lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Obsah chladničky prezrádza veľa o povahe jej majiteľa

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 26.4.2004
späť
Späť

Poslať
 

Ukážte, čo máte v chladničke a britská firma vám povie, akí ste.
    
Vzťah medzi obsahom chladničky a povahovými rysmi jej majiteľa objavila firma Timestrip, ktorá sa zaoberá kontrolou potravín, úplne náhodou, keď skúmala trvanlivosť potravín v chladničke. Vedľajším produktom inšpekcií v 400 domácnostiach po celej Británii bolo potom rozdelenia majiteľov chladničiek do piatich kategórií.
    
Čo si napríklad myslíte o domácnosti, ktorá má vzadu v chladničke zastrčené olivy, pomarančový džús, syr, údenú rybu, hrášok, psie sucháre a iné "dobroty"?  Alebo o rodine so štyrmi deťmi, ktorá má chladničku plnú organickej zeleniny, čerstvých rýb, kuracích prsičiek a nízkokalorických jogurtov? Mnohí ľudia skladujú v chladničke nejaký alkohol, ale čo to o nich vypovedá?     

"Jednu kategórii tvoria fanatickí odborníci na výživu, ktorí sú doslova posadnutí tým, čo jedia. Títo jedinci si potrpia na usporiadaný a pohodlný život. Často bývajú sami a stýkajú sa zásadne s podobne orientovanými ľuďmi," vysvetľuje zakladateľ firmy Timestrip Reuben Isbitzky.
    
Isbitzky upozorňuje, že jeho firma sa nepokúšala o žiadnu presnú vedeckú definíciu s tým, že jednotlivé skupiny majiteľov chladničiek sa často prekrývajú. Do ďalších skupín partia ľudia posadnutí jedným typom potravín, matky-mučeníčky, žrúti hamburgerov a štamgasti reštaurácií.
    
Matkám-mučeníčkam praskajú prepchaté chladničky doslova v pántoch. Ich mučeníctvo spočíva v tom, že tieto gazdinky doslova zožiera potreba zásobiť všetkých členov rodiny jedlom, aby nik, vrátane domácich zvierat, netrpel hladom. Chladnička matky-mučeníčky preto oplýva zásobami všemožného jedla, aby si každý za všetkých okolností prišiel na svoje. Pochopiteľne, že na seba matky-mučeníčky nemyslia.
    
Skupina požieračov hamburgerov sa okrem lásky k hamburgerom vyznačuje tým, že nemá rada čerstvú zeleninu. Tou najčerstvejšou zeleninou, ktorú si doprajú, je kečup. Títo ľudia žijú dosť na doraz a bez dlhodobých plánov. Firma Timestrip však narazila pri prieskume aj na ľudí, ktorí chladničku vôbec nemajú. Sú to najčastejšie štamgasti reštaurácií, ktorí chladničku jednoducho nepotrebujú.

Copyright©2004 TASR


Diskusia k článku:

Tak u nas v nej nie je nikdy nic . Aku mam povahu ?
Neregistrovaný - , 3.11.2004 21:48
Podobne je to aj u nas. Kto si co kupi, to ma. Vyplyva z toho ze som schyzofrenik?
Neregistrovaný - , 12.7.2006 00:19
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!