lady.sk
AKLINIK B 468X60

REKLAMA
MOBIVENAL banner 109x109 sutaz
 
 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 19. December, , Dnes oslavuje Judita
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Zapečené mexické tortilly

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 17.3.2006
späť
Späť

Poslať
 

Ingredencie:

    * 2 lyžice olivového oleja
    * 2 červené cibule, nakrájané na kocky
    * 3 rôznofarebné papriky, očistené a nakrájané na tenké pásiky
    * 1 chilli papričku
    * 220 g sterilizovaných olúpaných rajčín
    * 1 zväzok čerstvého nasekaného koriandru
    * 8 múčnych tortill
    * 200 g tvrdého syra typu čedar
    * 200 ml zakýsanej smotany
    * 200 g konzervovaných tmavých fazuli
    * soľ a korenie na dochutenie
    * prípadne zmes zelených lístkov k podávaniu


Príprava jedla:
1. Trúbu predhrejte na 190°C. Na panvici zahrejte olej, opražte na ňom cibuľku, papriky a pol chilli papričky. Na vyššom plameni za stáleho miešania smažte päť až osem minút, až papriky takmer zmäknú. Pridajte rajčiny a časť koriandru a asi dve minúty povarte.

2. Tortilly rozložte na pracovnej ploche a pripravte si plytkú zapekaciu nádobu. Tretinu syra nakrájajte na kocky, zbytok nastrúhajte a zmiešajte so zakýsanou smotanou, zbytkom chilli papričky a koriandrom. Fazuľu aj s nálevom krátko premixujte na hrubšiu zmes a dochuťte. Na každú tortillu naneste časť paprikovej a fazuľovej zmesi a potom kocky syra. Pevne zarolujte ako palacinky a poukladajte vedľa sebe do zapekacej misky švom dole. Natrite tortilly zakýsanou smotanou a posypte syrom.

3. Vložte do predhriatej trúby a zapekajte ­25–30 minút, až je všetko zlatisté a omáčka pekne buble. Tortilly pred podávaním prekrojte napoly.

Jedlo môžete pripraviť až do bodu 2 a potom zmraziť aj na dva mesiace. Potom ho rozmrazte a 35–40 minút zapekajte.

 


Diskusia k článku:

mnam
Neregistrovaný - , 19.3.2006 22:01
Veď to sme mali v škole na obéééd. 1 a 1/2 tortily. Dobrééé to bolo. :D :D
Neregistrovaný - hippie, 26.3.2006 16:41
môže to byť dobre i keď mi tam pravdupovediac chyba mäsko aspŃ TROšKU...
Neregistrovaný - milenka, 12.5.2006 12:06, milena.m(`na`)post.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!