lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 4 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 28. December, , Dnes oslavuje Ivana/Ivona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Recept na dnes: Romankova polievka

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 12.4.2001
späť
Späť

Poslať
 

5dl bieleho vína, 3dl vody, 2 vajcia, 60g cukru, citrónová kôra, šťava z 1 citróna, 1 klinček, mletá škorica

V hlbšej rajnici vyšľaháme víno, vodu, vajcia a cukor, pridáme citrónovú kôru a klinček a za stáleho miešania krátko povaríme do spenenia. Odložíme zo sporáka a ešte niekoľko minút miešame. Na záver dochutíme citrónovou šťavou a posypeme škoricou. Keď polievku viac zahustíme a tesne pred podávaním vyšľaháme s troškou bieleho vína, získame skvelú omáčku, na akékoľvek mäso. /Fajnšmekri ju zvyknú vymiešať s posekanými feferónkami/

Diskusia k článku:

Dobre by padla rada, čím a ako zahustiť polievku. Ako omáčka k niečomu by sa mi pozdávala viac....<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 12.4.2001 14:28, pelech(`na`)dmd.sk
Dobre by padla rada, čím a ako zahustiť polievku. Ako omáčka k niečomu by sa mi pozdávala viac....<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 12.4.2001 14:28, pelech(`na`)dmd.sk
Ja by som použila Maizenu.
Neregistrovaný - zdenka, 18.4.2001 13:47
Ja by som použila Maizenu.
Neregistrovaný - zdenka, 18.4.2001 13:47
Ako? Môžem vedieť postup?<BR>I keď labužníci maizenu (kukuričný škrob( doporučujú... Keď zahušťujem nejaú váru maizenou, vždy sa mi urobia hrčky. <BR>Vďaka za zaru!<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 18.4.2001 14:49, pelech(`na`)dmd.sk
Ako? Môžem vedieť postup?<BR>I keď labužníci maizenu (kukuričný škrob( doporučujú... Keď zahušťujem nejaú váru maizenou, vždy sa mi urobia hrčky. <BR>Vďaka za zaru!<BR>Jan
Neregistrovaný - jan, 18.4.2001 14:49, pelech(`na`)dmd.sk
Mne sa osvedčil nasledovný postup:<BR>Do hrnčeka dáš primerané množstvo maizeny(záleží od množstva polievky alebo omáčky, ťažko mi je teraz povedať koľko, musíš to vyskúšať), a prilievaš vodu a miešaš, kým nevznikne úplne hladká kaša bez hrčiek. (Keď sa to robí naopak - maizena do vody - dlhšie trvá, kým sa to vymieša) Ešte predtým odstavíš zahusťované jedlo, aby trochu vychladlo. Potom cez sitko prilievaš maizenu a pritom stále miešaš tú polievku alebo omáčku. Až potom znovu zapneš plyn alebo elektriku a privedieš jedlo do varu. Chvíľu to povaríš a potom znova odstavíš a necháš trochu vychladnúť a znova povaríš. Toto sa mi osvedčilo, aj keď to nie je celkom podľa návodu na krabici.
Neregistrovaný - zdenka, 18.4.2001 16:30
Mne sa osvedčil nasledovný postup:<BR>Do hrnčeka dáš primerané množstvo maizeny(záleží od množstva polievky alebo omáčky, ťažko mi je teraz povedať koľko, musíš to vyskúšať), a prilievaš vodu a miešaš, kým nevznikne úplne hladká kaša bez hrčiek. (Keď sa to robí naopak - maizena do vody - dlhšie trvá, kým sa to vymieša) Ešte predtým odstavíš zahusťované jedlo, aby trochu vychladlo. Potom cez sitko prilievaš maizenu a pritom stále miešaš tú polievku alebo omáčku. Až potom znovu zapneš plyn alebo elektriku a privedieš jedlo do varu. Chvíľu to povaríš a potom znova odstavíš a necháš trochu vychladnúť a znova povaríš. Toto sa mi osvedčilo, aj keď to nie je celkom podľa návodu na krabici.
Neregistrovaný - zdenka, 18.4.2001 16:30
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!