglobalfinances@gmail.com
Neregistrovaný - Camilla Karlsen, 17.6.2020 22:22, novaglobalfinances(`na`)gmail.com
Geachte klant, Stuur een samenvatting van de lening die u nodig heeft. Immediate Loan is gespecialiseerd in het verstrekken van leningen uit het assortiment van {$ 10.000 tot $ 900.000.000,00} tegen een rentetarief van 3,0% Onze leningen zijn goed verzekerd en maximale veiligheid is onze prioriteit, ONMIDDELLIJKE LENINGEN ONDERNEMING is een legitieme en bekende Britse goedgekeurde leningsmaatschappij gevestigd in Londen, Engeland. Wij bieden leningen aan zowel particulieren als organisaties die voornemens zijn huizen en instellingen te renoveren, schulden consolidatie, herfinanciering en ook vestiging van zakelijke outfits. We geven onze lening uit in USD ($). We bieden de volgende soorten leningen aan: * Commerciële leningen. *Persoonlijke leningen. * Zakelijke leningen. * Investeringsleningen. * Ontwikkelingsleningen. * Acquisitieleningen. * Bouwleningen. * Zakelijke leningen en nog veel meer: AANVRAAGFORMULIER TE VULLEN *Naam: *Geslacht: * Land: *Staat: *Adres: *Telefoonnummer: *Bezetting: * Benodigd bedrag: * Leningduur: * Heeft u zich eerder aangemeld? E-mail: rente 3% per jaar. E-mail: starlinkcreditunion@usa.com WhatsApp: + 209-435-8283 Als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een lening van ons bedrijf, neemt u dan alstublieft contact met ons op met dit e-mailadres Hoogachtend Makelaar **********...
Neregistrovaný - credit Union, 1.7.2020 04:11, starlinkcreditunion(`na`)usa.com
Dobrý deň, potrebujete finančnú podporu? Potrebujete pôžičku? Som Susan Benson zo spoločnosti Sunshine Financial Group. Som veriteľ a tiež finančný konzultant. Poskytujeme všetky druhy úverových služieb (osobný úver, podnikateľský úver, hypotekárny úver a mnoho ďalších). Poskytujeme dlhodobé aj krátkodobé pôžičky, zabezpečené aj nezabezpečené pôžičky s dostupnou úrokovou sadzbou 3% ročne. Ak potrebujete ďalšie informácie o našich službách, môžete nám napísať len e-mailom: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com alebo napíšte nám správu priamo na WhatsApp alebo Telegram na čísle: +447903159998 a okamžite dostanete odpoveď. Sme komplexná spoločnosť poskytujúca finančné služby a zaväzujeme sa vám pomáhať pri zlepšovaní vašich dlhodobých a krátkodobých finančných cieľov, pretože vaša finančná stabilita je naším konečným cieľom.
Neregistrovaný - Susan Benson, 3.7.2020 17:44, sunshinefinancialgroupinc(`na`)gmail.com
Chcem oceniť pôžičky Karin Sabine pre mňa pôžičku 40 000 €. Ak potrebujete urgentnú pôžičku, vyhnite sa podvodom od falošných veriteľov a prihláste sa prostredníctvom skutočnej pôžičkovej firmy e-mailom sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861
Neregistrovaný - Joy Mongan, 13.10.2020 02:32, joymongan(`na`)yahoo.com
volám sa mariana a som z mexika a chcem využiť túto príležitosť a povedať komu tu zatiaľ čítam komentár, aby mi pomohol poďakovať Dr. Tundeovej za to, že mi pomohla priviesť späť moju dcéru manžela, potom čo bola moja dcéra zmätená a myslela si že nikdy nedostane späť svojho manžela, potom čo ju manžel opustil so svojimi dvoma deťmi na 1 rok, mal som šťastie, keď mi moja kamarátka Diana predstavila tohto mocného kúzelníka, ktorý mi svojou čarovnou silou pomáha priviesť späť moju dcéru späť k nej a sľubujem mu, že prinútim svet, aby počul viac o džinovi, ktorý nevyžaduje peniaze na prácu pre ľudí. ak ste v ťažkostiach alebo máte problém s peniazmi alebo máte chorobu, už sa nebojte a láskavo kontaktujte Dr. Tunde na jeho e-mailovej adrese toye816@gmail.com alebo mu zavolajte alebo na neho zavolajte na číslo +393510651312, prekvapí vás. Ďakujem vám všetkým tu a Boh vám žehnaj všetkých S pozdravom Mariana.
Neregistrovaný - MAEK, 14.10.2020 14:01, accessloan122(`na`)gmail.com
Dobrý deň, som dnes veľmi nadšený. Videl som komentáre ľudí, ktorí už dostali pôžičku od LAPO M-F, a tak som sa rozhodol podať žiadosť na základe populárnych odporúčaní a len pred pár hodinami som na svojom účte potvrdil celkovú sumu 10 500 eur. Toto je skvelá správa a každému, kto potrebuje skutočnú pôžičku, odporúčam požiadať prostredníctvom svojho e-mailu: lapofunding960@gmail.com Whatsapp +447868753778
Neregistrovaný - Amanda, 11.4.2021 21:30, garrythomer960(`na`)gmail.com
Jedným slovom, wow !! Nemôžem uveriť, že prostriedky už sú na mojom účte. Ďakujem, ďakujem, ďakujem! Urobili ste z toho, čo je zvyčajne dlhá, vyčerpaná a zastrašujúca práca, veľmi príjemnú a prehľadnú skúsenosť. Nemôžem vám dostatočne poďakovať a pani Karin Sabine Loansovej. Pani Karin Sabine Pôžičky na úžasný systém a vy na skvelú službu. Obaja ste celkom úžasní! ak potrebujete urgentnú pôžičku, môžete im poslať e-mail na adresu sabinhelps@gmail.com alebo whatsapp her na +79267494861
Neregistrovaný - merit aliagha, 5.7.2021 14:34, merit.aliagha12(`na`)gmail.com
Howdy! This is certainly style of off subject matter but I need some guidance from a longtime blog site. Could it be very difficult to setup your personal blog site? I’m not very techincal but I am able to figure items out quite speedy. I’m thinking of generating my own but I’m undecided the place to start. Do you've got any factors or recommendations? Numerous thanks probduo.se/map2.php svart kl?¤nning fest
Neregistrovaný - , 23.9.2021 14:11, elphinstone.myles(`na`)googlemail.com
Dobrý deň, vďaka spoločnosti LAPO MICRO FINANCE, ktorá mi dnes poskytla pôžičku na záchranu života môjho chorého dieťaťa, odporučím každému, kto potrebuje súrnu pôžičku, na e -mail: lapofunding960@gmail.com Whatsapp +447883183014
Neregistrovaný - Kay Moris, 8.10.2021 14:51, garrythomer960(`na`)gmail.com
Úvěrová nabídka se vší upřímností do 24 hodin Všem těm, kteří potřebují naléhavou a velmi výnosnou rychlou půjčku, souhlasím s poskytnutím půjčky, jak si přejete, bez obav a bez prodlení. Moje nabídka začíná od 50 000 do 50 000 000 Kč s úrokovou sazbou 3%. Splacení půjčky začíná od 1 do 25 let. Pro všechny vaše naléhavé potřeby půjčky mě prosím kontaktujte pouze na adrese: Rollerovadominika@seznam.cz
Neregistrovaný - roller Dominika, 12.10.2021 00:22, Rollerovadominika(`na`)seznam.cz
Som veľmi chudobná žena, ktorá nie vždy našla šťastie v hre v lotérii. Lotériu hrám od svojich 21 rokov a teraz mám 45 rokov, čo znamená, že hrám lotériu 24 rokov. Najväčšia čiastka, akú som v živote vyhral, ​​bola 400 dolárov. Ale jedného dňa sa môj príbeh zmení na históriu potom, čo som na internete našiel meno tohto muža, ktorý je najlepší, pokiaľ ide o výhru v lotérii. Tento muž je veľmi silný lekár voodoo, ktorý dáva čísla, ktoré nikdy nemôžu zlyhať. Po všetkých rokoch práce a boja o víťazstvo v lotérii som konečne vyhral (27 miliónov dolárov), meno je Dr. Adeleke (aoba5019@gmail.com). alebo ho kontaktujte na čísle whatsApp (+27740386124) iba tak vyhráte v lotérii a najlepšie.
Neregistrovaný - Victoria Liam, 14.10.2021 10:29, ssgtliam(`na`)gmail.com
Ahojte priatelia, dnes som veľmi šťastný, že som na svoj účet úspešne dostal pôžičku od spoločnosti Micheal loan Ltd, aby som mohol platiť svoje účty a dobre sa starať o svoju rodinu, ak potrebujete aj pôžičku, nenechajte si ujsť túto príležitosť poslať mu e-mail a získať svoju Tiež ich kontaktujte teraz na (infomichealfinanceltd@gmail.com) alebo whatsapp +1 (469) 972-4809. Veľa šťastia
Neregistrovaný - James williams, 26.5.2023 03:14, lv102957(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!