Recept na dnes: Palacinky Laco
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 9.5.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
4 vajcia, 160g hladkej žitnej múky, 1 lyžička bylinkovej soli, 500g póru, 150g sójových klíčkov, 2 lyžice masla, 125ml zeleninového vývaru (z kocky), ½ lyžice sójovej múčky, 1 lyžica paradajkového kečupu, 2 lyžice oleja
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtka a bielka. Z múky, žĺtkov, 400ml vody a bylinkovej soli vymiesime cesto a necháme ho stáť 30 minút. Medzitým očistíme, umyjeme a nadrobno nasekáme pór. Sójové klíčky ponoríme na 1 minútu do vriacej vody a prelejeme studenou vodou. Pór osmažíme na rozohriatom masle a pridáme klíčky. Vmiešame zeleninový vývar, sójovú omáčku a kečup a podusíme asi 5 minút. Podľa potreby pridáme bylinkovú soľ. Bielka ušľaháme do tuhého snehu a vmiešame do cesta. Na rozohriatom oleji postupne upečieme 8 tenkých palaciniek. Nakoniec ich naplníme zeleninou, preložíme a rozdelíme na taniere.
Diskusia k článku:
Ako recept - dobré. Môže byť.<BR>Mám dotazy na:<BR>1. Žitná múka.<BR>Na zápdnom Slovensku sa žitom nazýva pšenica. Inde, tuším na strednom sa žitom nazýva raž. A kto má skúsenosti s pečením chleba, vie, že to nie je jedno. Alebo sa jedná o bohemizmus? <BR>2. Bylinková soľ.<BR>Aké bylinky. V akej soli? Dostať kúpiť?<BR>Ako si ju vyrobím?<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 9.5.2001 13:52, pelech(`na`)dmd.sk, Ako recept - dobré. Môže byť.<BR>Mám dotazy na:<BR>1. Žitná múka.<BR>Na zápdnom Slovensku sa žitom nazýva pšenica. Inde, tuším na strednom sa žitom nazýva raž. A kto má skúsenosti s pečením chleba, vie, že to nie je jedno. Alebo sa jedná o bohemizmus? <BR>2. Bylinková soľ.<BR>Aké bylinky. V akej soli? Dostať kúpiť?<BR>Ako si ju vyrobím?<BR>Jan<BR> Neregistrovaný - jan, 9.5.2001 13:52, pelech(`na`)dmd.sk, Ty tie recepty nejak beries vazne :))))) Ale dobry postreh :) Neregistrovaný - SCooBy, 10.5.2001 15:14, scooby(`na`)scooby.sk, Ty tie recepty nejak beries vazne :))))) Ale dobry postreh :) Neregistrovaný - SCooBy, 10.5.2001 15:14, scooby(`na`)scooby.sk, Prečo autori receptov neodpovedajú na otázky? <BR>Nemajú záujem ? <BR><BR>Veď server by bol o to viac navštevovanejší. Každá začínajúca :-) kuchárka má otázky ... a ak vie, že tu nájde vysvetlenie, recepty na lady.sk neopustí ! :-)) Neregistrovaný - nena, 10.5.2001 17:00, nena(`na`)post.sk, Prečo autori receptov neodpovedajú na otázky? <BR>Nemajú záujem ? <BR><BR>Veď server by bol o to viac navštevovanejší. Každá začínajúca :-) kuchárka má otázky ... a ak vie, že tu nájde vysvetlenie, recepty na lady.sk neopustí ! :-)) Neregistrovaný - nena, 10.5.2001 17:00, nena(`na`)post.sk, Asi nie sú za to platení. Je to asi rozšírený novodobý problém v našej spoločnosti, že ľudia robia len to, za čo sú platení a ani o kúsok viac. Kam to spejeme? Neregistrovaný - zdenka, 10.5.2001 17:09 Asi nie sú za to platení. Je to asi rozšírený novodobý problém v našej spoločnosti, že ľudia robia len to, za čo sú platení a ani o kúsok viac. Kam to spejeme? Neregistrovaný - zdenka, 10.5.2001 17:09 Ahojte, milí diskutujúci priatelia!<BR><BR>Vysvetlím krátko, o čo mi konkrétne tu šlo. <BR>Ak je možné v recepte použiť hociakú múku, stačí napísať múku s prípadným doporučením - hladká, polohrubá a pod. Ak je v recepte dôležitá akosť a druh múky, je dobré a užitočné povedať to jasne. Žitná múka, ako vidíte nie je jasný a jednoznačný pojem. Podobne je to v článku aj s bylinkovou soľou. Poznáte napríklad viaceré alebo vôbec nejaký druh bylikovej soli? To aby boli spokojní aj tí, čo chcú recept vyskúšať, ajtí, čo ho uviedli do sveta. <BR>Ja viem, je to tak trochu kritika receptov v Lady. Ale čo, aj redaktori musia dorásť na určitú úroveň. Nuž tak aspoň otázkami a vzájomnými odpoveďami sa im k tomu snažme dopomôcť. Mne nevadí, že redaktori neodpovedajú. Mne stačí, že si s Vami podiškurujem. :-))<BR>Zdrdavím všetkých autorov článkov i diskusných príspevkov.<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 11.5.2001 10:36, pelech(`na`)dmd.sk, Ahojte, milí diskutujúci priatelia!<BR><BR>Vysvetlím krátko, o čo mi konkrétne tu šlo. <BR>Ak je možné v recepte použiť hociakú múku, stačí napísať múku s prípadným doporučením - hladká, polohrubá a pod. Ak je v recepte dôležitá akosť a druh múky, je dobré a užitočné povedať to jasne. Žitná múka, ako vidíte nie je jasný a jednoznačný pojem. Podobne je to v článku aj s bylinkovou soľou. Poznáte napríklad viaceré alebo vôbec nejaký druh bylikovej soli? To aby boli spokojní aj tí, čo chcú recept vyskúšať, ajtí, čo ho uviedli do sveta. <BR>Ja viem, je to tak trochu kritika receptov v Lady. Ale čo, aj redaktori musia dorásť na určitú úroveň. Nuž tak aspoň otázkami a vzájomnými odpoveďami sa im k tomu snažme dopomôcť. Mne nevadí, že redaktori neodpovedajú. Mne stačí, že si s Vami podiškurujem. :-))<BR>Zdrdavím všetkých autorov článkov i diskusných príspevkov.<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 11.5.2001 10:36, pelech(`na`)dmd.sk, Hi SCooBy!<BR>Neberiem recepty až tak vážne. Veď si lem pozri recept na Exotickú č vlastne "erotickú" kačku.<BR>Ja mám rád humor. <BR>:-)<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 11.5.2001 10:46, pelech(`na`)dmd.sk, Hi SCooBy!<BR>Neberiem recepty až tak vážne. Veď si lem pozri recept na Exotickú č vlastne "erotickú" kačku.<BR>Ja mám rád humor. <BR>:-)<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 11.5.2001 10:46, pelech(`na`)dmd.sk, Ahoj diškurant Jan,<BR> želám Ti nádherný víkend, jasnačka, že želanie platí pre všetkých spoludebatníkov a autorov článkov.. :-))) <BR> Neregistrovaný - nena, 11.5.2001 17:06, nena(`na`)post.sk, Ahoj diškurant Jan,<BR> želám Ti nádherný víkend, jasnačka, že želanie platí pre všetkých spoludebatníkov a autorov článkov.. :-))) <BR> Neregistrovaný - nena, 11.5.2001 17:06, nena(`na`)post.sk,
|