lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Rezne so syrom a smotanou

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 8.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

Umyté mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme a na rozpálenom tuku prudko opečieme z každej strany. Potom mäso vyberieme, osolíme a obalíme v postrúhanom syre, do ktorého sme vmiešali mletú červenú papriku. Obalené rezne poukladáme do vymasteného pekáča, zalejeme kyslou smotanou a v rúre na miernom ohni zapekáme 20-30 minút. Rovnako chutné sú zaliate sladkou smotanou.

Diskusia k článku:

Je to z rubriky Hrnček var! Z Mlaého Sveta spred dobrých 15 rokov.<BR>Bravčové rezne, najlepšie z karmenadle, naklepané, osolené a pokorenené uložíme na 1/2 pekáča. Na druhú uložíme na kocky alebo plátky nakrájané zemiaky. Samozrejme obielené a čisté. Zalejeme smotanou a dáme piecť. Pred dokončením posypeme rezne syrom. Pečenie trvá cca 40 minút. Treba vyskúšať. <BR>Dobrú chuť.<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 8.11.2001 16:31, pelech(`na`)dmd.sk
:-)) Janíčko, to sú kalorické bomby, samé mäsko, a na to smotana a na to syr. Zemiaky trochu inak:<BR><BR><BR>Ošúpané zemiaky (1 kg) nakrajam na kocky (cmxcm). Opečiem na olivovom oleji do mäkka na panvici. Zlejem olej. Rozmiešané vajíčka (4-5) s veľkou kyticou posekaného petržlenu a troškou soli vylejem na zemiakové kocky. Opečiem z jednej strany. Prikryjem velikánskym tanierom a prehodím. Opečiem aj z druhej strany. <BR>Rozrežem na štvrtky ako tortu, podávam s paradajkovým šalátom, alebo s kyslou kapustou, alebo ...<BR>dobrú chuť :-)<BR><BR><BR>
Neregistrovaný - nena, 8.11.2001 18:16, nena(`na`)post.sk
niečo podobné robievam, ale použijem zemiaky uvarené v šupke (a samozrejme obielené :-) ) a pokrájané na kolieska, keď na oleji trochu zhnednú, zalejem ich vajíčkami rozhabarkovanými s troškou mlieka, múky, soli, Potom je už postup rovnaký. Neviem, aký názov to oficiálne má, my to nazývame omeleta s krumpľami.
Neregistrovaný - zdenka, 9.11.2001 09:52
:-))))))))<BR>Kalorické bomby... kalorické bomby...<BR>A ako by som potom "dobre" vyzeral? <BR>:-)))))))))))))<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 9.11.2001 10:23, pelech(`na`)dmd.sk
Tak sa volajú opečené krumpľe z Messiny. :-)))
Neregistrovaný - nena, 9.11.2001 11:18, nena(`na`)post.sk
A vedeli ste, že už zo samotnej múky sa priberá?
Neregistrovaný - , 13.5.2004 11:48
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!