lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Z rozprávky do rozprávky

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 18.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

Americké magazíny, akoby na potvrdenie týchto slov, uverejňujú fotografie Ivany Trumpovej, na ktorých pózuje ako kráľovná, luxusne oblečená a obvešaná šperkami. V pozadí vidno detaily jej salónu, plného prepychu. Zlato, ebenový nábytok, taliansky mramor, kožušiny...V takom prostredí sa Ivana cíti najlepšie a taká sa páči aj Američanom. Zbožňujú ju a obdivujú, pretože stelesňuje mýtus o rozprávkovej ceste z chudoby na samotný vrchol bohatstva a úspechu.
Rozchod manželov Trumpovcov v roku 1990 bol asi najdetailnejšie sledovaným rozvodom v dejinách Spojených štátov. Bulvárna tlač Ivanu nijako nešetrila. ,,Bez manželovho majetku, jeho mrakodrapov, kasín, hotelov a rezidencií bude bezvýznamná Češka nikým“, predpovedali. V súlade s predmanželskou zmluvou mala Ivana dostať ,,na utretie sĺz“ luxusný dom v štáte Connecticut a 20 miliónov dolárov. Nič moc – ak zoberieme do úvahy, že výška majetku jej manžela sa vtedy odhadovala na 2,5 miliardy. Odstupné, ktoré je dôkazom platnosti zákona relativity, bolo naozaj malé na to, aby mohla viesť život, na aký bola zvyknutá. Len na limuzínu, ktorou každý deň chodila ku kaderníkovi, predsa potrebovala dvetisíc dolárov mesačne a čo kozmetiak, krajčírky, masáže... Pri poslednom vyúčtovaní jej Trump vyplatil o šesť miliónov menej, ale tomu bola na vine sama Ivana. V jednom z paragrafov predmanželskej zmluvy sa totiž zaviazala, že rok po rozchode s manželom bude žiť sama. Detektívovi šetrného Donalda sa však podarilo vypátrať, že Ivana si ešte pred uplynutím ročnej lehoty ,,začala “ s talianskym obchodníkom Riccardom Mazzuchellim, svojím neskorším tretím manželom. Dobre, nech čert berie šesť miliónov, horšie však bolo, že Riccardo sa ukázal ako veľký omyl. Po dvoch rokoch zbalil kufre a jednoducho odišiel. Vtedy sa Ivana vrhla do víru práce. Namiesto spomienok na minulosť o nej začala písať. Jej prvý román Všetko pre lásku , ktorý bol jej voľnou biografiou, sa ocitol na prestížnom zozname bestsellerov denníka New York Times a bol preložený do dvadsiatich piatich jazykov. Aj ďalšia kniha priniesla Ivana priaznivé kritiky a veľké peniaze. Už nemala dôvod byť rozčarovaná. Ona, emigrantka z Čiech, opustená dvoma manželmi, zaimponovala Američanom a získala si ich sympatie. V roku 1995, akoby mala úspechov ešte stále málo, založila firmu Ivana Inc., ktorá vyrába luxusné odevy a šperky vykladané perlami a diamantmi. Dnes je Ivana na vrchole slávy, žije si ako princezná a zarába omnoho viac, ako jej vynieslo rozvodové konanie.

Dievčatko z Gottwaldova
Nikto presne nevie, koľko má Ivana vlastne rokov. Zmizli v rieke času tak ako Gottwaldiov sa zmenil na Zlín. To, odkiaľ pochádza, prezrádza radšej ako svoj vek. So Zlínom ju spája už iba mamička, ktorá si tam chodí oddýchnuť od rušnej Ameriky. Inak od rozvodu žije zväčša so svojou dcérou a pomáha jej pri vedení domácnosti a výchove detí. Vravieva, že od detstva bolo zrejmé, že Ivana nebude priemerným človekom. Mala sotva šesť rokov, keď vyhrala svoje prvé lyžiarske preteky a rodičia sa rozhodli, že ju pošlú do lyžiarskej školy. Boli presvedčení, že šport dcérke zabezpečí život v dostatku a v kútiku duše dúfali, že bude jej bránou na Západ. Nepomýlili sa. Ivana získala mnoho medailí a ako absolventka Fakulty telovýchovy Karlovej univerzity pri prvej príležitosti odcestovala do Kanady. Montreal sa jej zdal byť krajší ako Praha a preto sa rozhodla, že sa už nevráti. V Kanade sa vydala za bývalého trénera a spolužiaka Jiřího Syrovátku, s ktorým sa v tomto krásnom meste usadili. Bolo im spolu dobre, ale iba istý čas. Ivana po niekoľkých mesiacoch zistila, že sa nekonečne nudí a zatúžila po veľkom svete a naozajstnej kariére. Jiří nebol schopný naplniť jej ambície. Odišla. Počas štúdii si zarábala ako modelka a jej fotografie zdobili československé časopisy. Preto teraz zamierila do slávnej modelingovej agentúry Audreya Morrisona a bola prijatá. Onedlho ju poslali do New Yorku, kde mala prezentovať kolekciu kožuchov. Raz večer sa ocitla v preplnenom nočnom klube Maxwell Plum v Manhattane. Stála, bezradne sa obzerala, keď k nej podišiel neznámy muž a ponúkol jej miesto pri svojom stolíku. Bol to Donald Trump, americkou tlačou nazývaný The Donald – multimilionár a playboy, osoba známa v celých Spojených štátoch viac ako Bill Gates.

Zlatá známosť
Donald konečne uviedol Ivanu do veľkého sveta. V jej šatníkoch sa objavili róby, ktoré dovtedy predvádzala iba na mólach, začala chodievať na exkluzívne večierky, spoznávať slávnych ľudí. Zobrali sa v roku 1977 s obrovskou slávou. Aby pokrájali kolosálnu svadobnú tortu, museli novomanželia vystúpiť na rebrík, pri tejto príležitosti pozlátený a ozdobený girlandami. Rok po svadbe prišlo na svet prvé dieťa Trumpovcov - Donald Junior (1978) a potom dve ďalšie – Ivanka (1982) a Eric (1986). Zdalo sa, že Ivana má všetko: vydarenú rodinu a hory peňazí. Ale Ivanu začalo po istom čase hnevať, že je známa iba ako manželka Donalda Trumpa. Na jednej strane bez výčitiek používala jeho kreditné karty a vydávala tisíce dolárov za, nie vždy vkusné, šaty a milovala luxusný život, na druhej strane snívala o práci. Tým väčšmi, že Trump, naozajstný podnikateľský génius, sa zaujímal len sám o seba. ,,Je štedrý, ale čo z toho, keď vám dáva peniaze niekto, kto je presvedčený, že celý život je iba banket usporiadaný na jeho počesť?“ sťažovala sa Ivana v jednom interview. Napokon sa začala venovať zariaďovaniu interiérov. Donald kupoval jeden za druhým luxusné hotely, ona ich zariaďovala. Keď jej manžel koncom 80. rokov kúpil legendárny Hotel Plaza v New Yorku, Ivana sa rozhodla, že sa stane jeho šéfkou. Manželia uzavreli zmluvu, podľa ktorej mala Ivana dostávať symbolický plat 1 dolár ročne a všetky šaty, po akých zatúži.

Zlý koniec
Vtedajší Ivanin život vyzeral ako selanka: deti boli zdravé a rástli rovnako rýchlo ako finančné impérium Donalda Trumpa. Nebyť skutočnosti, že bulvárna tlač čoraz častejšie informovala o nočných zábavách ,,kráľa nehnuteľností“ v baroch a jeho výraznej slabosti pre urastené blondínky, mala by na svete raj. Dokonca aj v kostole, do ktorého sa manželia jedného dňa vybrali na omšu, si Donald stihol vyhliadnuť zlatovlasú Miss Havajských ostrovov, 26-ročnú Marlu Maplesovú, modelku a začínajúcu herečku. Tak sa mu zapáčila, že ju začal navštevovať. Čoraz častejšie Ivane tvrdil, že ide na služobnú cestu do Atlantic City a na noc sa nevráti. Ivana o jeho afére vedela od začiatku, ale mlčala – pre dobro detí. A tak by to asi aj ostalo, keby na scénu nevkročila Marla. Najskôr sa postarala, aby sa informácie o jej afére s Trumpom dostali do tlače a potom sa objavila v Aspen, kde sa Trumpovci vybrali s deťmi na lyžovačku. Vyhľadala Ivanu na svahu a bez okolkov jej oznámila, že miluje Donalda a on ju tiež. ,,Neudržíte ho pri sebe“, povedala s ironickým úsmevom, ,,už je môj.“ Jej slová sa dostali na stránky všetkých novín. Novinári však márne čakali na Ivanine slzy. Vedela, že je vystavená krutej skúške, zodvihla hlavu a z Aspen jednoducho odcestovala. Nikto nevie, čo sa medzi manželmi stalo potom, ale Donald sa vzápätí zo spo

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!