SUROVINY A PRÍSADY NA 4 PORCIE:
200 ml mlieka
50 ml vanilkového acidofilného mlieka
3 PL instantnej kávy
2 PL práškového cukru
75 g nugátovej čokolády
2 vajcia
štipka soli
100 g masla
200 g hladkej múky
50 g pšeničnej krupice
2 ČL prášku do pečiva
maslo na vymastenie
práškový cukor na posypanie
POSTUP
* Mlieko zmiešame s acidofilným mliekom, pridáme kávu. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami, potom pridáme mliečnu zmes s kávou.
* Múku zmiešame s práškom do pečiva a krupicou, na dvakrát ho vmiešame do žĺtkovo-mliečnej zmesi. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a votrieme ho do cesta. Na záver pridáme nasekanú nugátovú čokoládu.
* Mafinový plech alebo formičky prípadne košíčky vhodné na pečenie jemne vymastíme maslom, naplníme do 3/4 a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme asi 20 až 25 minút.
Upečené mafiny uvoľníme z formy (z košíčkov ich nevyberáme) a posypeme práškovým cukrom.
ČAS PRÍPRAVY: 50 minút