Recept na dnes: Stehná Roman
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 23.3.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1kg kuracích stehienok, 80g oleja, 0,3L sladkej smotany, 5g cukru, koňak, citrónová šťava, mleté čierne korenie, soľ, šípkový džem
Kuracie stehienka naklepeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opražíme na rozohriatom oleji. Z opražených stehienok zlejeme tuk, potom ich zalejeme sladkou smotanou, spolu povaríme, pridáme štipku cukru, citrónovú šťavu a asi lyžičku koňaku, šípkový džem. Stehienka položíme na misu a prelejeme precedenou omáčkou. Ako prílohu podávame knedľu.
Diskusia k článku:
Recept hovorí, že naklepeme. Sú vykostené? Také niečo pri stehnách z hxdiny počujem prvý raz. Aký to má význam?<BR>Klepanie rezňov - to každý chápe, prečo sa robí. Ale prečo kuracie tejná?<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 23.3.2001 12:49, pelech(`na`)dmd.sk, Recept hovorí, že naklepeme. Sú vykostené? Také niečo pri stehnách z hxdiny počujem prvý raz. Aký to má význam?<BR>Klepanie rezňov - to každý chápe, prečo sa robí. Ale prečo kuracie tejná?<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 23.3.2001 12:49, pelech(`na`)dmd.sk, Ty si este nevidel vykostene kuracie stehna?<BR>No a ked naklepes sapravis aspon opticky vecsi kus, inak by to boli kuracie zmolky, klepanim dosiahnes vizual rezna :))) Aspon tos moj nazor...<BR><BR><BR><BR><BR><BR> Neregistrovaný - scooby, 23.3.2001 15:43, scooby(`na`)scooby.sk, Ty si este nevidel vykostene kuracie stehna?<BR>No a ked naklepes sapravis aspon opticky vecsi kus, inak by to boli kuracie zmolky, klepanim dosiahnes vizual rezna :))) Aspon tos moj nazor...<BR><BR><BR><BR><BR><BR> Neregistrovaný - scooby, 23.3.2001 15:43, scooby(`na`)scooby.sk, v clanku sa nepisalo, ze ide o vykostene kuracie stehienka. To ma pomylilo.<BR> Neregistrovaný - jan, 26.3.2001 17:21, pelech(`na`)dmd.sk, v clanku sa nepisalo, ze ide o vykostene kuracie stehienka. To ma pomylilo.<BR> Neregistrovaný - jan, 26.3.2001 17:21, pelech(`na`)dmd.sk, :-)))) to klepanie mi pripomína moje nedeľné klepanie tĺčikom na prázdno, aby si susedia mysleli, že budeme mať aj my rezne ...<BR><BR>Vykostené kuracie stehienka, zbavené kože naozaj netreba klepať. A dostať ich kúpiť v Carrefoure, kg za 143 SK. Recept je vynikajúci, šípkový džem mu dodáva delikatesu. :-) <BR> Neregistrovaný - nena, 9.4.2001 15:17, nena(`na`)post.sk, :-)))) to klepanie mi pripomína moje nedeľné klepanie tĺčikom na prázdno, aby si susedia mysleli, že budeme mať aj my rezne ...<BR><BR>Vykostené kuracie stehienka, zbavené kože naozaj netreba klepať. A dostať ich kúpiť v Carrefoure, kg za 143 SK. Recept je vynikajúci, šípkový džem mu dodáva delikatesu. :-) <BR> Neregistrovaný - nena, 9.4.2001 15:17, nena(`na`)post.sk,
|