Dračie sústo
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 21.9.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Pripravíme si šťavu z kokosového orecha, do ktorého pridáme trochu vývaru, ochutíme soľou, wei-su, hviezdičkou badiánu a lyžicou vína. Kuracie mäso nakrájané na hrubšie rezance osolíme a zmiešame s bielkom a solamylom. Takto pripravené mäso vložíme do rozpálenej masti a na stredne veľkom ohni restujeme. O chvíľu pridáme arašidy a pár kúskov kokosu. Jedlo ďalej restujeme, zalejeme pripravenou zálievkou z kokosu a za stáleho miešania podľa potreby zahustíme solamylom. Hotové jedlo ozdobíme ľubovoľným farebným kompótom.
Diskusia k článku:
1/ Tento "recept" mi pripadá zložený z dvoch rozličných receptov. Suroviny v zozname sa v popise nevyskytujú a naopak, v popise sú suroviny, kt. nie sú v zozname. <BR>2/ Dračie oči. Od autorky sa asi nedozviem, čo to je. Jediná možnosť, ako ich získať, je nájsť si princa, ísť zabiť draka a zobrať mu oči. A načo by mi boli, keď nie je napísané, čo s nimi? <BR>Pozerali by na mňa z toho jedla? Alebo čo? <BR>3/ Máčaný škrob - to je čo za skvost?<BR>4/ Nemyslite si, že som nejaká začínajúca kuchárka, mám svoje skúsenosti, ale to, čím nás tu kŕmi autorka receptov dlhší čas, nemá obdoby. <BR>5/ Možno sú to recepty na bobavenie, a nie na varenie. <BR><BR> Neregistrovaný - zdenka, 21.9.2001 16:53 1/ Tento "recept" mi pripadá zložený z dvoch rozličných receptov. Suroviny v zozname sa v popise nevyskytujú a naopak, v popise sú suroviny, kt. nie sú v zozname. <BR>2/ Dračie oči. Od autorky sa asi nedozviem, čo to je. Jediná možnosť, ako ich získať, je nájsť si princa, ísť zabiť draka a zobrať mu oči. A načo by mi boli, keď nie je napísané, čo s nimi? <BR>Pozerali by na mňa z toho jedla? Alebo čo? <BR>3/ Máčaný škrob - to je čo za skvost?<BR>4/ Nemyslite si, že som nejaká začínajúca kuchárka, mám svoje skúsenosti, ale to, čím nás tu kŕmi autorka receptov dlhší čas, nemá obdoby. <BR>5/ Možno sú to recepty na bobavenie, a nie na varenie. <BR><BR> Neregistrovaný - zdenka, 21.9.2001 16:53 Ahoj Zdenka!<BR>Prajem všetko dobré ku včerajším "emailovým" meninám. <BR>Som princ Bajaja, ktorý plní solventným dcérkam kráľovského pôvodu všetky (tri) ich želania. Sľubujem. že dračie oči získam, nech ma to stojí hoci i život.... <BR>Jan<BR>:-)))) Neregistrovaný - jan, 24.9.2001 17:03, pelech(`na`)dmd.sk, Ahoj Zdenka!<BR>Prajem všetko dobré ku včerajším "emailovým" meninám. <BR>Som princ Bajaja, ktorý plní solventným dcérkam kráľovského pôvodu všetky (tri) ich želania. Sľubujem. že dračie oči získam, nech ma to stojí hoci i život.... <BR>Jan<BR>:-)))) Neregistrovaný - jan, 24.9.2001 17:03, pelech(`na`)dmd.sk, Vďaka za prianie. Tých želaní by bolo.....<BR> Neregistrovaný - zdenka, 26.9.2001 11:45 Vďaka za prianie. Tých želaní by bolo.....<BR> Neregistrovaný - zdenka, 26.9.2001 11:45 Nestretol som zázračného starčeka ani dobrotivú babičku, ktorí by mi za kúštik suchého chlebíka alebo za pomoc pri odnesení nákupu poradili ako ďalej. V rozprávkach je to predsa len jednoduhšie.<BR>Ale predsa sa mi podarilo niečo objaviť. A sú to Sandokanove oči. Moja manželka to volá šuhajdy. <BR>Do papierovej mištičky sa naspodok dá za lyžičku plnky vyrobenej z postrúhaných orechov, cukru, mlieka a rumu. Toto sa zaleje čokoládou a na vrch, keď čokoláda prituhne, sa obyčajne dáva polovica lieskovca alebo "kačička" orecha. To sú tie obyčajné šuhajdy. Ak sa ale použije lentilka, sú z toho Snadokanove oči!<BR>:-)<BR>Jan<BR>PS<BR>Po dračích očiach budem ešte pátrať. Domnievam sa, že to bude súvisieť s komótom, ktorý sa v recepte používa...<BR>"kačičkou" u nás voláme pekne vylúpenú, nepoškodenú polovicu zdravého orecha. <BR> Neregistrovaný - jan, 4.10.2001 09:25, pelech(`na`)dmd.sk, Nestretol som zázračného starčeka ani dobrotivú babičku, ktorí by mi za kúštik suchého chlebíka alebo za pomoc pri odnesení nákupu poradili ako ďalej. V rozprávkach je to predsa len jednoduhšie.<BR>Ale predsa sa mi podarilo niečo objaviť. A sú to Sandokanove oči. Moja manželka to volá šuhajdy. <BR>Do papierovej mištičky sa naspodok dá za lyžičku plnky vyrobenej z postrúhaných orechov, cukru, mlieka a rumu. Toto sa zaleje čokoládou a na vrch, keď čokoláda prituhne, sa obyčajne dáva polovica lieskovca alebo "kačička" orecha. To sú tie obyčajné šuhajdy. Ak sa ale použije lentilka, sú z toho Snadokanove oči!<BR>:-)<BR>Jan<BR>PS<BR>Po dračích očiach budem ešte pátrať. Domnievam sa, že to bude súvisieť s komótom, ktorý sa v recepte používa...<BR>"kačičkou" u nás voláme pekne vylúpenú, nepoškodenú polovicu zdravého orecha. <BR> Neregistrovaný - jan, 4.10.2001 09:25, pelech(`na`)dmd.sk, :-))))) ježkove oči, dávno som sa tak z chuti nezasmiala, zdravím Jana, Zdenku aj Janu ! :-))) Neregistrovaný - nena, 4.10.2001 17:50, nena(`na`)post.sk, :-))))) ježkove oči, dávno som sa tak z chuti nezasmiala, zdravím Jana, Zdenku aj Janu ! :-))) Neregistrovaný - nena, 4.10.2001 17:50, nena(`na`)post.sk, :-)))))<BR>No nazdar, ešte aj ježkove oči! <BR>Ak sa niekto chce zasmiať, nech príde medzi nás!!!! Kuchárov!<BR>Jan:-))) Neregistrovaný - jan, 4.10.2001 18:14, pelech(`na`)dmd.sk, :-)))))<BR>No nazdar, ešte aj ježkove oči! <BR>Ak sa niekto chce zasmiať, nech príde medzi nás!!!! Kuchárov!<BR>Jan:-))) Neregistrovaný - jan, 4.10.2001 18:14, pelech(`na`)dmd.sk, Kuchárov? Tu to vyzerá skôr zoológov...<BR>Tie sandokanove oči mama robievala z nejakej zmesi sušeného mlieka, kondenzovaného mlieka cukru a kokosovej múčky, používala pri tom umelohmotné obaly na vajcia, na spodok do tej jamky dala lentilku a zaliala to touto zmesou. Bohvieako mi to nechutilo. <BR>A ešte orech na šuhajdách - včera som nejaké lúpala a celé polovičky mi pripomínali skôr žabku ako kačičku. <BR><BR> Neregistrovaný - zdenka, 5.10.2001 10:40 Kuchárov? Tu to vyzerá skôr zoológov...<BR>Tie sandokanove oči mama robievala z nejakej zmesi sušeného mlieka, kondenzovaného mlieka cukru a kokosovej múčky, používala pri tom umelohmotné obaly na vajcia, na spodok do tej jamky dala lentilku a zaliala to touto zmesou. Bohvieako mi to nechutilo. <BR>A ešte orech na šuhajdách - včera som nejaké lúpala a celé polovičky mi pripomínali skôr žabku ako kačičku. <BR><BR> Neregistrovaný - zdenka, 5.10.2001 10:40 aj bezfarebný kompótik niekto pozná ? /teda asi priesvitný/ :-)))) Neregistrovaný - nena, 5.10.2001 16:41, nena(`na`)post.sk, aj bezfarebný kompótik niekto pozná ? /teda asi priesvitný/ :-)))) Neregistrovaný - nena, 5.10.2001 16:41, nena(`na`)post.sk, Teda, Nenuška, toto mi ušlo, tento recept je fakt asi na pobavenie. :-))).<BR>Ešte by sa dalo o kadečom v ňom diskutovať...<BR> <BR>Pekný víkend, a nech sa Ti čarovanie v kuchyni alebo v záhrade vydarí. Neregistrovaný - zdenka , 5.10.2001 18:08 Teda, Nenuška, toto mi ušlo, tento recept je fakt asi na pobavenie. :-))).<BR>Ešte by sa dalo o kadečom v ňom diskutovať...<BR> <BR>Pekný víkend, a nech sa Ti čarovanie v kuchyni alebo v záhrade vydarí. Neregistrovaný - zdenka , 5.10.2001 18:08 dracie oci po rokoch.... su tu
Je to longan - dostat ho kupit pred vianocami v TESCU ale aj v inych marketoch. Su to gulicky asi ako ping-pongova lopticka, korka z nich sa olupe a duzina sa zje. Zostane iba hnede semienko..... Jedol som to zo asi pred rokom.
Pibuzne ovocie su lici a loquat.
Unaveny ale ten isty princ Bajaja. Neregistrovaný - jan, 8.2.2006 06:23, jan.pelech(`na`)liebert-hiross.com,
|