Recept na dnes: Pečený zajac na slanine
|
|
Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 2.4.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 zajačí zadok, mäsový vývar, 100g slaniny, 80g oleja, 10g hladkej múky, 100g cibule, čučoriedky, bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, soľ
Zajačí chrbát opláchneme, odblaníme, odstránime tuk, osolíme a chrbát aj stehná nahusto prešpikujeme slaninou. Na oleji speníme cibuľu spolu so zvyšnou slaninou, pridáme niekoľko zrniek čierneho korenia, nového korenia, čučoriedok a bobkový list, na zmes položíme upraveného zajaca, trochu ho podlejeme a dáme piecť do rúry. Pečieme ho najprv z jednej strany dočervena potom obrátime a dopečieme. Zajaca vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, poprášime múkou, opražíme, zalejeme vývarom a varíme dovtedy, kým sa tuk neoddeľuje od hustej šťavy. Šťavu dochutíme soľou, prípadne cukrom a citrónovou šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi alebo knedľou.
Diskusia k článku:
|