lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 4 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Pondelok, 23. December, , Dnes oslavuje Nadežda
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recept na dnes: Palacinky Laco

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 9.5.2001
späť
Späť

Poslať
 

4 vajcia, 160g hladkej žitnej múky, 1 lyžička bylinkovej soli, 500g póru, 150g sójových klíčkov, 2 lyžice masla, 125ml zeleninového vývaru (z kocky), ½ lyžice sójovej múčky, 1 lyžica paradajkového kečupu, 2 lyžice oleja

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtka a bielka. Z múky, žĺtkov, 400ml vody a bylinkovej soli vymiesime cesto a necháme ho stáť 30 minút. Medzitým očistíme, umyjeme a nadrobno nasekáme pór. Sójové klíčky ponoríme na 1 minútu do vriacej vody a prelejeme studenou vodou. Pór osmažíme na rozohriatom masle a pridáme klíčky. Vmiešame zeleninový vývar, sójovú omáčku a kečup a podusíme asi 5 minút. Podľa potreby pridáme bylinkovú soľ. Bielka ušľaháme do tuhého snehu a vmiešame do cesta. Na rozohriatom oleji postupne upečieme 8 tenkých palaciniek. Nakoniec ich naplníme zeleninou, preložíme a rozdelíme na taniere.

Diskusia k článku:

Ako recept - dobré. Môže byť.<BR>Mám dotazy na:<BR>1. Žitná múka.<BR>Na zápdnom Slovensku sa žitom nazýva pšenica. Inde, tuším na strednom sa žitom nazýva raž. A kto má skúsenosti s pečením chleba, vie, že to nie je jedno. Alebo sa jedná o bohemizmus? <BR>2. Bylinková soľ.<BR>Aké bylinky. V akej soli? Dostať kúpiť?<BR>Ako si ju vyrobím?<BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 9.5.2001 13:52, pelech(`na`)dmd.sk
Ako recept - dobré. Môže byť.<BR>Mám dotazy na:<BR>1. Žitná múka.<BR>Na zápdnom Slovensku sa žitom nazýva pšenica. Inde, tuším na strednom sa žitom nazýva raž. A kto má skúsenosti s pečením chleba, vie, že to nie je jedno. Alebo sa jedná o bohemizmus? <BR>2. Bylinková soľ.<BR>Aké bylinky. V akej soli? Dostať kúpiť?<BR>Ako si ju vyrobím?<BR>Jan<BR>
Neregistrovaný - jan, 9.5.2001 13:52, pelech(`na`)dmd.sk
Ty tie recepty nejak beries vazne :))))) Ale dobry postreh :)
Neregistrovaný - SCooBy, 10.5.2001 15:14, scooby(`na`)scooby.sk
Ty tie recepty nejak beries vazne :))))) Ale dobry postreh :)
Neregistrovaný - SCooBy, 10.5.2001 15:14, scooby(`na`)scooby.sk
Prečo autori receptov neodpovedajú na otázky? <BR>Nemajú záujem ? <BR><BR>Veď server by bol o to viac navštevovanejší. Každá začínajúca :-) kuchárka má otázky ... a ak vie, že tu nájde vysvetlenie, recepty na lady.sk neopustí ! :-))
Neregistrovaný - nena, 10.5.2001 17:00, nena(`na`)post.sk
Prečo autori receptov neodpovedajú na otázky? <BR>Nemajú záujem ? <BR><BR>Veď server by bol o to viac navštevovanejší. Každá začínajúca :-) kuchárka má otázky ... a ak vie, že tu nájde vysvetlenie, recepty na lady.sk neopustí ! :-))
Neregistrovaný - nena, 10.5.2001 17:00, nena(`na`)post.sk
Asi nie sú za to platení. Je to asi rozšírený novodobý problém v našej spoločnosti, že ľudia robia len to, za čo sú platení a ani o kúsok viac. Kam to spejeme?
Neregistrovaný - zdenka, 10.5.2001 17:09
Asi nie sú za to platení. Je to asi rozšírený novodobý problém v našej spoločnosti, že ľudia robia len to, za čo sú platení a ani o kúsok viac. Kam to spejeme?
Neregistrovaný - zdenka, 10.5.2001 17:09
Ahojte, milí diskutujúci priatelia!<BR><BR>Vysvetlím krátko, o čo mi konkrétne tu šlo. <BR>Ak je možné v recepte použiť hociakú múku, stačí napísať múku s prípadným doporučením - hladká, polohrubá a pod. Ak je v recepte dôležitá akosť a druh múky, je dobré a užitočné povedať to jasne. Žitná múka, ako vidíte nie je jasný a jednoznačný pojem. Podobne je to v článku aj s bylinkovou soľou. Poznáte napríklad viaceré alebo vôbec nejaký druh bylikovej soli? To aby boli spokojní aj tí, čo chcú recept vyskúšať, ajtí, čo ho uviedli do sveta. <BR>Ja viem, je to tak trochu kritika receptov v Lady. Ale čo, aj redaktori musia dorásť na určitú úroveň. Nuž tak aspoň otázkami a vzájomnými odpoveďami sa im k tomu snažme dopomôcť. Mne nevadí, že redaktori neodpovedajú. Mne stačí, že si s Vami podiškurujem. :-))<BR>Zdrdavím všetkých autorov článkov i diskusných príspevkov.<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 11.5.2001 10:36, pelech(`na`)dmd.sk
Ahojte, milí diskutujúci priatelia!<BR><BR>Vysvetlím krátko, o čo mi konkrétne tu šlo. <BR>Ak je možné v recepte použiť hociakú múku, stačí napísať múku s prípadným doporučením - hladká, polohrubá a pod. Ak je v recepte dôležitá akosť a druh múky, je dobré a užitočné povedať to jasne. Žitná múka, ako vidíte nie je jasný a jednoznačný pojem. Podobne je to v článku aj s bylinkovou soľou. Poznáte napríklad viaceré alebo vôbec nejaký druh bylikovej soli? To aby boli spokojní aj tí, čo chcú recept vyskúšať, ajtí, čo ho uviedli do sveta. <BR>Ja viem, je to tak trochu kritika receptov v Lady. Ale čo, aj redaktori musia dorásť na určitú úroveň. Nuž tak aspoň otázkami a vzájomnými odpoveďami sa im k tomu snažme dopomôcť. Mne nevadí, že redaktori neodpovedajú. Mne stačí, že si s Vami podiškurujem. :-))<BR>Zdrdavím všetkých autorov článkov i diskusných príspevkov.<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 11.5.2001 10:36, pelech(`na`)dmd.sk
Hi SCooBy!<BR>Neberiem recepty až tak vážne. Veď si lem pozri recept na Exotickú č vlastne "erotickú" kačku.<BR>Ja mám rád humor. <BR>:-)<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 11.5.2001 10:46, pelech(`na`)dmd.sk
Hi SCooBy!<BR>Neberiem recepty až tak vážne. Veď si lem pozri recept na Exotickú č vlastne "erotickú" kačku.<BR>Ja mám rád humor. <BR>:-)<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 11.5.2001 10:46, pelech(`na`)dmd.sk
Ahoj diškurant Jan,<BR> želám Ti nádherný víkend, jasnačka, že želanie platí pre všetkých spoludebatníkov a autorov článkov.. :-))) <BR>
Neregistrovaný - nena, 11.5.2001 17:06, nena(`na`)post.sk
Ahoj diškurant Jan,<BR> želám Ti nádherný víkend, jasnačka, že želanie platí pre všetkých spoludebatníkov a autorov článkov.. :-))) <BR>
Neregistrovaný - nena, 11.5.2001 17:06, nena(`na`)post.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!