Jahodový koláč s vanilkovým krémom
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 20.6.2008 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Na cesto potrebujeme: 300 g hladkej múky, 150 g masla alebo Hery, 50 g mletého cukru, 2 žĺtky.
Plnka: 500 g čerstvých jahôd, 250 g tvarohu, 250 ml mlieka, 1 zlatý klas (pudingový prášok), 4 lyžice mletého cukru, vanilkový cukor
Maslo a žĺtky vymiešame, pridáme cukor a múku. Vložíme do tortovej formy. Pečieme v predhriatej forme asi 20 minút. Upečený a vychladnutý korpus vyberieme z formy. Medzitým si pripravíme jahody, ktoré očistíme a necháme osušiť.
Z mlieka, pudingového prášku a cukru (aj vanilkového) uvaríme puding a po vychladnutí ho zmiešame z tvarohom.
Vychladnutý korpus naplníme krémom a na vrch poukladáme jahody. Vložíme do chladničky, aby krém trochu stuhol a podávame.
Diskusia k článku:
Páj - anglicky PIE (čiže KOLÁČ). Takže mandy - tvoja poznámka je vyložene mimo. Na čo sa tu hráš? Neregistrovaný - Peter, 24.6.2008 19:47 veď Ty mandy, nepíšeš po slovensky tak načo sa hráš Ty?Chudina.Nauč sa po slovensky a nezaškodilo aj anglicky, aby si nab udúce vedela čo je to páj. Neregistrovaný - , 25.6.2008 13:12 poradte mi prosim neviem sa prihlasit do poradne . ako sa to robi, lebo stale mi vyskakuje ze som zle zadala udaje, uz naozaj neviem co tam mam napisat. najde sa niekto kto mi poradi lebo potrebujem surne pomoc Neregistrovaný - betka, 17.7.2008 14:08, asliskova(`na`)wircom.sk, ssssssss Neregistrovaný - , 12.10.2008 12:45
|