PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 3 reakcií. |
|
|
Nedeľa, 22. December,
,
Dnes oslavuje Adela |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Sladkosti plné pokladov
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 8.8.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
O sladkostiach a dezertoch všetkého druhu sa väčšinou hovorí, že sú nezdravé a že sa z nich priberá. To ale nie je celá pravda.
Množstvo sladkých dobrôt, prirodzene správne pripravených, zdraviu nielenže neškodia, ale dokonca prospievajú. Môžu nám pomôcť predchádzať vzniku nádorov, srdcovo - cievnych ochorení , môžu chrániť pred porážkou, zvyšovať odolnosť, posilovať imunitu, dodávať energiu...Z tohto dôvodu by sme nemali zabúdať používať celozrné výrobky, nahradiť bielu múku grahamovou, vždy mať poruke rôzne zdravé prísady a nezabúdať na niekoľko dôležitých zásad. Do dezertov pridávajte orechy. Obsahujú okrem iného selén, magnézium a mastné kyseliny omega-3. Namiesto cukru používajte med (samozrejme jedno aj druhé s mierou). Med nie je bezdôvodne označovaný za balzam pre srdce: fruktóza zlepšuje jeho činnosť a ďalšie zložky znižujú krvný tlak a tonizujú činnosť srdca. Marlen Dietrichová sa denne natierala tvár zmesou medu a oleja. Vyberajte si ovocie živých farieb (jahody , maliny, ríbezle, kivi, pomaranče, melóny). Farbivá sú najsilnejšie rastlinné antioxidanty, ktoré ničia škodlivé voľné radikály. Veľké množstvá vitamínu C, antioxidantu, ktorý chráni pred srdcovocievnymi chorobami, obsahujú najmä ríbezle, jahody, černice a čučoriedky. Nebojte sa čokolády. Je vynikajúcim zdrojom železa, magnézia a draslíka, nevyhnutných pre dobrú kondíciu srdca. Rozširuje cievy, pomáha pri liečbe vysokého tlaku a obsahuje flavonoidy, ktoré takisto chránia naše bunky pred voľnými radikálmi a – čo je tiež veľmi dôležité – zlepšuje náladu. Nestlstnete s čokolády, ale z toho, že ju jete po niečom, alebo s niečím. V tom je problém.
Diskusia k článku:
|
|
|