Ingredencie:
* 2 lyžice olivového oleja
* 2 červené cibule, nakrájané na kocky
* 3 rôznofarebné papriky, očistené a nakrájané na tenké pásiky
* 1 chilli papričku
* 220 g sterilizovaných olúpaných rajčín
* 1 zväzok čerstvého nasekaného koriandru
* 8 múčnych tortill
* 200 g tvrdého syra typu čedar
* 200 ml zakýsanej smotany
* 200 g konzervovaných tmavých fazuli
* soľ a korenie na dochutenie
* prípadne zmes zelených lístkov k podávaniu
Príprava jedla:
1. Trúbu predhrejte na 190°C. Na panvici zahrejte olej, opražte na ňom cibuľku, papriky a pol chilli papričky. Na vyššom plameni za stáleho miešania smažte päť až osem minút, až papriky takmer zmäknú. Pridajte rajčiny a časť koriandru a asi dve minúty povarte.
2. Tortilly rozložte na pracovnej ploche a pripravte si plytkú zapekaciu nádobu. Tretinu syra nakrájajte na kocky, zbytok nastrúhajte a zmiešajte so zakýsanou smotanou, zbytkom chilli papričky a koriandrom. Fazuľu aj s nálevom krátko premixujte na hrubšiu zmes a dochuťte. Na každú tortillu naneste časť paprikovej a fazuľovej zmesi a potom kocky syra. Pevne zarolujte ako palacinky a poukladajte vedľa sebe do zapekacej misky švom dole. Natrite tortilly zakýsanou smotanou a posypte syrom.
3. Vložte do predhriatej trúby a zapekajte 25–30 minút, až je všetko zlatisté a omáčka pekne buble. Tortilly pred podávaním prekrojte napoly.
Jedlo môžete pripraviť až do bodu 2 a potom zmraziť aj na dva mesiace. Potom ho rozmrazte a 35–40 minút zapekajte.
Veď to sme mali v škole na obéééd. 1 a 1/2 tortily. Dobrééé to bolo. :D :D
Neregistrovaný - hippie, 26.3.2006 16:41