lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zdravá sliznica vagíny odolá chorobám a infekciám

  Spracoval(a) : Zuzana
Dátum : 9.6.2014
späť
Späť

Poslať
 

Nepríjemné svrbenie, pálenie a výtok bývajú prejavom vaginálnej infekcie-, ktorá vzniká pri narušenej rovnováhe v pošve a premnožení baktérií či kvasiniek. Vaginálne infekcie sú jedným z najčastejších problémov, s ktorým ženy navštevujú gynekológa. Tri zo štyroch pacientok prekonajú mykózu aspoň raz v živote a takmer polovica z nich ju má opakovane.  Ich výskyt sa zvyšuje najmä práve v lete, pretože teplo praje množeniu týchto mikroorganizmov. Problém nastáva hlavne vtedy, ak sa tieto infekcie opakujú.  To, či dostanete gynekologickú infekciu alebo nie, závisí aj od kvality a zdravia vaginálnej sliznice.

Vaginálna sliznica podobne ako koža alebo iné sliznice tvorí bariéru voči vstupu baktérií, vírusov a húb do organizmu. Hlien s gélovou štruktúrou, ktorý produkujú drobné žliazky v oblasti krčka maternice, tvorí akúsi "výstelku" pošvy.

Ak je sliznica vagíny dostatočne zvlhčená hlienom, je správne hydratovaná, má ideálne kyslé pH, dokáže odolať infekciám a neohrozia ju ani drobné poranenia. Ak sa však produkcia hlienu zníži, vaginálna sliznica sa stenčí, nastupuje pocit sucha v pošve, bolesť v oblasti vagíny a podbruška pri sexuálnom styku a zvýši sa pravdepodobnosť zápalov.

Príčinou  nedostatočnej hydratácie vaginálnej sliznice býva najmä pokles hladiny ženských hormónov estrogénov v klimaktériu, pri dojčení a tehotenstve, antiestrogénovej liečbe či odstránení vaječníkov. Vaginálnu sliznicu môže poškodiť  aj prekonaná infekcia, podráždenie nevhodnou kozmetikou, bielizňou, pracími práškami či vodou na letných kúpaliskách.

Nedostatok estrogénov súvisiaci s procesom starnutia (klimaktérium) spôsobuje anatomické, cytologické, fyziologické a bakteriologické zmeny ženských pohlavných orgánov. Vaginálna sliznica sa stenčuje a vysychá, znižuje sa hladina kyseliny hyalurónovej na povrchu epitelových buniek, stráca sa aj elasticita a flexibilita tkaniva.   

Bezpečnou a účinnou alternatívou pre ženy, ktoré nechcú brať v klimaktériu hormonálnu substitučnú liečbu, čo potvrdili aj klinické štúdie sú vaginálne čapíky IALUNA s kyselinou hyalurónovou (HA)  a vitamínom E. Tým, že kyselina hyalurónová dokáže na seba viazať molekuly vody a vytvára viskózny gél, udržuje sliznicu v pošve dostatočne zvlhčenú, chráni jej zdravie a prirodzenú flóru. Okrem toho zlepšuje a urýchľuje regeneráciu poškodeného tkaniva, pomáha liečiť drobné ranky, trhlinky i pooperačné stavy.

 Čapíky IALUNA sú kvôli ochranným účinkom kyseliny hyalurónovej na sliznicu  pošvy vhodnou prevenciou pred vaginálnymi infekciami, ktorých výskyt v nadchádzajúcich horúcich mesiacoch rastie. Sú ideálnym riešením aj pre ženy ktoré infekciu práve prekonali a chcú sa vyvarovať ich návratu. HA totiž pôsobí protizápalovo a pomáha udržiavať správnu hladinu pH v pošve. Vitamín E má upokojujúce účinky na vaginálnu sliznicu a zmierňuje symptómy vaginálnej infekcie - opuch, podráždenie, začervenanie, pálenie a svrbenie. Prípravok obsahuje aj výťažok z rastliny Centella asiatica - Pupočníka ázijského, ktorý je silným antioxidantom a je známy protizápalovými účinkami.  Výťažok z rastliny Chamomilla vulgaris - Rumančeka pravého zase dezinfikuje zapálenú sliznicu, mierni bolesť a urýchľuje regeneráciu.

Pošvové čapíky IALUNA s kyselinou hyalurónovou však nie sú len záležitosťou  sezónnej prevencie a doliečenia vaginálnych infekcií. Využívajú sa pri všetkých stavoch, ktoré súvisia so suchosťou vagíny - v klimaktériu, v tehotenstve a období laktácie, po chirurgickom odstránení vaječníkov, pri liečbe onkologického ochorenia, antiestrogénovej  liečbe či autoimunitných ochoreniach slizníc.

 


Diskusia k článku:

Dobrý deň Mala som problémy práve s tým o čom píšete, časté zápaly, mikozy...bolestivý a suchý styk tak mi moja gynekologička poradila práve IALUNA čapíky. Som s nimi spokojná, beriem jeden čapík za týždeň, len sa chcem opýtať ako dlho môžem čapíky používať a či treba vysadiť na nejaký čas ak ich používam dlhšie...nikde som sa to nedočítala..Ďakujem Lýdia
Neregistrovaný - Lýdia, Prešov, 8.1.2015 12:55, lydka79(`na`)gmail.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!