Polievka z červenej šošovice
|
|
Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 28.2.2008 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Šošovica bola známa už v starovekom Egypte. Je to zásoba rastlinných bielkovín, vitamínov B, lecitínu, fosforu, horčíku a vápnika. Červená šošovica patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám, takže pri nej nehrozí plynatosť. Je výbornou alternatívou práve v tomto období, keď je nedostatok čerstvej zeleniny.
Ingrediencie:
- 3 lyžice olivového oleja - 1 cibuľa nakrájaná na drobno - 200 gramov červenej šošovice - 1 liter vody - citrónová šťava - soľ - koriander, karí
Príprava:
Na oleji osmažte cibuľu, pridajte šošovicu, ktorú ste pred tým prebrali a umyli. Chvíľu popražte a pridajte vodu. Po približne 20 minútach šošovica zmäkne. Pridajte trochu soli, koriandra a karí. Dochuťte citrónovou šťavou. Ak máte pocit, že vám niečo chýba, skúste do polievkovej misky pridať pár kociek tvrdého syra.
Diskusia k článku:
Ja túto polievku varím, ale pridám tam aj cesnak a mrkvu na kolieska a nakoniec to cele rozmixujem a je s toho krásny hladký krém, opečie sa arabský chlebík do toho a je superrrrrrr. Varí to tak moj priatel z egypta a je to chutné a výživné.
Neregistrovaný - asal , 5.3.2008 12:42 Do tejto polievky pridávam ešte cesnak, rapíkatý zeler, pokrájané paradajky, feferónku, potom to celé rozmixujem, na tanier do polievky sa pridáva troška olivového oleja a citrónová šťava. Neregistrovaný - emília, 7.3.2008 08:02, ja tam pridávam aj pór, aj mrkvu, bobkový list a cesnak, a samozrejme aj cibulku.....je to fantastická polievka mňam!!!!!!!! Neregistrovaný - , 10.3.2008 13:34 a čo cvikal Neregistrovaný - , 22.3.2008 12:43
|