lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Hnedá krása

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 7.6.2002
späť
Späť

Poslať
 

Konečne je tu. Blížia sa dni, keď sa asfalt pomaly začne topiť a vzduch v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy sa stane nedýchateľným. Ulice miest sú už teraz plné mladých, odhalených dievčatiek s dokonalými krivkami. Skrátka leto, ako z katalógu je za dverami. Láka k zahodeniu zbytočných zvrškov a predvedeniu krásy.

Ak si vezmeme príklad z Američaniek, ktoré sa po uliciach metropol prechádzajú v krátkych šortkách so širokou… nadváhou a ešte širším úsmevom, netreba malé nedostatky postavy vôbec riešiť. Ako však človek odôvodní tvarohovú pleť? Aj keď prezentácia  beloby spolu s priradením k starému šľachtickému rodu je efektná, proti spáleninám nepomáha. Preto nám ostávajú len dve cesty. Buď sa rozhodnete kráčať v šľapajach šľachty a budete chodiť von len v dlhej sukni, blúzke s dlhými rukávmi a klobúku, alebo sa treba na útok slnečných lúčov a mužských pohľadov pripraviť.

Ideálne je, začať zvnútra. Dôležitý je prísun Betakarotenu. Cesty sú dve – prírodná /necháte si zostaviť jedálny lístok od králika – mrkva, mrkva, mrkva a olivový olej/, alebo syntetická /Provitamín A v malých červených kapsulách/. Existujú samozrejme aj drasticky drahé preparáty, ako Préparation au soleil, ale po tých stačí siahnuť v prípade, že sa chystáte do skutočne veľmi teplých krajín.

Po vnútornej príprave sa môžete pustiť do práce na zovňajšku. Pokiaľ ste sa rozhodli, že sa chcete na lúče slnka pripraviť v soláriu, nezabúdajte na to, že v tie dni, kedy sa v ňom „slníte“, sa musíte vyhýbať lúčom ozajstného slnka. Inak dostane vaša pokožka príliš silné ožiarenie a môžete skončiť s nepríjemnými popáleninami, či pygmentovými škvrnami. Opaľovacie prípravky do solária sú iné, ako opaľovacie prípravky na slnko. Pri nákupe základných potrieb na cestu za slnkom budete potrebovať minimálne tri typy prípravkov. V prvom rade sa postarajte o svoje mimoriadne citlivé pery. Tyčinka na ústa by mala mať ochranný faktor minimálne 16. Rovnakou tyčinkou si natrite aj prsné bradavky v prípade, že sa budete opaľovať hore bez. Čo sa týka tváre, najlepšie je vôbec ju cielene nevystavovať slnku. To znamená klobúk, biela šatka cez tvár, slnečné okuliare a opaľovací krém s faktorom 30 – t. j. sun block. Jemná pokožka na tvári je slnečným lúčom najviac vystavovaná aj neúmyselne a najľahšie starne. Kožu tváre navyše veľmi jednoducho doladíte k telu pomocou make-upu.

Krém na opaľovanie si treba vyberať podľa typu pokožky. Ak máte pleť citlivú a jemnú ako malé dieťa, pokojne používajte detské prípravky na opaľovanie. Platí, že čím ľahšie sa vaša koža opáli a čím je tmavšia, rovnako ako oči a vlasy, tým nižší ochranný faktor potrebujete. Dôležité je brať do úvahy aj miesto, kde sa budete opaľovať. Inak sa treba vybaviť na jazero za domom a inak na exotickú dovolenku na rovníku. Veľmi efektívne „nafukovačkové“ opaľovanie  možno aj v našom miernom podnebnom pásme odporúčať iba kreolkám, aj to len z výstrahou, že ani najtmavšia pleť neznesie dlhodobé slnenie. Možno sa dôsledky nedostavia ihneď, ale nezabúdajte, že koža si pamätá.

Medzi 11 a 14 hodinou cez poludnie, sa pri momentálnom stave ozónovej diery môže opaľovať iba samovrah. Na tento čas zaraďte dočerpávanie tekutín. Pitný režim je pri opaľovaní veľmi dôležitý. Ak sa vám telo vysúša zvnútra, bude sa vám koža skôr ošupovať. Ak máte deti a idete sa opaľovať s nimi, používajte krémy s vysokým ochranným faktorom a nedopustite, aby sa hrali cez obed na slnku. Bábätká  do veku jedného roka, by ste slnku nemali vystaviť vôbec. Pre premenu D vitamínu v ich tele stačí aj nepriame slnko a slnečný svit po 17 hodine.

Po slnení doprajte svojej pokožke rozmaznávanie v podobe prípravkov po slnení. Časť z nich je určená na hydratáciu pleti a časť na zakonzervovanie opálenia. Aj keď sa rozhodnete nekúpiť si   špeciálny prostriedok, mali by ste svoju pleť ošetriť aspoň bežným telovým mliekom. Osvedčené babičkovské  recepty odporúčajú kyslé mlieko, či smotanu. Zvonka aj zvnútra.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!