Recept na dnes: Romankova polievka
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 12.4.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
5dl bieleho vína, 3dl vody, 2 vajcia, 60g cukru, citrónová kôra, šťava z 1 citróna, 1 klinček, mletá škorica
V hlbšej rajnici vyšľaháme víno, vodu, vajcia a cukor, pridáme citrónovú kôru a klinček a za stáleho miešania krátko povaríme do spenenia. Odložíme zo sporáka a ešte niekoľko minút miešame. Na záver dochutíme citrónovou šťavou a posypeme škoricou. Keď polievku viac zahustíme a tesne pred podávaním vyšľaháme s troškou bieleho vína, získame skvelú omáčku, na akékoľvek mäso. /Fajnšmekri ju zvyknú vymiešať s posekanými feferónkami/
Diskusia k článku:
Dobre by padla rada, čím a ako zahustiť polievku. Ako omáčka k niečomu by sa mi pozdávala viac....<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 12.4.2001 14:28, pelech(`na`)dmd.sk, Dobre by padla rada, čím a ako zahustiť polievku. Ako omáčka k niečomu by sa mi pozdávala viac....<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 12.4.2001 14:28, pelech(`na`)dmd.sk, Ja by som použila Maizenu. Neregistrovaný - zdenka, 18.4.2001 13:47 Ja by som použila Maizenu. Neregistrovaný - zdenka, 18.4.2001 13:47 Ako? Môžem vedieť postup?<BR>I keď labužníci maizenu (kukuričný škrob( doporučujú... Keď zahušťujem nejaú váru maizenou, vždy sa mi urobia hrčky. <BR>Vďaka za zaru!<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 18.4.2001 14:49, pelech(`na`)dmd.sk, Ako? Môžem vedieť postup?<BR>I keď labužníci maizenu (kukuričný škrob( doporučujú... Keď zahušťujem nejaú váru maizenou, vždy sa mi urobia hrčky. <BR>Vďaka za zaru!<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 18.4.2001 14:49, pelech(`na`)dmd.sk, Mne sa osvedčil nasledovný postup:<BR>Do hrnčeka dáš primerané množstvo maizeny(záleží od množstva polievky alebo omáčky, ťažko mi je teraz povedať koľko, musíš to vyskúšať), a prilievaš vodu a miešaš, kým nevznikne úplne hladká kaša bez hrčiek. (Keď sa to robí naopak - maizena do vody - dlhšie trvá, kým sa to vymieša) Ešte predtým odstavíš zahusťované jedlo, aby trochu vychladlo. Potom cez sitko prilievaš maizenu a pritom stále miešaš tú polievku alebo omáčku. Až potom znovu zapneš plyn alebo elektriku a privedieš jedlo do varu. Chvíľu to povaríš a potom znova odstavíš a necháš trochu vychladnúť a znova povaríš. Toto sa mi osvedčilo, aj keď to nie je celkom podľa návodu na krabici. Neregistrovaný - zdenka, 18.4.2001 16:30 Mne sa osvedčil nasledovný postup:<BR>Do hrnčeka dáš primerané množstvo maizeny(záleží od množstva polievky alebo omáčky, ťažko mi je teraz povedať koľko, musíš to vyskúšať), a prilievaš vodu a miešaš, kým nevznikne úplne hladká kaša bez hrčiek. (Keď sa to robí naopak - maizena do vody - dlhšie trvá, kým sa to vymieša) Ešte predtým odstavíš zahusťované jedlo, aby trochu vychladlo. Potom cez sitko prilievaš maizenu a pritom stále miešaš tú polievku alebo omáčku. Až potom znovu zapneš plyn alebo elektriku a privedieš jedlo do varu. Chvíľu to povaríš a potom znova odstavíš a necháš trochu vychladnúť a znova povaríš. Toto sa mi osvedčilo, aj keď to nie je celkom podľa návodu na krabici. Neregistrovaný - zdenka, 18.4.2001 16:30
|