lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zbojníkov obed

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 6.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

Umyté mäso a pečeň pokrájame na rovnaké kúsky, párky alebo klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na plátky a cibuľu na štvrtiny. Na kovové ihly napichujeme striedavo mäso, slaninu, pečeň, cibuľu a klobásu alebo párky. Potom všetko osolíme a okoreníme a necháme pár minút odstáť. Na horúcom oleji najprv mäso opečieme z každej strany, potom ho podlejeme horúcou vodou, prikryjeme a necháme dusiť až kým sa voda nevydusí a mäso nezmäkne. Podávame s chlebom a horčicou.


Diskusia k článku:

Recept sa mi páči, robievam niečo podobné, kúsky mäsa okorením ešte pred ponapichovaním na ihly. (alebo špajdle). Ale nepáči sa mi, že ste sa vrátili k "starej" forme. Viac sa mi páčilo, keď suroviny a postup boli uvedené tak, že sa dali čítať naraz. A páčilo sa mi aj zopár milých slov na úvod. Alebo to bude len v receptoch od Janky?
Neregistrovaný - zdenka, 7.11.2001 08:44
Tvoja pripomienka k článku je aj mojou. Ibaže si prišla skôr....<BR>Podobné kúsky možno opekať na rošte nad pahrebou. Je to romantickejšie. <BR>Ale to už iba táram a lejem vodu do mora.<BR>Dôležitá je fantázia!<BR>:-)<BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 7.11.2001 09:03, pelech(`na`)dmd.sk
a želám pekný dnešný deň.<BR>Úpravu receptov mala naozaj Janka výbornú. Aj na čítanie, aj milé úvody.<BR>Dovolím si pomeniť :-)) recept takto:<BR>Na ihly napichám celé malé cibuľky a pridám kúsky papriky. Miesto mäska použijem fašírkovú zmes tofu, pokrájanú na kocky. Naplnené ihly poukladám do veľkej misy, posypem posekaným cesnakom,chilli papričkakou, zelenou majoránkou a pokvapkám olivovým olejom. Prikryjem kyticou zeleru, nechám odpočinúť v ľadničke dve hodinky a až potom vegetariánsku verziu zbojníckej pochúťky začnem grilovať. :-))
Neregistrovaný - nena, 7.11.2001 13:58, nena(`na`)post.sk
Kuracie (morčacie) prsička nakrájam pozdĺžne na 1,5 cm široké pásiky. Jemne posolím, pokvapkám olivovým olejom a citrónovou šťavou. Domácu slaninku pokrájam na tenké 1,5 cm plátky. Papriku pokrájam na 1,5 cm rezance, trošku opečiem, aby "slížiky" zmäkli.<BR>Na pásiky bieleho mäska uložím slaninku, na to papriku a zaviniem a napichnem na ihlu.<BR>Na jednu ihlu ležato napichnem troch "slimáčikov" a medzi nich ponapichujem cibuľky.<BR>Ihly uložím do misy, posypem nasekaným cesnakom a potrhám zelenú bazalku, pokvapkám ešte olivovým olejom a misu zakryjem alobalom. <BR>Na druhý deň podvečer grilujem 15-20 minút.<BR>Podávam s pečenými zemiakmi v alobale a s jogurtom vymiešaným s horčicou a s pažítkou.<BR>Dobrú chuť :-)<BR>A ako vraví Jan, najlepší slovenský kuchár na Lady.sk a priľahlých slovenských serveroch, fantázii sa medze nekladú: raz pokvapkám kuracinku sójovou omáčkou, poprášim koriandrom a pred grilovaním mäsko na ihlách potriem medom, inokedy ho pokorením mletou červenou paprikou a pridám aj pálivú a na ihly pridám hríbiky... :-)<BR><BR>
Neregistrovaný - nena, 7.11.2001 14:22, nena(`na`)post.sk
<BR>milí moji kuchári, prajem Vám pekný deň a veľa tvorivých nápadov nielen okolo hrncov . <BR>Janko, súhlasím, niet nad opekanie nad pahrebou, vôňa dymu, jasné slnko, teplo, dobrá partia, a nálada a všetko čo k tomu patrí. Už aby bolo znova leto :-) (alebo aspoň jar). Hoci – aj zima má svoje čaro, vrždiaci sneh pod nohami, jasné bledomodré nebo, a vytešovanie sa na horúci čaj alebo vínko, po návrate do teplučkej izby. <BR><BR>Nena, s tými zavináčikmi je to super nápad, najbližšie vyskúšam, vďaka za tip. :-)) <BR>
Neregistrovaný - zdenka, 8.11.2001 09:44
pracovného ošiaľu, dovolím si pozdraviť obe zúčastnené dámy. (Alebo sa viac páči dievčatá?) :-)))<BR>Ahoj Zdenka i Nena!<BR>A chcem sa pýtať. Akýže je to to tofu? Ako ho spoznám v regáli medzi inými?<BR>Spôsob ako Nenka zavinula mäsko so slaninkou - to som niekde čítal. Volalo sa to tuším klobáskoví šneci - na nejakej CZ stránke. Ba aj v Brna na výstave som podoné videl ale zase len s tenkou klobáskou. <BR>Ale to jej neuberá na orginalite ani na kuchárskej sláve!<BR><BR>Prajem pekný deň!<BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 8.11.2001 12:10, pelech(`na`)dmd.sk
rada Vás čítam. Janči, iste som niekde ten recept čítala, ale nespomínam kde. Lenže bol určite so slaninkou, nie s klobáskou. Ale aj to môže byť dobrôtka. :-)) <BR>Tofu, ktoré spomínam, je "fašírková zmes tofu", už aj okorenená. Predáva sa v takom črevku, ehm... ako dievčenský sen. :-)) Stojí okolo 32 Sk, vždy mám zásobu v ľadničke. Keďže môj muž je vegetarián už 20 rokov, musím vymýšlať náhrady za mäskové jedlá.
Neregistrovaný - nena, 8.11.2001 17:45, nena(`na`)post.sk
Baklažán po dĺžke nakrájam na 1/2 cm plátky. Posolím, nechám odpočinúť 30 minút ("vypotiť"). Umyjem od soli a vysuším papierovým obrúskami. Pokvapkám olivovým olejom.Opečiem na grile, alebo na panvici do bledohneda.<BR>Nakrájam zo syru Feta "tyčinky", ktoré obalím 2 lístkami bazalky a plátkom baklažánu. Prišpendlím šparátkom. Ešte zľahka opečiem, alebo pogrilujem. Podávam s paradajkami posypanými pažítkou a so zemiakovým chlebíkom.<BR>dobrú chuť :-)
Neregistrovaný - nena, 8.11.2001 17:49, nena(`na`)post.sk
Po rokoch som sem zabludil.... Hmmm ... Mladsi, aj dievcata boli krajsie.... Zbojnikov obed by som dnes definoval ako obzerance pri vatre s trosku cerstveho vzduchu a vela stiplaveho dymu. A prazdny zaludok k tomu...no, vody sa hadam napit mohol. Palenky uz nie,lebo tu dopil minimalne predvcerom. Poydravujem po rokoch \zdenku aj Nenu. Vyssie popisany recept - to su zbojnikove hody. Ako napisal Puskin v poeme Razbojniky.... Ked vam je najlepsie/rozumej mate teplo a stravu,/ vyvedu vas na dvor a obesia....
Neregistrovaný - jan, 23.1.2006 06:22, jan.pelech(`na`)liebert-hiross.com
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!