Kuracie prsia sú obľúbenou víkendovou bleskovkou z ktorej sa dajú pripraviť aj lákavé exotické pokrmy. Stačí trocha korenia alebo nezvyčajná príloha- napríklad kuskus.
Prísady:
600 g kuracích pŕs nakrájaných na plátky
300 g kuskusu
3 lyžice olivového oleja
Kocka hydinového bujónu
2 lyžice marhuľového džemu
100 g mrazených zelených fazuľkových strukov
Čierne olivy
Soľ, koriander, rasca
Príprava:
Na veľkej panvici rozpáľte olej a vložte kuracie mäso tak, aby sa kúsky neprerývali. Posypte korením a o minútku prevráťte na druhú stranu. Dajte zovrieť vodu. Kuskus nasypte do nádoby, prelejte vodou podľa návodu a nechajte mäknúť.
Bujón vložte do nádoby s horúcou vodou, vývarom polejte mäso na panici. Pridajte marhuľový džem fazuľky a olivy, dochuťte soľou a rascou. Na miernom ohni nechajte zmäknúť mäso a po uvarení prihoďte koriander.
Na misky naberte kuskus a naň naložte zmes z panvice.