600 g bravčového karé bez kostí, 1 cibuľa, 40 g masti, mäsový vývar, 1 bobkový list, 2 zrnká nového a 4 zrnká čierneho korenia, soľ.
Šípková omáčka: 100 g šípok, 40 g hladkej múky, 30 g masti, mäsový vývar, 1 čajová lyžička cukru, citrónová šťava, soľ.
Karé bez kostí umyjeme a nepokrájané prudko opečieme v rozpálenej masti. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, bobkový list, korenie a soľ. Podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry. Keď je mäso takmer mäkké, odokryjeme ho a dopečieme. Mäso potom nakrájame na plátky.
Šípková omáčka: Na masti opražíme múku, zalejeme vývarom a uvedieme do varu. Pridáme rozvarené a pretreté šípky, cukor, soľ a podľa chuti citrónovú šťavu. Podávame so žemľovými knedličkami zaliate šípkovou omáčkou.