Rezne so syrom a smotanou
|
|
Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 8.11.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Umyté mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme a na rozpálenom tuku prudko opečieme z každej strany. Potom mäso vyberieme, osolíme a obalíme v postrúhanom syre, do ktorého sme vmiešali mletú červenú papriku. Obalené rezne poukladáme do vymasteného pekáča, zalejeme kyslou smotanou a v rúre na miernom ohni zapekáme 20-30 minút. Rovnako chutné sú zaliate sladkou smotanou.
Diskusia k článku:
Je to z rubriky Hrnček var! Z Mlaého Sveta spred dobrých 15 rokov.<BR>Bravčové rezne, najlepšie z karmenadle, naklepané, osolené a pokorenené uložíme na 1/2 pekáča. Na druhú uložíme na kocky alebo plátky nakrájané zemiaky. Samozrejme obielené a čisté. Zalejeme smotanou a dáme piecť. Pred dokončením posypeme rezne syrom. Pečenie trvá cca 40 minút. Treba vyskúšať. <BR>Dobrú chuť.<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 8.11.2001 16:31, pelech(`na`)dmd.sk, :-)) Janíčko, to sú kalorické bomby, samé mäsko, a na to smotana a na to syr. Zemiaky trochu inak:<BR><BR><BR>Ošúpané zemiaky (1 kg) nakrajam na kocky (cmxcm). Opečiem na olivovom oleji do mäkka na panvici. Zlejem olej. Rozmiešané vajíčka (4-5) s veľkou kyticou posekaného petržlenu a troškou soli vylejem na zemiakové kocky. Opečiem z jednej strany. Prikryjem velikánskym tanierom a prehodím. Opečiem aj z druhej strany. <BR>Rozrežem na štvrtky ako tortu, podávam s paradajkovým šalátom, alebo s kyslou kapustou, alebo ...<BR>dobrú chuť :-)<BR><BR><BR> Neregistrovaný - nena, 8.11.2001 18:16, nena(`na`)post.sk, niečo podobné robievam, ale použijem zemiaky uvarené v šupke (a samozrejme obielené :-) ) a pokrájané na kolieska, keď na oleji trochu zhnednú, zalejem ich vajíčkami rozhabarkovanými s troškou mlieka, múky, soli, Potom je už postup rovnaký. Neviem, aký názov to oficiálne má, my to nazývame omeleta s krumpľami. Neregistrovaný - zdenka, 9.11.2001 09:52 :-))))))))<BR>Kalorické bomby... kalorické bomby...<BR>A ako by som potom "dobre" vyzeral? <BR>:-)))))))))))))<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 9.11.2001 10:23, pelech(`na`)dmd.sk, Tak sa volajú opečené krumpľe z Messiny. :-))) Neregistrovaný - nena, 9.11.2001 11:18, nena(`na`)post.sk, A vedeli ste, že už zo samotnej múky sa priberá? Neregistrovaný - , 13.5.2004 11:48
|