SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE:
1 kg kuracích dolných stehienok
2 PL instantnej kávy
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
500 ml pikantného kečupu
1 PL octu
2 PL oleja
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL práškového cukru
1 ČL koreniacej zmesi na barbecue
* Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, instantnú kávu rozpustíme v 5 PL horúcej vody a vychladíme. Vo väčšej mise zmiešame kečup, kávu, cibuľu, cesnak, ocot, soľ, korenie, barbecue koreniacu zmes, olej aj cukor a necháme 10 minút postáť.
* Kuracie stehienka dôkladne umyjeme, osušíme a vložíme do pripravenej marinády najlepšie na noc alebo aspoň na 2 až 3 hodiny.
* Marinované stehienka pečieme na rozpálenom grile alebo na grilovacej panvici aspoň 30 minút a často ich otáčame. Podávame so zeleninovým šalátom a s pečivom.
ČAS PRÍPRAVY: 60 minút
+ čas na marinovanie: 3 až 12 hodín