Počet porcií: pre 4 osoby
Čas prípravy: 30 minút
Mleté čierne korenie
1 limeta
3 banány
300 g kokteilových paradajok
100 g nízkotučného jogurtu
4 PL vínneho octu
1 malý zväzok petržlenovej vňate
2 PL olivového oleja, 2 ČL horčice
soľ, korenie
2 PL karí korenia, 2 ČL cukru
4 plátky tuniaka, každý cca 140 g
1) Tuniaka ochuťte mletým korením a kúskom limety. Olúpte banány, nakrájajte ich na kolieska a pokvapkajte citrónovou šťavou. Kokteilové paradajky nakrájajte na plátky a opatrne zmiešajte s banánom. Dresing: zmiešajte jogurt s octom, kôprom, petržlenovou vňaťou, olivovým olejom a horčicou, dochuťte soľou, korením, karí a cukrom. Nalejte na šalát a jemne zamiešajte.
2) Na miernom ohni rozohrejte olej, aby sa neprepaľoval , vložte plátky tuniaka a opekajte len z jednej strany asi 4 minúty. Preložte na tanier, pridajte banánový šalát a ozdobte petržlenovou vňaťou.
1 porcia obsahuje
525 kalórií
34 g bielkovín
28 g tuku
33 g sacharidov